Biscuiti crocanti cu seminte si ovaz

Pe langa asta in titlu as adauga ca mai sunt si destul de dietetici(nu contin deloc faina si grasime, doar albus de oua), se prepara repede si sunt super deliciosi - ca niste bezele aromate cu seminte.

Eu sunt intotdeauna cu multe rezerve de diverse seminte prin dulap si imi plac foarte mult retetele unde pot sa le aplic, mai ales semintele de in si dovleac. Partea buna este ca le place la copii, deci inca o metoda de a le suplimenta meniul cu ceva vitamine si fibre.

Acum mai am 2 biscuiti(dupa ce am facut portie dubla) si ma gandesc neaparat sa mai fac o tura, prea buni sunt :)

Ingrediente

Seminte de in
20 g
Nuci tocate
30 g
Seminte de floarea soarelui
50 g
Seminte de dovleac
40 g
Albus de ou
1 buc
daca este un ou mai mic, puneti albusurile de la 2 oua
Zahar
80 g
Fulgi de ovaz
60 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Pregatiti si cantariti intr-o farfurie semintele si fulgii de ovaz.

2

Intr-un alt bol bateti bine albusul de ou cu un varf de cutit de sare.

3

Cand se face spuma alba, incepeti sa adaugati cate putin zaharul pana il incorporati complet.

4

Adaugati semintele peste albusul de ou batut si amestecati cu o lingura.

5

Se asterne o tava de cuptor cu hartie de copt si se unge aceasta  cu putin ulei.

6

Puneti cate o lingura din amestecul de biscuiti si o nivelati sa fie plata si rotunda ca un biscuite.

7

Cam asa au iesit la mine, normal ca nu le puteti face perfect rotunde - dar ca niste turte le puteti modela, cu lingura bineinteles - aluatul este prea moale sa-l lucrati cu mainile.

8

Le coaceti timp de 45 de minute la 100grade, apoi inca 10-15 minute la 160 grade.

Aveti grija aceste in aceste ultime minute - se pot arde foarte repede, fiti cu ochii pe ele.

Important sa fie usor rumeni dedesubt, chiar daca cand le scoateti va par moi, in cateva minute dupa cuptor se intaresc si se fac crocanti.

9

Dap, deci ziceam - delicioase si sanatoase, chiar vi le recomand.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (aproximativ 15 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

timotei
timotei 07 feb 2015, 21:44

Mihaela atunci tu nu ai facut reteta lui Lena

MihaelaCR
MihaelaCR 12 ian 2015, 20:05

Am revenit cu poza.

Am uitat sa spun anterior ca am impartit coca, a iesit destul de inchegata la mine datorita psillyumului, in 3, o parte am lasat-o simpla, la una am adaugat cardamon si la una ghimbir praf si scortisoara.

Biscuitii au iesit foarte buni, aromati, crocanti si perfecti pentru un pahar de lapte de soia. Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
MihaelaCR
MihaelaCR 12 ian 2015, 18:13

Multumesc pentru reteta!

Eu am adaptat-o si am folosit cateva ingrediente in plus.

In loc de zahar am folosit un pliculet de stevia, care este indulcitor natural, iar in loc de ou am folosit chia amestecata cu psillyum si apa.

Nu am avut seminte de dovleac insa am adaugat susan negru, nuca de cocos, goji, alune de pamant tocate si susan normal. Si am adaugat si 1/3 dintr-o lingurita de ulei de palmier. Nu am folosit nici seminte de in pentru ca nu am avut cu ce sa le rasnesc si cum zicea cineva mai sunt nu sunt digerabile. Revin cu poza, momentan sunt la cuptor biscuitii.

Multumesc inca o data!

Nota mea pentru reteta:
raluca57
raluca57 08 oct 2014, 08:52

Au ieșit fix pe gustul meu. Am încercat si varianta cu "ou vegan" propusa de Albinuța. Merge perfect, o soluție salvatoate de post. Gustoase, sănătoase, excelente ambele !!!!!!!

lena
Elena (lena) 08 aug 2014, 12:18

Super idee, stiam ceva cu inul, ca poate inlocui oul, dar nu am testat niciodata, chiar merci de sfat si poza!

Albinuta
Albinuta 07 aug 2014, 20:35

Am facut acesti biscuti fara albus de ou. Am gasit pe un site vegan cu ce putem inlocui oul din retete atunci cand avem nevoie si va spun si voua: echivalentul unui ou se obtine dintr-o lingura de faina de in si trei linguri de apa. La reteta asta am pus 2 linguri de faina de in cu sase linguri de suc de portocale (merge si apa), adica 2 ''oua vegane'', am lasat 20 de minute la inmuiat ca sa capete consistenta oului, dupa care am adaugat restul ingredientelor. Cele 20 de grame de seminte de in din reteta le-am inlocuit cu migdale tocate. E optional, dar eu am mai adaugat 2 lingurite de ulei de cocos extravirgin. Biscuitii ies foarte buni, se pot consuma si in post in aceasta varianta, sunt legati, nu se imprastie in tava. Concluzie:''oul vegan'' si-a facut treaba, dovada o aveti in poza.

Poza mea pentru reteta:
Albinuta
Albinuta 18 iun 2014, 21:54

Sunt foarte buni biscuitii, i-am incercat. In felul asta papa si fetita mea ovaz pe care l-a acceptat doar cand era bebe, plus seminte, in special cele de in, bune atat pentru un tranzit normal, cat si pentru fortificarea oaselor. As vrea sa-i fac si in varianta de post. Are cineva vreo idee cu ce putem inlocui albusul din reteta?

O mica precizare as vrea sa fac:  semintele de in se folosesc ori hidratate (muiate in apa cateva ore), ori macinate (faina de seminte de in), altfel nu se digera.

Nota mea pentru reteta:
andi
andi 16 iun 2014, 13:19

am dublat cantitatile si am pus 4 oua M.extraordinari.

Cristina Maria
Cristina Maria 04 iun 2014, 18:25

I-am incercat astazi, foarte simplu de facut, deliciosi si crocanti. Multumim pt reteta :)

Nota mea pentru reteta:
anastasia1987
anastasia1987 03 iun 2014, 00:48

bravo! O receta numai buna pt cei ce tin cure de slabit, merci)

Arata toate comentariile