Pere coapte "a la crumble"

Va spuneam ca mi-a placut la nebunie reteta de crumble cu prune, ei acum am gasit si asa o varianta, perele se coc cu un crumble deasupra pe fiecare felie. Sincera sa fiu ma asteptam sa fie bun, dar a fost extraordinar de gustos, o bomba de arome si gusturi dintr-un desert simplu si banal ca preparare. Ne-au placut si calde, dar a 2-a zi scoase din frigider, am remarcat ca perele au avut o aroma mai buna si mai intensa, asa ca faceti fara grija cantitate chiar si mai mare, sunt bune oricum.

Am facut cantitate dubla de crumble(veti observa in poze) doar ca sa vad cum va fi aceasta combinatie cu mere - la fel de bun, singura remarca, aveti grija sa alegeti mere potrivite pt copt. Ale mele s-au pleostit tare, la gust n-a stricat dar estetic nu a fost la fel ca la pere.

Ingrediente

Pere
6 buc
sau mere
Unt
100 g
Zahar
5 linguri
Fulgi de ovaz
4 linguri
Faina alba
4 linguri
Nuca taiata marunt
0.5 pah
Scortisoara
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-o tigaie topiti untul.

2

Adaugati faina, zaharul si fulgii de ovaz, amestecati si lasati 2-3 minute pe foc.

3

Luati de pe foc, adaugati nucile si scortisoara.

4

Amestecati bine, va fi un amestec putin lipicios dar si sfaramicios.

5

Perele se taie jumatati si se coate cotorul.

6

Luati fiecare jumatate de para in mana si cu cealalta mana puneti cam un pumn din amestecul de crumble deasupra, putin presati ca sa adere mai bine la para.

Am incercat sa fac acest lucru si cu o lingura, este mai greu, pentru ca se imprastie faramituri peste tot si mai greu de manevrat cu lingura procesul.

7

Aranjati feliile de pere in tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.

Observati ca eu am facut si jumatati cu mere.

8

Se coc la cuptor preincalzit la 160 grade, timp de 30 de minute.

Oricum aveti grija la cuptor, sunt gata atunci cand se rumeneste crumble-ul, dar perele/merele nu se desfac.

Puteti sa le incercati cu o scobitoare, daca intra usor sunt gata.

9

La mine perele s-au copt perfect, merele s-au pleostit de tot - deci aveti grija ce fel de mere alegeti pt copt.

10

Se servesc calde sau reci, eventual cu inghetata pe langa, dar nu obligatoriu.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

odette
odette 24 oct 2014, 22:44

Geniale sunt retetele ,felicitari LENA

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 25 oct 2014, 18:10

Eeeeeee, nu stiu daca am gresit undeva, eu respectand reteta, totul ok, dar cand sa mananc, la inceput am muscat, mi-a cazut crumble-ru, apoi am taiat cu cutitul si furculita,dar imi era farfuria plina de crumble .Oare asa trebuie? E drept ca a fost cam uscat si chiar am mai adaugat unt, dar...De gust nimic de obiectat. F,f bun, aproape ca mi-a placut mai mult marul, fiind mai acrisor si s-a tinut "teapan" de tot. Hahaha. Maine mananc si cu inghetata ca acuma mi-am mancat portia. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 26 oct 2014, 18:12

La mine se tinea bine, nu stiu de ce se desfacea, poate data viitoare adaugi un pic mai mult unt.

tiki
tiki 27 oct 2014, 21:16

F.f. bune-perele-merele cu inghetata !!!!  Cred ca am pus prea mult crumble pe o para-mar si nuca am taiat-o cam mare. De aceea mi se desprindea, dar nu-i bai ca o fost tare bune. Multam. Pupici.

Poza mea pentru reteta: