Monkey Butter

O super interesanta reteta de desert, desi pare simpla la prima vedere a trebuit sa o refac de 2 ori ca sa ajung la cantitatile de mai jos. Poate fi servita si ca gem, sau o crema delicioasa vegetariana/de post.

Este foarte aromata, gustoasa, cu siguranta o sa placa si la copii.

Ingrediente

Ananas bucati/conserva
1 buc
conserva de 375-400g, sau ananas proaspat
Banane
3 buc
de dimensiune medie
Nuca de cocos
25 g
razuita, uscata
Lamaie
1 buc
Zahar
150 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele.

2

Intr-o cratita cu fundul gros scurgeti sucul din conserva de ananas.

Adaugati zaharul si puneti pe foc, cand incepe sa fiarba micsorati flacara si lasati 10 minute.

3

Apoi adaugati bananele taiate rondele, ananasul din conserva, cocosul si sucul de la lamaie.

4

Cand incepe sa fiarba compozitia faceti focul mic si lasati 10 minute, amestecand periodic.

Trebuie sa fie cam asa ca in poza consistenta, bananele vor incepe sa se faca piure.

5

Blendati bine, sa fie un piure cat mai fin.

6

Mai lasati sa fiarba la foc mic 5-10 minute, amestecand periodic.

7

Si iarasi blendati.

Chestia cu blenderul de 2 ori este metoda mea, pentru a obtine piureul cat mai fin.

8

Lasati sa se raceasca bine crema.

Veti observa ca rece este mai groasa si consistenta, asa ne-a placut si noua mai mult.

9

Serviti pe paine, biscuiti sau ca o crema pentru dulciuri de post sau vegane.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Melanie
Melanie 16 mar 2015, 17:12

Imi ploua in gura! Am citit reteta si mi-am si imaginat gustul. Cred ca e senzational!

Laura Balaura
Laura Balaura 16 mar 2015, 21:35

Oare nu se poate face și fără zahăr? De obicei îl evit, iar deserturile pe bază de banană mi se par suficient de dulci așa cum sunt ele. Mai ales că și ananasul e dulce :D

lena
Elena (lena) Laura Balaura 16 mar 2015, 22:31

Incercati si fara zahar.

Egen
Egen 17 mar 2015, 09:56

Laura, poti sa incerci cu agave sau,xilitol sau sirop de artar. Sunt mai presus cu mult decat zaharul.Daca totusi vrei dulce dara fara calorii poti incerca cu extract de stevia.

Nota mea pentru reteta:
DanyelaCostin
DanyelaCostin 17 mar 2015, 15:38

Puteti incerca si zaharul de nuca de cocos. La fel de bun ,de dulce si cu index glicemic scazut!