Tort "Tartufo Bianco"

Un tort foarte fin, crema este de vis, puteti s-o folositi si la alte feluri de pandispan preferat. Se prepara simplu, asta daca deja stiti cum trebuie sa faceti pandispanul :)

As recomanda sa-l faceti macar cu 5-6 ore inainte de servire, sa aiba timp sa se mai patrunda. Pandispanul ca de obicei puteti sa-l faceti chiar cu 2-3 zile inainte, va fi chiar mai bun si mai usor de lucrat.

Cu aceasta ocazia va doresc La Multi Ani! Sa aveti un an nou 2015 mai bun, cu multe realizari, sanatate si fericire!

Ingrediente

Pandispan
1 buc
de 26-28cm in diametru
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
700 ml
200ml pt crema si 500ml pt ornat
Ciocolata alba
250 g
Branzica cremoasa
250 g
gen ricotta, philadelpgia, almette cu smantana - dar puteti si orice alta branzica din comert, sa nu fie prea acra
Gelatina
4 g
Zahar pudra
150 g
pentru crema de frisca, cea de ornat tortul

Pasi de urmat

1

Pandispanul puteti sa-l preparati din timp, sau chiar sa-l cumparat.

Eu il fac de obicei dupa aceasta reteta.

Se taie in 3 foi subtiri.

2

Gelatina se inmoaie in 100 ml de apa, cam 10 minute.

Apoi se incalzeste si amestecati pana se dizolva. Aveti grija sa nu o fierbeti, isi va pierde din proprietati.

Lasati sa se racoreasca.

3

Intr-o cratita cu fund mai gros turnati 200ml de smantana dulce.

Adaugati ciocolata alba rupta bucatele si puneti pe foc. Amestecati si lasati pe foc pana se topeste complet ciocolata.

4

Cam asa consistenta si culoare.

5

Apoi adaugati crema de branza, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

6

Turnati intr-un bol cam 2-3 polonice de crema si o amestecati cu gelatina racorita de la pasul 2.

7

Turnati acest amestec inapoi in cratita cu crema, amestecati bine.

8

Puneti crema la frigider sa se raceasca si intareasca.

Daca vreti s-o grabiti puteti s-o puneti in congelator si amestecati mai des in ea, cam din 20 in 20 de minute.

9

Dupa cateva ore observati ca se va intari, dar nu rau de tot. Va fi ca o crema mai densa, amestecati in ea periodic cand este in frigider, sa vedeti daca a ajuns la consistenta mai groasa.

10

Puneti prima foaie de pandispan pe platoul de tort.

Observati ca eu pun si hartie de copt pe sub marginile pandispanului, ca sa nu murdaresc farfuria cat ornez tortul.

11

Optional puteti insiropa putin blaturile.

Eu am amestecat miere cu apa calda si putina esenta de migdale.

12

Puneti 1/3 din crema pe prima foaie si o intindeti bine.

13

La fel ungeti(insiropati) si celelalte foi de pandispan.

Lasati 1-2 linguri de crema pentru a unge tortul si deasupra.

14

Ungeti un pic tortul si deasupra cu cream, nu din abundenta ca nici nu o sa aveti atata crema.

Se pune la frigider si se orneaza peste cateva ore.

Puteti sa-l ornati cu crema de frisca, cum am facut eu, sau dublati cantitatea de crema de ciocolata alba si veti avea si pt ornat deasupra.

Eu am optat pt varianta cu frisca pt ca arata mai fin si mai frumos.

16

Ungeti frumos tortul, deasupra si bordurile.

Optional puteti sa-i faceti niste floricele de crema cu duiul. Se mai poate orna cu petale de migdale deasupra sau nuca de cocos.

17

Si aici o felie din acest tort fin, delicios si aromat.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

claudia733
claudia (claudia733) 14 ian 2017, 10:01

Am facut acest tort de revelion; un tort foarte foarte bun si fin. Multumim pentru retetele delicioase si pentru rabdarea de a ne explica pas cu pas retetele. Mult succes in continuare!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) claudia (claudia733) 15 ian 2017, 11:37

Ma bucur tare mult! Multumesc mult!

timotei
timotei 22 aug 2016, 18:41

Am facut acest tort in forma aceasta la cererea baiatului meu la ziua lui de nastere , reteta am facut-o pas cu pas de la tine nu am adaugat sau schimbat nimik. Am ramas foarte multumita , foarte gustos .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) timotei 30 aug 2016, 20:01

Oau, ce bine arata si cata munca! La multi ani baiatului si multa sanatate parintilor!

MariaJ
MariaJ 03 dec 2015, 11:42

Va multumesc, sunteti foarte amabila.

abedavid
abedavid 12 iun 2015, 16:14

Buna ziua,

am facut acest tort si a iesit delicios dar as vreau sa stiu daca putem face crema si cu altfel de ciocolata(neagra,lapte,praline etc)

Va multumesc

Nota mea pentru reteta:
vio2011
vio2011 19 ian 2015, 17:56

bunicel,bunut...fantastic de bun!!! Felicitări Lena, mulțumiri,ce ne-am face fără bunătatea ta de a ne împărtăși rețetele tale minunate!....cel mai bun tort mâncat!... Chiar dacă sunt mâncăcioasa de ciocolata neagra... Tortul acesta a fost peste așteptări. L-am insiropat cu capucino... Și smântâna pt frisca a fost de la Gusturi Românești 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AndreeaV
AndreeaV 11 ian 2015, 04:16

Lena, îți mulțumesc că exiști, am încercat diferite rețete de pe site-uri și nu imi ieșea nimic, asta până te-am descoperit pe tine și răbdarea ta de a posta totul pas cu pas! O singură rețetă nu am găsit pe site-ul tău, cea de macarons :(, sau poate nu am căutat bine :(. Am gasit-o pe alte site-uri dar nu e explicată așa cum ai tu răbdare să detaliezi pașii! Mult succes în continuare!

Nota mea pentru reteta:
Clarutza
Clarutza 31 dec 2014, 17:47

La multi ani! Multa sanatate, fericire, bucurii si la mai multe retete!

Nota mea pentru reteta:
dana ionascu
Dana (dana ionascu) 31 dec 2014, 05:53

LA MULTI ANI , un AN NOU cu sanatate , impliniri si realizari frumoase!!!

Nota mea pentru reteta:
Sabinach
Sabina (Sabinach) 30 dec 2014, 18:53

La multi ani!

bocsa
gabriela (bocsa) 30 dec 2014, 16:08

La multi ani cu sanatate!

Arata toate comentariile