Fenicul gratinat la cuptor

Revin cu inca o reteta de fenicul, de data asta gratinat la cuptor - foarte repede si simplu dar cu un gust neasteptat de bun. Ati vazut prima reteta cu fenicul de pe site, Salata de fenicul si portocale,  si asta a deschis poftele noastre de a-l incerca in diverse variante. Asa cum stiti, eu sunt adepta retetelor rapide si simple, am observat aceasta metoda de a gati fenicul prin retetele italiene si repede am si executat-o. Chiar mi-a placut gustul usor dulce si textura ca de varza calita, astea combinate cu aroma usoara de unt si parmezan au fost minunate.

In varianta de post sau vegetariana se inlocuieste untul cu ulei de masline, si in loc de parmezan puneti pesmet simplu de paine - deci avem solutii pentru toata lumea. As zice ca este chiar o reteta si dietetica, cantitatea de unt/ulei este destul de rezonabila si veti avea o garnitura mai deosebita la orice mancare va place.

Ingrediente

Fenicul
2 buc
Unt topit
3 linguri
sau ulei de masline
Sare
0.5 lingurite
Piper negru macinat
0.25 lingurite
sau orice alte mirodenii va plac
Parmezan ras
2 linguri
puteti inlocui cu pesmet simplu

Pasi de urmat

1

Feniculul se spala bine, se curata de eventuaele frunze mai vestejite si urate de deasupra.

Se taie varfurile, cele care ies in evidenta, de la baza sa nu taiati nimic.

2

Taiati felii cam de 6-7mm grosime, observati ca ele nu se desfac, le tine nodul de la radacina feniculului.

3

Ungeti o tava de cuptor cu putin unt topit sau ulei de masline - nu ungeti cu prea mult unt, ideea nu este sa le scaldam in baie de grasime.

Aranjati feliile de fenicul in tava.

4

Le ungeti cu inca putin unt topit, presarati deasupra putina sare si piper negru macinat.

5

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.

6

Dupa acest timp scoateti tava din cuptor, presarati deasupra parmezan sau pesmet.

7

Puneti tava inca pentru 10-15 minute la cuptor, sau pana se rumenesc frumos feliile de fenicul.

8

Asa fenicul gratinat se serveste cald, pe langa orice mancare va place.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !