Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Una dintre cele mai delicioase mancaruri de la Herghelia, trebuie s-o gustati neaparat si voi. Se prepara foarte simplu, o puteti combina cu o mamaliga sau cartofi.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
Usturoi
6 buc
catei
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Lapte de soia
2 pahare
Faina alba calitate superioara
6 linguri
Sare
1 lingurita
Ulei de masline
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Ciupercile le spalati si curatati. Le puneti la fiert si lasati 20 de min sa fiarba.

Ciulama de ciuperci - Pas 1
Pas 2

Apoi le lasati sa se scurga si sa se racoreasca.

Ciulama de ciuperci - Pas 2
Pas 3

Taiati subtire toate ciupercile.

Ciulama de ciuperci - Pas 3
Pas 4

Pregatiti reteta de sos alb vegetarian cu cantitate dubla de ingrediente.

Ciulama de ciuperci - Pas 4
Pas 5

Cand este gata sosul adaugati la el ciupercile.

Ciulama de ciuperci - Pas 5
Pas 6

Adaugati usturoiul pisat bine.

Ciulama de ciuperci - Pas 6
Pas 7

Apoi verdeata tocata marunt.

Ciulama de ciuperci - Pas 7
Pas 8

Amestecati bine totul si luati de pe foc. Asta-i toata reteta, daca mai faceti si o mamaliguta va mancati si degetele :)

Pofta Buna!

Ciulama de ciuperci - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 4 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

eduardu
Eduardu (eduardu) 11 Mar 2018, 19:42

Am vazut reteta si am si pus-o in aplicare pt cina din seara asta! Foaaaarte gustoasa! Nu am folosit lapte de soia,doar apa. A iesit super! Multumesc mult mult pt inspiratie!

Poza mea pentru reteta:
CenușăMariaCarina386
Cenușă Carina (CenușăMariaCarina386) 18 Dec 2017, 19:43

draga Lena, se poate gati si cu lapte de ovaz sau de nuci ? 

lena
Elena (lena) Cenușă Carina (CenușăMariaCarina386) 18 Dec 2017, 20:03

Cred ca da, depinde care va place mai mult la gust.

elenabhm
elenabhm 12 Apr 2016, 00:46

Buna!

 Multumesc frumos pentru reteta! Imi aduce aminte de copilarie cand mama imi gatea in zilele de post! Acum, plecata fiind peste mari si tari, am regasit gustul de acasa! Este o reteta simpla insa delicioasa! O voi recomanda cu incredere prietenelor! 

Nota mea pentru reteta:
geo.mih
geo.mih 18 Apr 2015, 19:11

foarte buna.este prima data cand fac ciulama de ciuperci .

Poza mea pentru reteta:
Sara1234
Sara1234 03 Oct 2014, 16:16

A iesit foarte bun! Mamei i-a placut foarte tare.! :*

raluca dragoman
raluca dragoman 15 Oct 2013, 21:56

Foarte buna reteta de ciulama; este prima data can am facut-o cu lapte de soia si a iesit dementiala, cu siguranta o mai repet. In plus fata de ingredientele din reteta eu am pus 2 legaturi de patrunjel, daca va place merita incercat :)

Nota mea pentru reteta:
andreeaiasi
andreeaiasi 29 May 2013, 20:51
Am facut ciulamaua aseaea, nu am pus lapte de soia ca nu imi place dar am adaugat si usturoi proaspat din gradina. A iesit f bun doar ca cam negricios la culoare, cred ca din cauza ciupercilor
Nota mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 12 Jan 2012, 20:46

 

Poza mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 21 Sep 2010, 15:31

Lena, am vazut ca folosesti destul de des laptele de soia in retetele tale. Eu il folosesc foarte rar, iar la ciulama n-am pus niciodata. M-ai facut curioasa, promit ca am sa incerc si eu reteta cu acest ingredient.

claudia1976
claudia1976 09 Sep 2010, 17:48

Ai mare dreptate. M-am uitat la poze si imi lasa gura apă... Saptamana viitoare cumpar ciuperci... N-am mai mancat demult....

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile