Chec cu dovleac

Inca o reteta foarte reusita cu dovleac, si nu semipreparat facut piure, dar folosit crud imediat in aluat. Chec-ul este foarte fraged, colorat, aromat, se fac si briose minunate, Sofia le-a apreciat mai mult decat chec-ul.

Initial reteta este cu ulei de masline, eu i-am simtit aroma si mi se parea ca este mai tare decat cea de dovleac. Chec-ul pe care il vedeti aici l-am facut deja cu unt si a fost exact ce trebuie. Sigur merge sa puneti in loc de unt orice ulei fara miros, iese la fel de fraged si bun.

Apropo din aceste cantitati iese un chec foarte mare(daca aveti tava de chec mare), sau un chec mediu si o tava de briose, sau un chec mediu si unul mic.

Ingrediente

Dovleac
400 g
curatat de coaja si seminte
Oua
4 buc
Zahar
350 g
Unt
175 g
sau 175ml de orice ulei fara miros
Praf de copt
10 g
Faina alba
350 g
Scortisoara
1 lingurite
+nuci, optional ambele

Pasi de urmat

1

Dovleacul se da prin razatoarea mica.

2

Ouale se bat spuma alba cu zaharul.

3

Turnati untul topit/uleiul cate putin si mixati bine dupa fiecare repriza.

4

Adaugati dovleacul, amestecati.

5

La urma puneti faina, praful de copt si scortisoara daca va place.

Amestecati bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.

6

Turnati aluatul in tava de chec(asternuta cu hartie de copt), ca sa nu ajunga cam de un deget pana la margini.

Eu am tavile de chec mai mici si am facut 2 checuri, unul mai inalt si altul mai mic.

7

Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 45 de minute, neaparat sa faceti si testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca complet.

8

Asta-i checul cu unt.

9

Si acesta-i cu ulei de masline. Diferenta este doar putin la aroma, textura este cam la fel.

Pofta Buna!

 

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

andreearoxana
andreearoxana 17 dec 2016, 12:41

Am o intrebare legata de oua. Se bat intai albusurile spuma cu zaharul? 

lena
Elena (lena) andreearoxana 19 dec 2016, 20:52

Nu trebuie, se bat ouale intregi cu zaharul.

OanaTahiRaducanu791
Oana Raducanu (OanaTahiRaducanu791) 30 oct 2016, 01:12

e fantastica!

SilviaDaniela671
Silvia Daniela (SilviaDaniela671) 26 oct 2016, 18:55

Am facut-o in forme de briose.E super.Se face usor si repede sieste o metoda buna de a-i face si pe cei care nu mananca dovleac sa aprecieze acest produs.Multumesc!

DianaSi
Diana (DianaSi) 27 oct 2015, 18:47

L-am făcut cu nuci... O gustosenie. ...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 10 feb 2015, 23:04

Draga Lena am facut checul tau, ce sa-ti zic : e demential !!!! e foarte gustos!!! mie dovleacul nu prea imi place, dar checul asta l-as face in fiecare saptamana asa imi place.si o poza cu checul meu :) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 05 feb 2015, 22:46

Multumesc mult  nici nu mi-a trecut prin cap de briose. Asa o sa si fac, restul ce ramane la briose. Maine incerc reteta,astept cu nerabdare .

Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 05 feb 2015, 00:35

Arata foarte apetisant si gustos, am si eu un dovleac si neaparat fac un chec zilele astea. Lena spune-mi te rog, eu am o tava lunga ca si a ta, a mea e de 28 cm (azi am primit-o cadou ) si vreau sa stiu daca o sa incapa toata compozitia in tava ?sau e prea mult aluat? multumesc mult, si astept cu nerabdare raspunsul tau. Cu mare placere incerc tot timpul retetele tale, sunt foarte delicioase!

lena
Elena (lena) Emy Raileanu (Emy.raileanu) 05 feb 2015, 16:39

Umple tava de chec, sa fie mai mult de jumate si ce mai ramane faci niste briose, sau o torni in tava simpla plata, asternuta cu hartie de copt si iese un fel de prajitura mai subtire.

POti incerca sa faci 2/3 din cantitati ca sa nu te complici cu ce mai ramane.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 26 ian 2015, 20:01

extraordinar de bun , nici nu se compara cu panetone italienesc :d  fooaaaarte pe placul intregei familii ...multumesc mult de receta 

Katrin
Katrin 26 nov 2014, 11:35

Mmm pare delicios, Lena. Si, totusi, care e mai gustos, cel cu unt sau cel cu ulei? Banuiesc ca cel cu unt :)

lena
Elena (lena) Katrin 26 nov 2014, 11:38

Mi-a placut cel cu unt, cel cu ulei era parca putin mai fraged rece.

natalia74
natalia74 26 nov 2014, 10:15

 cred ca voi face checul duminica pare atragator  si gustos sper sa le placa si la ai mei cu toate ca dovleacul mai mult mie imi place

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile