Supa-crema cu ciuperci si pui

Imi plac foarte mult combinatiile de ciuperci cu smantana - la fel si aceasta supa, este o bunatate, se prepara foarte simplu si repede. Recomand sa o aveti in caietul cu retete a familiei.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
sau orice carne preferata
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci din conserva
Ceapa alba
3 buc
Cartofi
2 buc
Faina
2 linguri
Smantana
4 linguri
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita de piper macinat
Sare
1 linguri

Pasi de urmat

1

Spalati bine carnea si o puneti la fiert in 2-3 litri de apa.

2

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10 min. Apoi aruncati apa in care a fiert carnea, spalati bine cratita si carnea. Puneti din nou apa filtrata, puneti pe foc si cand va fierbe adaugati o jumatate de ceapa taiata marunt, frunza de dafin. Faceti focul mic si lasati sa fiarba 30-40 de min.

3

In acest timp pregatiti cartofii si ceapa, curatati si spalati.

4

Apoi spalati si taiati marunt ciupercile. Le caliti un pic in ulei, adaugati o ceapa tocata marunt si lasati sa se rumeneasca impreuna.

5

Le lasati intr-o farfurie sau tigaie pana pregatiti restul pasilor.

6

Taiati cartofii cubulete si adaugati in supa, lasati sa mai fiarba inca 25-30 de min.

7

Caliti o ceapa in ulei, pana incepe sa se rumeneasca.

8

Adaugati faina, amestecati bine si lasati 2-3 min sa se caleasca putin.

9

Apoi adaugati cate un polonic de supa, si amestecati bine dupa fiecare - sa nu se formeze cocoloase.

10

Adaugati supa, pana aceasta compozitie va fi de consistenta unei smantani lichide. Daca s-au format cumva cocoloase, amestecati bine cu un tel, sa le desfaceti.

11

Adaugati smantana si amestecati bine.

12

Carnea o scoateti din supa si o taiati marunt.

13

Adaugati compozitia de smantana si carnea in cratita cu supa, amestecati bine si lasati sa fiarba inca 5-10 min la foc mic.

14

Apoi adaugati ciupercile - daca le adaugati mai inainte supa va avea o culoare mai inchisa.

15

Si la final patrunjelul tocat marunt. Stingeti focul, acoperiti cu capac si lasati 15 min sa se patrunda.

Cantitate: 2 l (4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Norica
Norica 07 nov 2015, 03:03

Multumesc mult pentru retele trimise; m-a bucur mult cind primesc mesajul ca ai pus alta reteta la situl tau.

Supa asta mi se pare nemaipomenita. O idee: la supe creme, cind servesti doar, se adauga nuste cubulete mici de piine prajita( in Panama se vind in cutii); ii dau un gust nemaipomenit. O data am mincat-o cu grisine pentru ca nu am avut cubuletele; foarte buna.

lena
Elena (lena) 26 aug 2015, 14:53

Multumesc mult Rodica de comentariu si apreciere!

Rodikuta
Rodikuta 25 aug 2015, 23:31

E preferata mea, am preparat-o de nenumarate ori, iubesc mult supele creme. De mult timp site-ul tau imi este un adevarat ghid, multe recete am incercat si toate la rindul lor au fost de nota 10. Un mare mare multumesc Elena de staruinta depusa si de timpul acordat acestui site, totul e clar, totul e aranjat corect,poze, comentarii/raspunsuri. Acesta e primul meu comentariu aici , nu am mai putut sa intru si sa nu iti multumesc de toate . O mare gospodina esti - gospodina bubulina :)

lena
Elena (lena) 04 iul 2013, 18:39

Cred ca am luat-o ca atare :)

De obicei le adauga la sfarsit, aici la pasul 15.

tanicelu
tanicelu 04 iul 2013, 17:37

sorry Lena eu nu vad sau nu ai scris unde se adauga sarea si piperul

Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 18 feb 2011, 17:27

myamyam

aliscami79
aliscami79 11 feb 2011, 15:12

ce bine arata...cu verdeata aia la sfarsit ...chiar azi o s-o fac! 

Ellena
Elena (Ellena) 01 nov 2010, 23:54

o alta reteta bonisimaaaaaa!!!

lyly
liliana (lyly) 23 sep 2010, 21:05

Intradevar este undeliciu supa-crema de ciuperci.Si cea facuta in casa e mult mai buna decat la restaurant pentru ca e facuta cu multa iubire si ganduri bune.

amalia80
amalia80 02 sep 2010, 11:15

Eu nu prea calesc ceapa, o pun doar la fiert, sa fie mai usoara supa pentru copii.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile