Cocktail "Aperol Spritz"

In viata mea nu am avut idee ce este cocktail-ul Aperol Spritz, nici macar nu stiam ca exista inca 2 luni in urma...(nu aruncati cu pietre intr-o femeie gospodina normala! :)) Dar, cum am hotarat cu sotul sa mai iesim in lume si prima iesire serioasa a fost in Venetia, gata, am dat-o in finetzuri... Acest cocktail Aperol Spritz este clasic in Italia, se poate vedea la orice masa/cafea/restaurant si mi-a atras atentia din prima.

De cate ori l-am servit acolo, am primit in el o jumatate de felie de lamaie si servit cu maslina verde. Dupa ce am studiat reteta pe internet, am observat ca e un pic gresit, si mai jos va arat reteta clasica.

Veniti acasa in primul rand am cautat resurse bune de Prosecco si Aperol(acesta se consuma mai incet, deci puteti lua si sticla mica), si acum la noi in casa acest cocktail e la mare cerere. Este simplu, foarte frumos, cu un gust si aroma interesante. Puteti regla dupa gust cantitatile din cele 3 ingrediente de baza, si la Bacareta din Venetia cand o facea in fata noastra se turnau toate la ochi.

Inca nu am incercat sa inlocuiesc Aperol cu Campari, dar am inteles ca se poate si este inca o varianta de Spritz.

Ingrediente

Prosecco italian
90 ml
Aperol
60 ml
Apa minerala
30 ml
Portocale
1 buc
sau lamaie
Gheata cuburi
5 buc

Pasi de urmat

1

Pregatiti toate ingredientele pentru cocktail si bineinteles un pahar pentru vin alb.

Aperol si Prosecco se gaseste cam in orice magazin, eu am luat de la Mega Image, Carrefour, Lidl(doar Prosecco si au pret bun la el). Oricum, in caz de urgenta, Prosecco se poate inlocui cu orice vin alb spumant care va place.

2

Puneti gheata si putina agitati ca sa se raceasca bine paharul.

3

Adaugati 90 ml de Prosecco.

4

Apoi 60ml de Aperol.

5

La urma turnati 30ml de apa minerala.

6

Adaugati si jumatate de felie de portocala sau lamaie.

7

Stoarceti inca 1 lingura de zeama de portocala in coktail, ungeti cu felie de portocala putin marginile paharului.

Astea sunt mici detalii pe care eu de multe ori nu le fac - uit sa agit gheata si nu ung cu felie de portocala marginile paharului - dar reteta clasica asa este.

8

Amestecati atent cu o lingurita compozitia din pahar.

9

Serviti si va racoriti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Cantitate: 190 mililitri (1 portie)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

bolobita
Dragos (bolobita) 26 iul 2016, 14:57

Foarte bun, reteta e clasica. O varianta este sa puneti 2 parti prosecco, doua parti aperol,o parte apa minerala (sifon) si o parte suc de portocale. Restul detaliilor sunt aceleasi!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Dragos (bolobita) 26 iul 2016, 21:29

Super, trebuie sa incerc combinatia si eu!

mamaMIHAELA
mamaMIHAELA 26 iul 2016, 21:19

Lena, sunt incantata de noul gen de retete ! Ma bucur ca ingredientul principal Proseco se gaseste la Lidl, presimt ca in curand voi bea si eu cockteil venetian ! 

lena
Elena (lena) mamaMIHAELA 26 iul 2016, 21:29

Super, ma bucur ca va place, am zis sa ne mai rafinam si noi putin :)

Corina S.
Corina (Corina S.) 27 iul 2016, 15:43

Pe spatele sticlei de Aperol este trecuta reteta :)

iar cel mai accesibil prosecco este cel din Lidl. si eu am descoperit aceasta licoare in Italia si de atunci este semnatura case :)