Pui pe capac

Pui  pe capac

Dupa mine, este cea mai simpla reteta de friptura de pui. Se face usor de tot si e si foarte bun.

Ingrediente

Pui
1 buc
Ulei
30 g
Sare si piper
1 lingurita
Ceapa
1 buc
optional
Usturoi
3 buc
catei

Pasi de urmat

Pas 1

   Marimea puiului nu conteaza. Depinde de voi. Se pot folosi si numai pulpe, aripi, orice parti aveti si doriti. Al meu  a avut 1,200 kg. Se spala si se sterge cu servetele absorbante.

Pui  pe capac - Pas 1
Pas 2

  

 Se taie bucati, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Pui  pe capac - Pas 2
Pas 3

  Se ia o cratita potrivita ca marime,la care sa aveti un capac, o idee mai mare si de aceasta forma. In cratita se pune apa cam de 3/4 si de preferinta fierbinte ca sa nu dureze asa mult pana se incalzeste in cuptor.

Pui  pe capac - Pas 3
Pas 4

  

 

  Se aseaza frumos puiul pe capac, se pune deasupra putin ulei,si printre, bucatele de ceapa si usturoi daca doriti. Se baga la cuptor ptr. aproximativ 1 ora. Normal nu trebuie facut nimic in acest timp, dar daca doriti puteti sa-l ungeti cu putin sos din capac. Apa nu trebuie, ca-si lasa puiul. ATENTIE, cand scoateti cratita din cuptor ( ca e grea),sa nu o inclinati sa va curga ulei, ca se aprinde si sa nu luati foc.(eu am patit si mi-am ars putin parul in fata).

Pui  pe capac - Pas 4
Pas 5

 

Cand e rumen, este gata. Scoateti cratita din soba cu grija si-l serviti cu orice garnitura doriti. Ceapa si usturoiul sunt f. bune.

Pui  pe capac - Pas 5
Pas 6

 

  Eu am facut de data aceasta cartofi pireu. Si cu o salatica langa,... e nemaipomenit. Deci se face f. simplu. Pui tot ce trebuie pe capac il bagi la cuptor si se face singur.

POFTA  BUNA !

Pui  pe capac - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Mancaruri cu CARNE, Pui

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

tiki
tiki 11 Mar 2016, 13:57

Ma bucur ca va place  si chiar saptamana trecuta am facut si eu cu pui intreg. Tare bun si simplu.

anca2015
anca2015 11 Mar 2016, 11:20

Am facut doar cu pulpe dezosate. Data viitoare voi folosi un pui intreg. Minunata reteta :)

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 Sep 2015, 08:22

Nu ca e simplu ? Ma bucur ca ati fost multumiti. Pupici.

dir
dir 17 Sep 2015, 13:27

Eh, uitati ca am facut si eu. Pentru ca am avut si peste, l-am servit cu orez cu lamaie, reteta tot de pe site, iar parintii mei au facut si o salata din foarte multi ardei copti. A fost foarte bun; nota i-am dat mai de mult pentru ca stiam ce trebuie sa obtin. Multumim pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 Aug 2015, 08:33

Daca nu eu, atunci cine ? Hahaha.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 Aug 2015, 16:21

Chiar va rog sa faceti ca va apuca rasul cat e de simplu. Da,in tava de pizza e ok. Puteti sa aduceti si imbunatatiri de condimente, am mai pus cateodata la sfarsit putina frunza de patrunjel, o picatura de vin, dar a schimbat gustul puiului. Pielita aceea crocanta si "sanatoasa" e un deliciu. Sa-mi scrieti cum va iesi.  Succes.

dir
dir 18 Aug 2015, 10:44

Capacele de sticla sunt de obicei cu aerisire (au o gaura); daca se scurge sosul in oala atunci cred ca se lipeste indiferent de material. Mai buna ideea cu tava. Am mancat pui la capac gatit de altcineva si a fost delicios. Acum aflu si eu cum se face. Excelenta idee!

Nota mea pentru reteta:
roxanabotangenes
roxanabotangenes 18 Aug 2015, 09:17

As incerca si eu dar am numai capace din sticla..oare se lipeste?

tiki
tiki 17 Aug 2015, 20:23

Lena draga, sa  nu-mi spui ca n-ai facut o asemenea simplitate de reteta!!!!. Eu o fac de...cand ma stiu. Imi era si jena sa postez, dar acuma ma bucur sincer. ( si  de cand am "patit-o" cu focul, in loc de capac pun o tava de pizza (marimea potrivita) ca are putina margine si sa nu curga lichidul pe plita).Pupici.

lena
Elena (lena) 17 Aug 2015, 15:37

Ce idee super tare Sanda! Merci de reteta!

Arata toate comentariile