Tocana de vinete cu smantana

Tocana de vinete cu smantana

Da, mai deosebita combinatie, dar sa stiti ca este foarte buna, mai ales ca se prepara repede si simplu. Am citit pareri ca vinetele astfel preparate au un pic de gust parca de ciuperci, asa si este, dar nu neaparat. Orice gatit cu smantana are gust mai deosebit si specific, si vinetele nu le-am stricat deloc in asa combinatie.

Merge si ca mancare calda, sau garnitura, rece ca o salata - oricum o serviti este buna.

Ingrediente

Vinete
1 kg
Ceapa alba
1 buc
Smantana
3 linguri
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare
1 lingurita
plus patrunjel tocat dupa preferinte

Pasi de urmat

Pas 1

Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete mai mari, cam 1x1cm.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 1
Pas 2

Se toarna apa cat sa le acopere si le lasati 30-40 de minute.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 2
Pas 3

Apoi scurgeti bine vinetele de apa.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 3
Pas 4

Intr-o tigaie mai adanca caliti ceapa cu uleiul.

Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugati vinetele cubulete si amestecand periodic lasati sa se caleasca la foc mediu cam 10-15 minute.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 4
Pas 5

Cam asa trebuie sa fie, moi dar totusi sa nu se faca terci de tot, sa mai vad cubulete pe acolo.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 5
Pas 6

Adaugati smantana, sare dupa gust - amestecati si lasati inca 10 minute la foc mic sa fiarba.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 6
Pas 7

La urma puteti adauga patrunjel tocat, eu nu am pus, am vrut sa le simt gustul cu smantana, fara alte arome.

Opriti focul si lasati inca 10-15 minute sa se patrunda.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 7
Pas 8

Le-am mancat si calde si reci, sunt bune in orice forma.

Pofta Buna!

Tocana de vinete cu smantana - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1000 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 01 Oct 2014, 21:11

Salutare draga Lena! Sa stii ca imi plac foarte mult retetele tale, esti un geniu.Mereu cand sunt in pana de idei, ma uit pe site la tine si prepar retele tale.

Am incercat majoritatea si s-au primit foarte gustoase.  Cu parere de rau am facut si aceasta reteta, dar nu imi este pe plac :(.. cu toate ca imi plac foarte mult vinetele,dar aici am dat-o in bara :( .. sper sa fie unica reteta care nu am putut sa o mananc. Imi cer mii de scuze ca poate nu trebuia sa-ti scriu acest mesaj, dar am vrut sa-ti spun ce mi s-a intampla..

Sa stii ca din cate site-uri de culinarie numai pe al tau ma uit, esti favorita mea .. te pup si te admir!

Apostolica
Apostolica 01 Oct 2014, 23:55

Am indemnat sotul sa faca aceasta tocana - foarte buna, am mincat cu placere! 

Lena, ai un site minunat, pot pierde ore intregi citind retetele tale.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 02 Oct 2014, 10:02

Emy, nu este nici o problema, de gusturi nu se discuta :) Parerile negative sunt la fel de binevenite ca si cele pozitive, doar sa fie obiective.

Multumesc Apostolica!

tiki
tiki 07 Oct 2014, 13:43

Buna. Am vazut aceasta reteta cand eram plecata si chiar scriam aici-dar nu am putut posta-,ca o voi face in cazul ca mai gasesc vinete la intoarcere. Am zis, am facut.  Este o mancare, ....da, o mancare interesanta. Gustand, mi-am dat seama ca ar merge si putin piper si usturoi si am pus si chiar a fost ok. Pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: