Pavlova cu fructe de padure

Despre prajitura - este perfecta, foarte fina, eleganta, gust fresh de la fructe si putina consistenta crocanta de la bezea. Fructe puteti folosi oricare sunt in sezon, totul depinde de preferinte, pentru ca frisca se combina cu orice fructe.

Anume aceasta varianta de Pavlova imi place cel mai mult, este interesanta dar si simpla, singura chestie e sa aveti rabdare cu blatul de bezea, si mare grija sa nu-l bronzati.

Reteta de bezea elvetiana am descoperit-o lucrand la aceasta Pavlova, deci acum va arat un prim motiv sa o utilizati fara frica si cu incredere. Vedeti ce frumusete alba si pufoasa mi-a iesit, la gust va asigur ca este si mai fina.

Aceasta reteta vine si ca un raspuns la multe intrebari cum sa utilizati albusurile ramase dupa crema de galbenusuri cu lapte, aici le puteti utiliza pe ambele. Crema nu merge toata, restul o puteti congela sau folosi la o alta reteta. Am vazut variante de Pavlova in care se folosea doar frisca, deci faceti cum puteti si va place, dar eu va prezint reteta completa.

 

Semipreparate

5 linguri
faceti din 4 galbenusuri si restul ce ramane puneti la congelator

Ingrediente

Albus de ou
130 g
aproximativ 4 albusuri - galbenusurile le folositi la crema de lapte
Zahar
260 g
adica cantitate dubla la albusuri
Dulceata de zmeura
2 linguri
sau oricare dulceata mai aromata aveti
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
500 ml
sa fie f.rece, de la frigider
Zahar pudra
1 pahar
1 pahar=250ml, este pt a bate frisca
Fructe de padure
1 kg
alegeti oricare gasiti si va plac, cu cat mai diverse si colorate cu atat mai bine

Pasi de urmat

2

Pe o bucata de hartie de copt desenati un cerc de aproximativ 26-28 cm in diametru.

3

Cu cateva picaturi de bezea prindeti hartia de copt de tava  de cuptor.

Cu o lingura puneti cam jumatate din cantitatea de bezea pe cercul desenat si il intindeti uniform pe toata suprafata.

4

Restul de bezea o puneti in pos si faceti o bordura mai inalta(folositi dui mai larg).

Daca nu aveti pos+dui, folositi o lingura, puneti cumva mai frumos marginile, important sa fie inalte.

5

Cam asa arata blatul meu de bezea, ce a mai ramas din albus am mai facut cateva bezele mici pt decor si poftele celor mici :)

6

Blatul il coaceti timp de 3-4 ore la 60-70 de grade, din cand in cand lasati pt 20-30 de minute cuptorul putin intredeschis. Puneti in usa un prosop sau un creion, apoi iarasi inchideti usa sa se coaca bezeaua.

Eu asa fac pt a avea bezeaua de un alb imaculat, nu galbena sau maronie, asa se intampla daca temperatura e mai maricica si zaharul din bezea se caramelizeaza.

7

Pana se face blatul de bezea, pregatim crema de lapte dupa reteta de aici. Lasati sa se raceasca bine.

Daca aveti o alta reteta verificata o folositi pe aia.

8

Un prim test sa verificati daca blatul s-a copt suficient este sa se desprinda usor de pe hartia de copt.

Cand este gata il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.

9

Cand aveti blatul de bezea si crema de lapte racite bine va apucati sa bateti frisca.

Instructiunile complete le aveti aici. Deci frisca se prepara chiar inainte de montarea tortului.

10

Acum ne apucam sa montam tortul.

Punem blatul pe un platou si il ungeti pe mijloc cu dulceata - asta pentru ca sa nu se inmoaie prea repede bezeaua de la crema de lapte si frisca.

11

Puneti un strat de crema de lapte, aveti grija sa lasati loc si pt crema de frisca.

12

Si ultimul strat il puneti pe cel de frisca.

13

Fructele le spalati, taiati(daca e nevoie), scurgeti bine de apa si le distribuiti uniform peste frisca.

Sa nu va zgarciti la fructe, cu cat mai multe cu atat mai bine.

Deasupra puteti decora cu cateva bezele mici sau ciocolata topita, etc.

14

Tortul il puteti servi imediat, in acest caz crema va fi putin mai moale, bezeaua mai tare.

15

Dupa 3-4 ore la frigider frisca si crema devin mai ferme, bezeaua un pic mai moale si veti avea o sectiune mai ferma si dreapta.

Mie mi-a placut mai mult asa, dupa frigider, dar depinde de timpul disponibil si gustul dvs.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 180 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

Corina79
Corina79 26 dec 2016, 16:44

Am mai incercat reteta, dar versiunea aceasta cu bezea elvetiana mi s-a parut geniala -s-a batut mai repede si a aratat foarte bine.

Am facut-o de Craciun si a avut mare succes.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Corina79 28 dec 2016, 10:12

Asa este, ma bucur ca v-a placut si a fost apreciata!

Crissie
Crissie 06 apr 2016, 12:11

Lena, tortul arata fenomenal! Vreau sa-l fac si eu si am nevoie de un sfat, te rog! Pot sa coc bezeaua astazi, iar tortul sa-l montez miine? Si daca da, cum se pastreaza ma bine ca sa nu se inmoaie / umezeasca: la frigider , intr-un vas inchis sau la temperatura camerei? Am nevoie de tort pentru miine si mi-e frica sa nu fie prea moale, daca il fac de azi! Multumesc!

lena
Elena (lena) Crissie 06 apr 2016, 12:13

Fara grija poti sa-l faci de azi, bezeaua elveriana nu se inmoaie asa simplu, pastrat la temp. camerei va fi petfect.

FlorinaC
Florina (FlorinaC) 07 feb 2016, 10:08

Si inca o fotografie din alta tura. Multumesc Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
FlorinaC
Florina (FlorinaC) 07 feb 2016, 10:01

De mult timp imi propun sa postez fotografiile cu retetele care le-am incercat dar pana azi nu reusit. Pavlova e printre preferatele noastre ca familie...un desert usor si proaspat. Delicioasa si usor de pregatit. :* :* 

Poza mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 02 sep 2015, 22:20

Cel mai rafinat si gustos. L-am facut pu o sărbătoare romantica sa meritat tot efortul numai ca nu am facut unul întreg dar doua porții mai marisoare. Dar neaparat voi mai face. Multumesc pu rețeta! Sa te ajute Dumnezeu in toate!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 03 aug 2015, 11:02

Cdianac, anume aceasta bezea imi place mult pt ca nu se topeste, am avut si eu aceeasi problema cu bezelele clasice. Si idee cu ciocolata e minunata, spor!

Multumesc Melanie! Sigur reusesti, poate nu perfect din prima dar sigur bine. Mult curaj si spor la treaba!

Melanie
Melanie 27 iul 2015, 23:57

Draga Lena, cu reteta asta ai demonstrat din nou ca esti extrem de pasionata de gatit si ca iti iese al naibi de bine! Te felicit din tot sufletul ca ai curajul sa faci astfel de retete si spun asta pentru ca stiu ca Pavlova cu fructe e o provocare si pentru marii bucatari. Acesta e ceea ce numesc eu cel mai rafinat desert, pe care pana acum il savuram cu placere, cand aveam ocazia, la La Folie. Sper sa- mi fac curaj sa o prepar si acasa! Eu sunt incepatoare in arta gatitului dar cum pana acum m-ai scos la liman cum se spune, spet sa reusrsc! Numai bine!

cdianac
cdianac 27 iul 2015, 22:07

Dumnezeule, cum poate sa arate!

O singura intrebare am: cat timp rezista bezeaua? Nu se inmoaie repede? Adica, ar merge facuta de azi si servita maine? Eu am facut mai demult un tort cu foi de bezea si pana a doua zi a disparut bezeaua mea...

Ma gandesc deja la baza din bezea si umplutura cu ciocolata si alune...

Multumim si pentru aceasta reteta minunata!

anablandiana
anablandiana 27 iul 2015, 16:43
  1.  yammyyy!!!!!!!!!!!!!!!
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 27 iul 2015, 12:35

Arata fenomenal. O bomba de vitamine si culori aprinse. E buna de tot ideea. Cum gasesc ceva timp o fac cu mare placere. Danke schoen Lena. 

Arata toate comentariile