Turta dulce taiata, de banane cu gem - de post

Desi pare pe poza ca este o prajitura, are mai mult o textura densa si aromata ca de turta dulce. Mi-a placut mult ideea aluatului, a iesit perfect, desi eram sceptica pana am scos-o din cuptor. Are aroma foarte placuta de banane si miere, iar gemul ii da nota finala.

S-o incercati neaparat, puteti nici sa nu puneti gem, va fi buna si fara el.

Ingrediente

Banane
2 buc
300g fara coaja, facute piure
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Zahar
2 linguri
Miere
2 linguri
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
150 g
Gem
3 linguri
un gem gros, puneti dupa preferinte

Pasi de urmat

1

Pasati bine bananele cu un blender.

2

Piureul de banane il amestecati cu mierea, uleiul, zaharul, vanilia si bicabonatul de sodiu(nu merge inlocuit cu praf de copt).

3

La final adaugati faina si amestecati cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase.

4

Aluatul iese gros si dens.

5

Il turnati intr-o forma rotunda, asternuta cu hartie de copt, cam de 28-30 cm in diametru.

6

Se coace la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 25-30 de minute, pana se face maro.

Lasati sa se racoreasca bine.

7

Apoi o taiati in jumatate cu un cutit mai lung.

8

Ungeti cu gem fara mila.

9

Acoperiti cu cealalta jumatate de blat, lasati putin sa se patrunda gemul.

Optional puteti orna cu zahar pudra.

10

Si aici o sectiune delicioasa.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Clarutza
Clarutza 31 mar 2015, 12:22

Buna!Sunt fan înrăit turta dulce,deci am s-o încerc cu siguranța!Multumim pentru reteta!O zi buna!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 31 mar 2015, 12:32

Buna. Ce fain arata. !!!! M-am uitat in caietul meu antic de retete la turta dulce (am 4 retete), si toate au putina scortisoara si cuisoara .Oare nu ar merge si aici? Dau si eu cu presupusul. Poate. Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 31 mar 2015, 13:49

Da, sigur poti pune un pic. Ai grija nu prea mylt, ca nu mai miroase asa bine a banane.

Brahariu Nicoleta
Brahariu Nicoleta 02 apr 2015, 10:43

Bună dacă nu avem miere se poate fără sau se poate înlocui ?

lena
Elena (lena) Brahariu Nicoleta 02 apr 2015, 10:56

Anyme aici, mierea ii da culoarea, gust si intra in reactie cu bicarbonatul. N-as recomanda s-o inlocuiti.

Brahariu Nicoleta
Brahariu Nicoleta 02 apr 2015, 11:08

Ok mulţumesc

Adina P.
Adina P. 04 apr 2015, 13:09

As putea sa inlocuiesc cu faina integrala de grau?

lena
Elena (lena) Adina P. 05 apr 2015, 14:47

Cred ca se poate.

Jana
Jana 05 apr 2015, 19:02

Buna Lena. As vrea sa combin reteta de turta cu crema Monkey Butter. Cum crezi ca ar fi mai bine, sa folosesc crema in loc de gem, si deasupra sa "imbrac" turta in glazura de ciocolata sau sa pastrez gemul si sa folosesc crema pentru decor? Multumesc anticipat.

lena
Elena (lena) Jana 05 apr 2015, 19:16

Cred ca ar merge in ambele variante, as recomanda totusi sa folosesti Monkey Butter pt un blat mai aerisit, e ceva mai fina la aroma si gust aceasta crema. Aici la turta gemul si o glazura ar fi suficiente.

Am facut o reteta de prajitura de post, cu blatul de la Biscuitii de lamaie si mac(fara mac) si unse foile intre ele cu Monkey butter, a iesit perfect. Nu i-a mai ajuns randul s-o pun pe site, deja dupa Paste :)

Jana
Jana 05 apr 2015, 22:16

multumesc pentru recomandare. Asteptam reteta de dupa Paste :)