Prajitura cu visine crocanta

Este cam aceeasi prajitura cu visine pe care o stiti, dar datorita unei mici adaugiri devine mai interesanta si inca mai gustoasa. Fulgii de porumb(eu am pus si de tarate) se amesteca cu un caramel de unt si se pun peste prajitura, in asa fel avem deasupra un strat crocant, dulce si aromat - care sigur va place si la cei mici, si la cei mari.

Prajitura a placut chiar si la cei mai mofturosi membri a familiei, asa ca merita sigur incercata - combinatia de aluat fraged, aroma de unt, fulgi crocanti si visine acrisoare....delicios!

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
250 g
+175g pentru glazura
Sare
0.25 lingurite
Smantana
250 g
cred ca merge inlocuita si cu un iaurt/kefir
Faina alba calitate superioara
300 g
Praf de copt
10 g
Visine fara samburi
800 g
Unt
175 g
Lapte
3 linguri
Fulgi de porumb
150 g
eu am amestecat fulgi de porumb cu cei de tarate

Pasi de urmat

1

Amestecati bine ouale cu zaharul si sarea.

2

Puneti smantana, amestecati.

3

Si la urma se adauga faina cu praful de copt - amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase.

Iese un aluat mai dens, ca smantana groasa.

4

Il turnati si distribuiti uniform intr-o tava de aragaz asternuta cu hartie de copt.

Deasupra puneti visinele fara samburi si dati tava la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

5

In acest timp facem glazura crocanta:

- se pun intr-o cratita untul, 175g de zahar si laptele - cand incepe sa fiarba luati de pe foc.

6

-adaugati fulgii de porum si amestecati bine, lasati la o parte sa se racoreasca putin.

7

Scoateti din cuptor prajitura semi-coapta si puneti deasupra glazura de fulgi.

8

Distribuiti uniform sa acopere toata prajitura si puneti tava la loc in cuptor pentru inca 15 minute.

9

Cam asa arata cand este gata - o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

10

Portionati si serviti cu placere.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (10-12 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tiki
tiki 25 iun 2014, 12:08

Buna. Daca ma uit atanta,  e aprox.reteta la Praji cu rabarba. Tot asa se face,cu deosebirea ca deasupra se pune spuma de la cele -tot-4 albusuri. Dar cand mananci nu cad fulgii? Sunt bine "infipti" in praji? hahaha. Interesant si trebuie facuta cat mai sunt visine. Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 25 iun 2014, 13:28

Am inteles, uite n-am fost atenta :)

Fulgii se tin,dar am observat ca cei de tarate se tin mai rau - oricum toata lumea era bucuroasa sa le culeaga de pe prajitura :)

Ela - Mia
Dana (Ela - Mia) 25 iun 2014, 19:41

Mi-a placut ideea cu fulgii de porumb ! Eu nu puneam, dar o sa incerc si asa !

Nota mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 26 iun 2014, 20:51

Super buna cu fulgi imbibati cu unt si zahar! Yammi! Fetita mea a mincat cu placere! Mersi Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
cristylucia
cristylucia 11 iul 2014, 10:24

Lena, te iubesc ! cred ca-i cea ma buna prajitura cu fructe pe care am mancat-o vreodata ! Pe langa asta e si usor de facut ! MULTUMESC !

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 iul 2014, 21:00

Nu, nu ,nu , nu am gresit. E exact aceasta reteta, cu deosebirea ca deasupra am batut albusurile cu putin zahar, in loc sa le bag in aluat. O reteta f.simpla cu care sunt familiarizata. De placut, nu mai vorbesc. Eu am pus visine multe una langa alta, asa ca a fost numai buna. O sa incerc si cu fulgi, care recunosc ca nu cumpar niciodata. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 31 aug 2014, 00:44

Foarte gustoasa prajitura! Eu am avut fulgi cu miere, s-au tinut binisor, probabil si de la miere. Oricum nimic nu a ramas :X

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 31 aug 2014, 00:46

Si o sectiune. Ar trebui sa fac si eu poze mai frumoase, nu in tava. :D Deja mi-e pofta.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 28 sep 2014, 22:52

Buna. Lipsind ,am mai multe de postat cu ce am facut. Cireasa de pe tort la Prajitura cu visine au fost acest fulgi. Nemaipomeniti, asa crocanti. Eu am facut ceva in plus. Am batut 1 albus si l-am pus deasupra inainte de a pune fulgii ca sa se lipeasca putin si a fost f. bine. Toti au laudat-o. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
gabi c
gabi c 05 iul 2015, 23:12

as putea inlocui fulgii de porumb cu cei de ovaz? Multumesc :-*

lena
Elena (lena) gabi c 08 iul 2015, 10:55

Da, sigur.