Triunghiuri-clatite cu mere

Aceste clatite cu mere de origine arabeasca mi-au atras atentia in primul rand cu forma lor, apoi cu simplitatea ingredientelor si prepararea banala. La urma ne-au cucerit pe toti, umplutura aromata de mere si invelisul delicios au devenit o combinatie perfecta si frumoasa.

Bineinteles le puteti incerca si cu alta umplutura, eu am calit doar 2 mere si nu mi-a ajuns, ultimele 4-5 clatite le-am facut cu banane taiate cubulete, dar totusi cele cu mere au fost vedeta.

Ingrediente

Apa calda
125 ml
Drojdie uscata
0.5 lingurite
sau 10g proaspata
Lapte
250 ml
Faina alba
150 g
Praf de copt
1 lingurite
Zahar
4 linguri
Mere
5 buc
Unt
20 g

Pasi de urmat

1

Apa calda se amesteca cu drojdia si 1 lingura de zahar, lasati 5 minute.

2

Intr-un bol turnati laptele, amestecul de drojdie si faina amestecata cu praful de copt.

3

Amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase si lasati 20 minute sa se odihneasca.

4

Intr-o tigaie sau tuci caliti merele taiate cubulete cu untul si cele 3 linguri de zahar, pana se inmoaie si nu mai au zeama. Cantitatea de zahar se regleaza dupa gust.

5

Incingeti bine o tigaie, o ungeti putin cu pensula de ulei. Se unge doar la prima clatita, in continuare nu am mai dat cu ulei.

Turnati aluatul cu o lingura mai mare sau un polonic mai mic pe jumate. Dupa prima clatita turnata va veti da seama cam cat trebuie exact, ca sa aveti clatitele de dimensiune medie, nu gigante da nici prea mici.

Diametrul ideal ar fi de 7-8cm.

6

Faceti focul mediu-mic si observati cum suprafata clatitei incepe sa se prinda.

Cand nu mai este deloc lichida la suprafata, e gata.

Se coace doar pe o singura parte!

7

O mutati cu spatula din tigaie pe o farfurie.

Turnati o alta clatita in tigaie si pana se coace noi o vom asambla cu mere pe prima.

8

Deci, punem cam o lingura de umplutura pe clatita fierbinte.

9

Presati marginele dintr-o parte, cam pana la jumatatea cercului.

Le prindeti bine si apasati pe toata lungimea, observati ca se lipeste foarte usor.

10

Marginea opusa am adus-o la mijloc si s-au format celelalte 2 laturi a triunghiului, observati in poza.

Le lipiti bine si pe ele, presand marginile cu degetele.

11

Obtinem asa un triunghi frumos. Primele s-ar putea sa nu va iasa chiar perfecte dar va prindeti cam dupa a 2-3-a clatita :)

12

Clatitele astfel formate le aranjati pe o tava de cuptor.

13

Cand terminati de facut toate clatitele se pune tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 10 minute.

Veti observa dupa ce le scoateti ca sunt un pic mai ferme si crocante la exterior. Initial ma gandeam sa nu le mai pun la cuptor - dar sa stiti ca au ele un farmec asa, crocante la exterior, moi si aromate pe interior.

In plus sunt foarte usor de mancat cu mainile, isi tin bine forma dupa copt.

14

Le puteti servi asa simple, frumos aranjate pe un platou.

15

Sau ornate putin cu zahar pudra, oricum sunt delicioase.

Pofta Buna!

Cantitate: 15 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tiki
tiki 26 oct 2015, 08:56

  Buna.  Ce-mi faci Lena? Am pregatite acuma sa mai fac o Salata marinata de vinete...2 Vinete evantai si Salata cu naut (nautul e pe masa, ardeii sunt caliti) si vii si cu aceasta minunata reteta. O fac, asta e, ma sacrific. Pupici.

MashaL
MashaL 26 oct 2015, 11:40

O prezentare foarte frumoasa ceva neobisnuit , nu am am mai vazut asa gen de clatite bravo , cum mi se termina tortul care l-am facut tot de pe saitul tau desigur urmatoarea ii aceasta.

tiki
tiki 26 oct 2015, 12:16

GATA, Nu mi-au iesit asa perfecte, dar sunt frumoase si dragalase. Si bune rau. Am facut numai 1/2 de portie, dar micute si mi-au iesit .....12. Da. Am facut cu mere (si putina scortisoara), cu banane si branza de burduf. Din 2 mere, mi-a mai ramas mai mult de 1, ca nu intra multa compozitie. Cel mai mult mi-au placut cele cu branza,apoi mere si mai apoi banane. Am mancat....4 buc..  Asta e. Lena tu esti de vina. ...Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 26 oct 2015, 12:17

Si cu putin zahar deasupra.

Poza mea pentru reteta:
dorina caramel
dorina caramel 27 oct 2015, 04:46

in egipt se umple cu nuca si se prajesc putin apoi se scot in sirop,se numesc cataif

PetronelaB
PetronelaB 27 oct 2015, 16:35

Sunt super bune! Multumesc pentru retete! am incercat multe si toate mi-au iesit frumos!

tebaz
tebaz 01 nov 2015, 21:28

Dece praf de copt in clatite ,iese bine si fara doar cu apa minerala

Dony
Dony 07 nov 2015, 14:42

Buna!

Am facut si eu clatitele dupa reteta Ta Lena si mi-au placut foarte muuult, peste umplutura cu mere am pus si cite un miez de nuca si au esit foarte buuune!

Multumesc pentru reteta, sint supeeer!

Poza mea pentru reteta: