Paste cu sos de rosii si calamari

Pentru noi pastele cu sos de rosii au devenit un fel de mancare de suflet dupa ce am descoperit sosul italian de rosii Marinara, cel clasic sau reteta adaptata de mine. Daca vreti sa fie un pic mai consistente, ca si pastele cu fructe de mare si nu aveti o mare diversitate sau buget pentru tot felul de moluste, eu va propun varianta cea mai la indemana, ieftina, satioasa si foarte gustoasa. Si anume sa folositi calamari in reteta, eu de obicei am 1-2 pungi inele de calamari in congelator si le folosesc mai mult in combinatii cu paste. Probabil va ganditi de ce folosesc calamari congelati - eu am incercat si calamarii proaspeti dar probabil inca nu am indemanarea necesara sa-i fac asa ca sa nu fie ca niste cauciucuri - voi fi recunoscatoare daca aveti mici secrete pentru a fierbe calamarii cruzi.

Dar am descoperit ca inelele de calamari congelate sunt deja prefierte si se gatesc foarte simplu, au textura buna si sunt intotdeauna la indemana in congelator. Puteti sa testati orice marca va place, in poze veti vedea cum arata cele care le folosesc eu, de obicei se gasesc la Carrefour sau Metro.

Ingrediente

Inele de calamari congelati
500 g
Sos de rosii
500 g
recomand sa puneti sos de rosii Marinara, gatit de voi sau cumparat - in cel mai rau caz folositi rosii pasate
Ceapa alba
1 buc
Usturoi(catei)
4 buc
Ulei de masline
50 ml
puteti adauga si 10g de unt
Paste grau dur
500 g
Parmezan ras
20 g
pentru servire

Pasi de urmat

1

Asa cum v-am promis, aici vedeti inelele de calamari care le folosesc eu de obicei in retete.

Le pastrez la congelator si le decongelez cu cateva ore inainte de a gati reteta.

2

Dupa decongelare le spalati bine in 2-3 ape.

3

Apoi le pun intr-o sita se sa scurga bine de apa si le verific fiecare sa nu aiba gresuri si cartilagii mai tari printre. Recomand sa nu sariti acest pas, eu nu suport sa le simt in mancare si de obicei sunt paranoica la acest capitol :)

4

Apoi inelele le puteti lasa asa intregi, sau le puteti taia jumatati, sferturi, etc.

5

Cand avem gata pregatiti calamarii ne apucam efectiv de prepararea termica.

Intr-o tigaie incalziti uleiul de masline(si untul optional), puneti la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Lasati asa 3-4 minute, dar mare grija sa nu le rumeniti si ardeti.

6

Apoi adaugati calamarii si amestecati bine.

7

Lasati sa se caleasca bine 8-10 minute la foc moderat, mai amestecati periodic.

8

Acum adaugati rosiile pasate sau sosul de rosii semipreparat - eu de obicei am rezerve de sos la congelator sau in conserve de casa, la borcan.

Am dat toate detaliile in:

Reteta de sos pentru paste si pizza Marinara clasic

Reteta mea de sos pentru paste

9

Amestecati bine si lasati sa mai fiarba 5 minute, apoi inchideti focul si dati la o parte.

10

Acum fierbeti pastele dvs preferate conform cu instructiunile de pe ambalaj.

11

Pastele se scurg de apa si asa fierbinti se adauga in sosul de rosii cu calamari.

12

Amestecati bine cu o lingura sau spatula de lemn.

13

Recomand sa nu omiteti parmezanul ras la servire, este cel care da nota finala si gustul complet.

Pofta Mare!

Cantitate: 1 kilogram (3-4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

EugeniaMamaliga854
EugeniaMamaliga854 20 mai 2017, 10:27

Lena incearca sai prăjești....asa inele congelate sau proaspete le treci prin făină si le prajesti 3-4min nu mai mult in ulei fierbinte cit sa fie schimbate la culoare...tot asa faci si gamberii intregi.daca le tii mai mult se fac cauciuc. stropite cu lămâie si o salata verde lingă sunt o bunătate!