Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies)

Le-as spune si "Biscuiti Martisor" - deci va servim pe toti cu Martisoare delicioase si frumoase :) Observati la pasul 13 cum le-am asamblat pentru Sofia la scoala, eu cred ca vor fi cel mai bine primite din toate pana acum.

Am ales anume aceasta reteta pentru ca biscuitii se fac foarte repede, au culoare si textura frumoase - mai ales ca se poate improviza aici, cum am facut eu la colorantul de sfecla(la pasul 15 explicatia). Se pot face si cu cacao, putin turmeric - adica maro sau galbeni.

Am tot testat aceasta reteta de 3 ori saptamana trecuta, mi-a placut mult compozitia, ideea si multele pareri pozitive la reteta. Surpriza mi-a fost dupa prima incercare - biscuitii au fost foarte fragezi dar neplacut de nisiposi si inecaciosi, fara un pahar de apa pe langa noi nu mergeau pe gat. Va dati seama ca dupa asa experiente nu mai cred in retete pana nu le testez singura.

Sa va spun ce am facut  - in reteta originala se pun 120g amidon si 80g de faina. Eu am micsorat aceste proportii pana am obtinut biscuiti foarte fragezi, dar nu inecaciosi, cel putin sotul mi-a spus ca ultima serie a fost cea mai reusita, cu 150g faina si 50g amidon. Deci asa voi pune si ingredientele mai jos.

Din aceste cantitati ies cam 30 de biscuiti.

Ingrediente

Unt
125 g
unt de 82% - moale, la temperatura camerei
Zahar pudra
40 g
Esenta de vanilie
1 buc
+ orice colorant natural va place - cam 1 lingurita - daca le vreti de alta culoare
Faina alba
150 g
Amidon alimentar
50 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti untul moale, zaharul pudra si vanilia.

La acest pas am adaugat si colorantul de sfecla preparat la pasul 15. Se mai pot adauga 1 lingurita de cacao, 0.5 lingurita turmeric, sau orice colorant va place si aveti.

2

Se amesteca bine cu mixerul.

3

Adaugati faina si amidonul, framantati aluatul cu mainile.

4

Aluatul este moale si pare putin lipicios la inceput, dar devine ca o plastilina dupa ce il framantati bine.

Se aduna intr-o bila si se poate pune 5-10 minute la frigider, invelit in folie de plastic.

5

Aici cele 2 aluaturi, roz si alb.

6

Aluatul se lucreaza foarte placut - se ruleaza putin si se taie bucatele cam cat o nuca mica.

7

Formati bile si le aranjati pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Cu furculita puteti sa-i faceti modele - noi le-am presat de 2 ori in cruce, pe mijloc.

8

Apoi cu varfurile furculitei am presat doar marginile biscuitilor.

Asa m-am gandit eu ca vor arata a ma Martisoare.

9

Dar este suficient sa le presati doar o data pe mijloc cu furculita, asa arata German Butter Cookies originali.

10

Noi le-am mai presarat un pic de zahar deasupra, pentru decor.

11

Aici si varianta roz, gata de copt.

12

Se coc 10-15 minute la 160 de grade, si cu ochii permanent pe ei - biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca tare, doar sa fie un pic rumeni dedesubt. Deasupra sunt albi si frumosi.

13

Lasati biscuitii sa se raceasca complet inainte de servire.

14

Pentru a face Martisoarele am cumparat de la florarie folie de plastic si panglica pentru fundite.

Am taiat patrate cu latura de 15cm, am format pungute cu biscuitii in mijloc si am legat fundite.

15

Pentru colorantul din sfecla rosie - am facut suc de sfecla la storcatorul de suc.

L-am fiert intr-o cratita mica pana si-a redus volumul in jumate, sa fie mai concentrat. L-am turnat in borcan mic si il pastrez la frigider, nu mai mult de 1 saptamana.

Pofta Buna!

Cantitate: 30 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

Paula M
Paula M 05 apr 2017, 14:06

Buna ziua! As dori sa gatesc acesti biscuiti pt fetita mea de 1 an. Se poate sa inlocuiesc zaharul cu o banana coapta? Ar trebui sa ajustez cantitatea de faina? Multumesc mult!

lena
Elena (lena) Paula M 05 apr 2017, 17:07

Teoretic se poate dar s-ar putea sa mai trebuiasca faina.

AlexAlexa393
Alex Alexa (AlexAlexa393) 02 mar 2017, 20:21

Buna seara.la mine se farima aluatul.Da nu inteleg de ce?am pus toate ingredientele.si am facut toti pasii.

lena
Elena (lena) Alex Alexa (AlexAlexa393) 02 mar 2017, 20:28

Poate e un puc diferita faina sau untul, mai adaugati 1-2 linguri de lapte sa-l lege.

AlexAlexa393
Alex Alexa (AlexAlexa393) Elena (lena) 02 mar 2017, 20:55

Deja li-am pus la cuptor.vedem ce se primeste.mersi

RoxanaElaNaftanaila766
Roxana Ela Naftanaila (RoxanaElaNaftanaila766) 09 feb 2017, 22:23

Buna.Pot lasa aluatul peste noapte sa le fac maine cu zana mea cea mica?Multumesc!

lena
Elena (lena) Roxana Ela Naftanaila (RoxanaElaNaftanaila766) 10 feb 2017, 09:53

Da, sigur, dar daca se intareste prea tare la frigider sa-l lasati putin la temperatura camerei inainte sa va apucati de modelat biscuitii :)

RoxanaElaNaftanaila766
Roxana Ela Naftanaila (RoxanaElaNaftanaila766) 03 feb 2017, 00:10

Inca o reteta la care, desi dublez cantitatile, nu se intampla ce ar trebui.Am dublat tot,doar amidon am avut numai 50gr deci el nu a fost dublat.Si abia au iesit 30. ME SAD:(

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 28 ian 2017, 19:16

Pot spune sincer ca am incercat aproape toate retetele tale de biscuiti si toate sunt extraordinar de bune! Am in casa un maaare consumator de biscuiti si ma bucur ca pot sa-i ofer diverse sortimente,dar mai ales sanatoase,fara e-uri,coloranti,conservanti...

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 mar 2016, 08:17

Au iesit foarte buni! Putin roz in loc de rosu (am pus colorant alimentar lichid...), insa si asa au fost apreciati si au disparut repede de pe farfurie!:P

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
luminitaiasi
luminitaiasi 03 mar 2016, 20:56

Si inca o poza, cu biscuitii care inca nu ajunsesera in cuptor.

Poza mea pentru reteta:
luminitaiasi
luminitaiasi 03 mar 2016, 20:53

Foarte buna reteta, Lena! Ca toate de pe site-ul tau, de altfel. Cel putin, e valabil in cazul celor pe care le-am incercat. Cum am vazut reteta asta, cum m-am grabit sa-mi pun copiii la treaba :). A fost amuzant sa lucreze cu furculita. Si mi-a placut tare mult sa-i colorez cu suc de sfecla rosie. Proaspat, pt ca n-am avut rabdare sa-l fierb, asa cum ai postat tu, in reteta. Si, pt ca in casa am avut doar zahar brun, am folosit doar zahar brun, rasnit, in loc de zahar vanilat. Am compensat, insa, cu putina esenta de vanilie. Oricum, tare fragezi si buni au iesit. Multumesc pt reteta!

Poza mea pentru reteta:
victoria1981
victoria1981 02 mar 2016, 06:11

DoamneElena,cat de originală puteți fi,felicitări pt rețetă,o s-o încercăm cu cel mik neaparat

Nota mea pentru reteta:
Sylvia
Sylvia 01 mar 2016, 13:41

Felicitări Elena pt. această retetă și numai, pt. multele rețete. Eu i-am făcut cu a mică, în formă de năsturei așa ia plăcut ei, de la reteta trecută. Dacă vrei aș vrea să îți dau o rețetă de prăjitura care se numește:

Prăjitura îngerilor. Cu blat de albuș pufos usor umed, cu toping de ciocolată albă, și deasupra aveline de frisca cu cocos.Soțul meu este un mare critic culinar ca să spun așa, și a spus că arată ca o prăjitură de cofetărie. Îmi spui numai unde să postez reteta dacă ți se pare tentantă. Mulțumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile