Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor

O reteta de friptura foarte rapida, simpla si cu siguranta de succes la orice masa, fie ea de sarbatoare sau pt familie. Carnea de porc se poate inlocui cu orice carne preferati, este buna si pt cei care prefera fripturile mai slabe, fara prajeala si multa grasime. Mi-a placut mult procesul si rezultatul - frptura frageda, sosul aromat, bun de combinat cu orice garnitura.

Ingrediente

carne de porc
1.5 kg
eu am folosit muschiulet, dar merge si pulpa, ceafa sau file
usturoi(catei)
6 buc
bulion de rosii
200 ml
Puteti folosit pasta de ardei/rosii, diluata cu putina apa
ulei
3 linguri
sare,piper
1 lingurite
dupa preferinta si gust
boia ardei dulce sau iute
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteti s-o bateti putin ca s-o frageziti, apoi crestati putin pe margini ca se nu se incovoaie la copt.

La mine nu a fost cazul, muschiuletul este destul de fraged si fara operatiunile de mai sus.

2

Aranjati feliile de carne in tava de cuptor(nu se unge tava cu ulei).

3

Presarati putina sare si piper peste carne.

4

Pisati usturoiul si il puneti intr-un bol mic si adanc.

5

Turnati uleiul cate putin in usturoi, adaugati un pic de sare si il amestecati ca la maioneza, sa se incorporeze si sa se faca pasta alba.

6

Apoi adaugati bulionul si restul de mirodenii, amestecati bine.

7

Turnati cam 100-150ml de apa in aceasta compozitie sa fie ca un sos putin mai diluat.

Potriviti de sare dupa gust si amestecati bine.

8

Il turnati peste carne.

9

Il distribuiti uniform pe toata carnea.

Daca aveti mai multa carne pregatiti mai mult sos, asa ca acesta sa acopere complet carnea.

10

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 1 ora si jumate.

Prima ora acoperiti tava cu un capac sau bucata de folie de aluminiu. Ultimele 30 de minute scoateti capacul.

La urma verificati carnea sa fie moale si gatita, daca e inca tare o lasati la cuptor cat e nevoie. Sosul nu va lasa carnea sa se usuce si se va gati in voie.

11

Cam asa arata la final.

12

Serviti fierbinte cu orice garnitura preferata si muraturi.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)
Sursa: e-retete.ro

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

MarianaȘerban879
Mariana Șerban (MarianaȘerban879) 20 ian 2017, 14:22

Eu am mai  adaugat condimente pentru friptura de porc, cimbru si foi de dafin si am pus si cativa cartofi taiati cubulete. A iesit ceva grozav!

Nota mea pentru reteta:
georgidunca
georgidunca 01 ian 2017, 15:40

Delicioasă si usor de preparat. Multumesc pentru reteta.

Nota mea pentru reteta:
MarianaȘerban879
Mariana Șerban (MarianaȘerban879) 29 dec 2016, 23:31

Simplu si gustos...multumesc, 5 stelute din partea mea.

Florin S.
Florin S. 20 sep 2016, 16:49

Superb.Multumesc

Nota mea pentru reteta:
CătălinaBrie-Bonchiş781
Cătălina Brie-Bonchiş (CătălinaBrie-Bonchiş781) 17 sep 2016, 16:38

Super reteta!!! Multumesc!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:24

Am facut pentru Craciun

Poza mea pentru reteta:
tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:22

Foarte bine a iesit. mersi

Nota mea pentru reteta:
Pisina
Cristina (Pisina) 29 dec 2015, 08:57

Foarte buna friptura! Am servit la masa de Craciun cu piure de mazare! Multumim pentru reteta, merita repetata nu numai cu ocazii speciale

Nota mea pentru reteta:
Cristina H.
Cristina H. 17 dec 2015, 12:30

Interesanta reteta. Carnea iese foarte frageda si cu un gust nemaipomenit de la sosul de usturoi. Noi am servit cu piure de cartofi si cu salata de varza. Super bun! :)   Multumim!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 15 dec 2015, 14:52

Parolista, nu ? Dupa cum am spus,vazut, placut, facut. F faina si buna aceasta reteta. Si si simplu de executat. Neavand asa multa carne de porc, am facut si cu pui. Nemaipomenita. Am pus si boia dulce si iute, dar probabil cam putina de frica, si nu a piscat deloc. Pacat. O s-o mai repet precis ca e tare buna. Sa faceti cu incredere ca nu veti regreta. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile