Tort Pancho

Nu este doar o reteta de tort rapid si delicios, dar si RETETA CU NR.800 de pe site. Cu aceasta ocazie va servesc cu o felie(virtuala) de tort si va multumesc pentru toata sustinerea si fidelitatea voastra, dragi utilizatori. Chiar daca nu reusesc sa raspund la toate comentariile, sa stiti ca le citesc pe toate - placute si nu prea. Va multumesc pentru toate cuvintele frumoase, imi dau elan sa lucrez mai departe, la fel si pentru observatiile constructive  -  incerc sa fiu obiectiva si sa nu iau la inima chiar si comentariile obraznice.

Desi in ultima perioada bebe Maria imi ocupa o mare parte din timp, sa stiti ca oricum lucrez la site, nu am debitul de retete ca inainte, dar voi reveni cu forte si idei noi, sper in cel mai scurt timp.

Deci, despre tort, este atat de simplu ca l-am facut cu Maria in brate - nu este foarte ornat dar forma este din start simpla si nu necesita mare lucru de infrumusetat. Puteti pune visine, capsuni, orice fructe in crema, ornati cu ciocolata rasa sau glazura de ciocolata deasupra.

La gust, este foarte fresh, fraged, pandispanul moale, moale. Crema de smantana o faceti ca de obicei, cu smantana fermentata grasa - de 25-30%, altfel puneti gelatina ca la Tortul Diplomat.

Ingrediente

Oua
2 buc
Zahar
8 linguri
dimensiunea lingurii o puteti vedea la pasul 1
Ulei de floarea soarelui
6 linguri
Lapte batut/iaurt/chefir
10 linguri
Cacao pudra
4 linguri
Faina alba
6 linguri
Praf de copt
1 linguri
sau 1 plic de 10g
Smantana fermentata grasa, 25-30%
500 g
30% se gaseste la Carrefour, Metro, Mega Image(Prodlacta, Gusti, Horeca, Gusturi Romanesti)
Zahar
150 g
pt crema

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai adanc puneti ouale si adaugati zaharul.

In poza aveti exemplu de cat inseamna 1 lingura.

2

Le bateti putin cu telul sau chiar o furculita.

3

Adaugati uleiul si laptele batut, amestecati.

4

La urma puneti faina, cacao si praful de copt.

5

Amestecati bine sa nu fie cocoloase, aluatul va fi ca o smantana putin mai lichida.

6

Il turnati intr-o forma asternuta cu hartie de copt, de 24-26-28 cm in diametru.

La mine a fost forma de silicon si nu am asternut-o cu nimic.

Blatul se coace timp de 30-35 de minute, la cuptor preincalzit la 200 de grade, pana trece testul scobitorii.

7

Dupa ce s-a copt, lasati sa se racoreasca putin, apoi se scoate din tava si il taiati in bucati cam de 2x2cm.

8

Luati un bol mai adanc, eu am avut un bol de salata rotund, cam de 1 litru volum.

Il asterneti bine cu folie de plastic alimentara.

9

Despre Crema.

Daca luati smantana grasa, de 30% nu aveti nevoie de gelatina ca sa intareasca crema la rece. Daca este mai slaba, va trebui sa folositi putina gelatina dizolvata in apa calda.

Deci, eu am folosit Smantana Rustic de 30%, de la Carrefour, nu am pus gelatina.

Am amestecat-o cu zahar si am lasat vreo 10 minute sa se dizolve putin.

10

Apoi am amestecat bine cu mixerul pana a avut consistenta mai groasa, nu trebuie sa fie chiar ca o frisca tare dar sa nu curga ca laptele batut.

11

Ungeti cu putina crema peretii si fundul vasului asternut cu folie de plastic.

12

Puneti un strat de cuburi de pandispan, le ungeti bine intre ele cu crema.

13

Si tot asa continuati sa puneti straturi de crema si cuburi de blat pana umpleti bolul, sau terminati pandispanul.

14

Aveti grija sa va raman putina crema pentru a unge ultimul strat.

15

Acoperiti bine cu folie si puneti bolul cu tort la frigider pentru minim 8-10 ore.

In acest timp el se va patrunde si crema de smantana se va intari.

16

Apoi il intoarceti pe un platou de tort, sau farfurie, scoateti atent bolul si folia de plastic.

17

Il ornati dupa preferinte si imaginatie.

Eu grabita am pus doar un pic de ciocolata rasa deasupra, si oricum a fost apreciat :)

18

Il taiati felii, aici puteti vedea si un fel de sectiune.

Fara gelatina este mai fraged si mai moale, smantana se intareste dar nu asa de mult ca de la gelatina. Deci depinde cum preferati si ce fel de smantana gasiti.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (6-8 portii)
Timp de preparare: 360 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 90 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

Ela Moro
Ela Moro 06 aug 2016, 13:37

vreau sa'l incerc si eu..dar am o intrebare.. pot sa pun in loc de gelatina intaritor de frisca?

lena
Elena (lena) 11 apr 2016, 20:23

Multumesc Mult Vyorelya pentru comentarii si poze, ma bucura foarte mult, sa aveti pofta mare cu toata familia!

vyorelya
vyorelya 11 apr 2016, 11:05

acest tort simplu si delicios l-a mincat pina seara sotul altceva caci a zis el ca daca are tort alta mincare nui trebueste! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 21 iul 2015, 16:12

Inca o poza :) multumesc pu rețeta!!!

Poza mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 21 iul 2015, 16:08

Buna! Am facut si acest tort e foarte gustos e asa cum lai descris fraged si moale moale. Eu am avut o problema ca nu găsesc smintina in Italia si l-am facut iaurt dulce amestecat cu frișcă sa bătut bine si nici nu am pus gelatina doar ca puțin acrisor din cauza iaurtului dar in rest e fain data viitoare ii voi pune vișine in sucul lor si va fi mai gustos!

Poza mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 20 iun 2015, 11:40

Mersi mult,Lena,pu ajutor.De multe ori aveam probleme cu smintina dulce.Nu stiu de ce cum ii adaug zahar se face lichida si cu cit o bat cu atit mai lichida e.Doar din Metro mi-a placut smintina.:-)  S-a primit un tort fiarte gustos.Pacat ca nu am nuci.L-am facut cu portocale.Pu prima data sotul a mincat fara sa comenteze.La urma a zis iata asta da tort.:-) Asa ca multumesc.

Poza mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 09 iun 2015, 01:36

Si sectiunea!!! Se merita de facut!!! buun de tot!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 09 iun 2015, 01:30

Buna seara Lena , acest tort a fost surpriza pentru bebelusul meu care azi a implinit 2 luni, am decis ca in fiecare luna pina la un an sa-i fac tort, chiar daca il mincam noiscumpul Robert il gusta din laptic!!! Multumesc mult, a fost un deliciu!!!!

Poza mea pentru reteta:
alina80
alina80 08 iun 2015, 20:15

Felicitari , o sa-l incerc cu siguranta, pentru ziua fiicei mele

Nota mea pentru reteta:
Kristinushka
Kristinushka 08 iun 2015, 10:09

Lena, Felicitari pentru Torta si pentru retetele minunate!

Totul ce am incercat sa fac din ce ai postat mi-a reusit!

Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine si casa ta sa continui sa faci toate lucrurle cu aceeasi pasiune! 

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile