Prajitura cu dovleac si nuci

Am ajuns sa va arat si reteta mea preferata din acest sezon, o prajitura foarte simpla, rapida si gustoasa. Demult cautam o reteta cu dovleac de acest gen, dar sa folosesc dovleac crud, nu piure. Se prepara foarte repede, nu are multa grasime, cu o aroma delicata de dovleac si scortisoara.

Puteti sa faceti si putin altfel, daca turnati aluatul in tava mare de aragaz va ies niste triunghiuri delicioase, vedeti ultima poza de la pasi.

Ingrediente

Dovleac
400 g
dovleac crud, curatat de coaja si seminte
Oua
3 buc
Zahar
300 g
Faina alba
300 g
Ulei
2 linguri
Nuca taiata marunt
0.5 pah
Praf de copt
10 g
1 plic
Scortisoara
0.5 lingurite
optional

Pasi de urmat

1

Dovleacul se da prin razatoarea marunta sau il puneti in robot.

2

La mine a fost cam asa marunt.

3

Ouale se bat spuma cu zaharul.

4

Se adauga dovleacul si uleiul, amestecati.

5

Apoi puneti faina si praful de copt, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.

6

La urma se adauga nuci, dupa preferinta puteti adauga si scortisoara.

7

Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt, aici am o tava rotunda de 28 cm diametru.

8

Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceti testul scobitorii.

9

Optional puteti orna zu zahar pudra, cand se racoreste o serviti.

10

Aici varianta cu aluatul turnat in tava mare de aragaz, asternuta cu hartie de copt, se coace mai repede, cam in 20-25 de minute este gata.

11

Puteti taia in triunghiuri, la gust sunt ca niste turta dulce dar un pic mai moale.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 4 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

gabi c
gabi c 23 mar 2015, 19:18

as putea inlocui uleiul cu unt? Multumesc ! 

lena
Elena (lena) gabi c 23 mar 2015, 20:00

Cred ca se poate.

stepanenco
stepanenco 11 dec 2014, 14:32

mi-a iesit de minune prajitura cu dovleac si nuci!!! merci pu reteta, lena!!

Poza mea pentru reteta:
Camiela J
Camiela J 28 nov 2014, 15:33

Buna! Am facut si eu aceasta prajiturica si a avut succes!! Aveam nevoie de un desert usor de facut,care sa fie cu dovleac si aceasta mi s-a parut cea mai potrivita!

Am avut un dovleac cu miezul mai deschis la culoare, am pus parca ceva mai multa scortisoara ,miezul de nuca e macinat la tocator si cred ca de aceea nu se vad bucatele de dovleac,ca la tine! Dar e bun.In loc de ulei,am folosit un pic de margarina pentru copt.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 21 nov 2014, 20:26

Salut Lena!... si nucile si dovleacul imi plac la nabunie....asa ca nam esitat sa incerc aceatsa areteta.... Am incerca deja de 2 ori respectind exact dosele indicate de tine, numai ca vine o consistenza cam "lichida" , nu asa uscata ca in poza ta. De ce oare? Crezi ca poate fi praful de copt? 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Olghina.18 21 nov 2014, 21:20

Ar fi de la faina, incearca sa mai pui un pic

Lena-David
Lena Tofan (Lena-David) 20 nov 2014, 11:50

Buna, Lena! Am mai facut si a doua oara reteta si vreau sa-ti spun ca a iesit genial,nu am reusit sa o scot din cuptor ca sotul a si mincat-o, si m-a rugat sa mai fac una.A fost extraordinara! 

Nota mea pentru reteta:
Doinita2014
Doinita2014 13 nov 2014, 22:51

eu am facut si brioasen ies geniale!

lena
Elena (lena) 13 nov 2014, 20:25

Emy, se pot face si briose, timpul depinde de cuptor si dimensiunea formelo de briose.

Danissimo
Danissimo 13 nov 2014, 19:27

Nu am avut nuci, dar am tinut neaparat sa fac ceva cu dovleacul din frigider. Am mai adaugat si 5 grame de radacina de ghimbir dat prin razatoare. Am obtinut un deliciu! Nuanta de ghimbir ramane in gura ca un ecou al gustului pronuntat de dovleac.

Merci mult Lena!

Nota mea pentru reteta:
Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 12 nov 2014, 23:41

Buna Lena! imi place foarte mult cum arata si ce ingrediente are, dar am o intrebare la tine.Pot sa folosesc si in forme de briose/?? si cam cat timp aproximatv sa-r coace???astept cu nerabdare raspunsul tau ... pupici si ma bucuri foarte mult cu retetele tale!!

Doinita2014
Doinita2014 12 nov 2014, 22:50

foarte buna reteta, cu gust profund si placut de toamna!Bravo Lena, nu incetezi sa ma inspiri!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile