Prajitura cu capsuni(2)

Inca o prajitura delicioasa cu capsuni, foarte frageda, aromata(cu aroma de unt si capsuni), se prepara simplu si sigur o sa va placa. Aluatul de la baza este moale si fraged, capsunile isi lasa zeama si aroma in el, iar partea de deasupra este crocanta cu aroma de unt - foarte buna combinatie.

Eu am facut in tava de 28cm, rotunda, daca aveti una putin mai mare chiar v-as recomanda s-o folositi.

Sigur merge s-o faceti si cu alte fructe - mai ales cirese, capsuni, caise, etc.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
230 g
+75g pentru aluatul de deasupra
Unt
80 g
+50g pentru aluatul de deasupra
Zahar
200 g
+100g pentru aluatul de deasupra
Praf de copt
10 g
sau 2 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Oua
1 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
Esenta de vanilie
2 buc
Capsuni
500 g
sau alte fructe

Pasi de urmat

1

Amestecati 230g de faina cu praful de copt si sarea.

2

Se mixeaza bine 80g de unt moale cu 200g zahar.

Apoi adaugati oul, laptele batut si 1 fiola de vanilie. - amestecati bine.

3

Adaugati amestecul de faina de la pasul 1, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

4

Trebuie sa va iasa un aluat de consistenta smantanei mai groase.

5

Asterneti cu hartie de copt tava pentru prajitura, turnati in ea aluatul si il nivelati uniform.

Deasupra puneti bucati de capsuni - le taiati daca sunt prea mari, cele marunte le puteti lasa asa.

6

Intr-o farfurie puneti 50g unt moale, 75g de faina, 100g de zahar si o esenta de vanilie.

Amestecati bine cu mainile sa va iasa un aluat ca faramiturile.

7

Aceste faramituri le distribuiti uniform peste capsuni.

Se poate omite acest aluat de deasupra, in acest caz presarati capsunile deasupra cu 2 linguri de zahar.

8

Se coace aproximativ timp de 45 minute la 160-180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra.

Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.

9

Cam asa de inalta o fost prajitura mea in tava de 28cm, sigur puteti s-o faceti in tava putin mai mare.

10

Se portioneaza si savureaza cu mare placere :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 06 iun 2014, 17:34

Super receta ......!!!!!!!!! si o mika intrebare  ce fel de iaurt  adaugi lena  in maioneza pt a face salatele mai lights ? merci 

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 06 iun 2014, 17:37

Imi plac cele mai cremoase, acum folosesc mult Oly de 2 %.

Alinkka
Alinkka 06 iun 2014, 20:59

Eu de la etapa 6 un pik am modifikat insa orikum sa primit delicios. Mersi mult de receta. 

Poza mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 07 iun 2014, 14:12

Lena, e o problema daca adaug in loc de iaurt... smintina? Ca tocmai am in casa si e putin nu prea fresh, adica comestibila:) ? Merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 07 iun 2014, 14:49

Da, sigur merge.

taniulya
taniulya 09 iun 2014, 01:12

Super pufoasa si delicioasa prajitura!!! Parca ar fi insiropata.... si aroma..... si gustul de capsuni !!! Periculos de gustos! Merci Lena!  Apropo, eu am facut-o cu smintina, de doua ori in 2 zile, data viitoare incerc cu chefir.

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 24 iun 2014, 15:33

Mie nu mi s-a copt. Nu a crescut de loc. A ramas "ciment" la mijloc. De altfel nici reteta de flan nu-mi iese. An incercat-o de citeva ori. Trebuie sa ma tin departe de retetelede prajituri cu iaurt. E clar ca ceva nu merge la mine. 😩

lena
Elena (lena) 24 iun 2014, 16:42

Ceva nu este in regula cu praful de copt - sau nu este bun, poate ati uitati de el :)

Flanul nici nu iese pufos, trebuie sa fie ca o clatita - aici este alta situatie.

Anastacia
Anastacia 13 iun 2015, 19:07

Salut Lena, in tava de sticla se va coace?

lena
Elena (lena) Anastacia 13 iun 2015, 20:11

Sigur, s-ar putea un pic mai mult s-o tii la cuptor.

VictoriaZugrav
Victoria (VictoriaZugrav) 02 iul 2015, 12:02

Am respectat pas cu pas, dar e cleioasa in mijloc, e tare gustoasa, dar nu stiu ce sa ii fac... sa o mai las la cuptor?

lena
Elena (lena) Victoria (VictoriaZugrav) 04 iul 2015, 10:05

Daca sunt mai multe capsuni lasa zeama si pare mai umeda inauntru. Daca nu e cruda si ai tinut-o suficient la cuptor nu are rost s-o mai pui inca o data.