Pere fierte in vin cu frisca

Este un desert delicios si deosebit. Am mancat la un restaurant si am facut-o in conditii de casa, este o combinatie de mai multe retete, astfel sunt usor de facut si gustoase.

Ingrediente

Pere
6 buc
La aceasta reteta am folosit pere bergamote(din alea maro)
Vin rosu demisec
500 ml
Zahar
4 linguri
Scortisoara
1 lingurite
Lamaie
1 buc
Lapte de vaca
350 ml
Frisca la plic
2 buc
Am folosit de la Dr.Oetker

Instrumente

Punga de ornat pentru cofetarie

Pasi de urmat

1

Se aleg 6 pere de aceeasi dimensiune si se spala. Eu am lasat coditele, arata mai exotic asa cand sunt gata.

2

Perele se curata atent, se scoate cotorul si se stoarce lamaie peste ca sa nu se innegreasca.

3

Intre timp se amesteca vinul, zaharul si scortisoara si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba 5 min la foc mic.

4

Se pun perele in vin si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute pana se inmoaie.

Daca vinul nu acopera complet perele adaugati putina apa sau in timp ce fierb le mai intoarceti.

5

Dupa ce au fiert se scot atent pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

6

Se pregateste frisca conform instructiunilor de pe eticheta.

7

Fiecare para se pune pe o farfurie. Daca nu sta bine taiati-o putin la fund.

Cu un plic de cofetarie se orneaza frumos cu frisca. Daca nu aveti plic, folositi o punga mai tare pe care o taiati la colt.

Se pun la frigider 10-15 minute.

8

Vinul in care au fiert perele se lasa sa mai fiarba la foc mic 15 minute, pana se face un sirop concentrat.

Se raceste bine.

Inainte de a servi perele le turnati sirop de vin peste frisca.

Pofta Buna!

Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

amalia80
amalia80 16 sep 2010, 16:50

Eu fac iarna des aceasta reteta numai ca perele le tai in jumatate si le stropesc cu zahar si vin pana se coc bine. Cand sunt coapte le asamblez si le ornez cu frisca. Coapte parca ies mai dulci iar aroma din casa te da gata...

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 20 dec 2010, 16:59

am mancat acum 2 ani la un revelion la munte, pere fierte in vin cu branza deasupra, credeti-ma sunt senzationale

dupa ce se fierb, le adaugati deasupra o crema de branza simpla, Philadelphia cred ca merge foarte bine

Nota mea pentru reteta:
justfun
justfun 16 aug 2012, 13:35

o idee ! ideal este sa pui vinul intr o cratita mai mica si mai ingusta ,pentru a fierbe perele pe rand ,se fierb mai bine.dar si ideea asta e oki.felicitari

tiki
tiki 22 feb 2014, 16:57

Buna. De mult doream sa fac aceste pere si am tot amanat. Dar vazand in piata aceste pere maro,m-am hotarat intr-un final sa trec la actiune. Intentia mea era sa gust de la copii putin, dar am fost,nevoita,obligata,da,nu gresesc sa mananc una intreaga.De ce?Fiindca dupa ce am termint-o pe prima de ornat,avand baza putin stramba mi s-a rasturnat. Asa ca am papat-o eu urgent.Doamne ce gust,ce aroma,mama-mama. Sa ma gandesc numai la asta nu si la calorii. Sa faceti si voi neaparat. Ale mele nu arata asa frumos,dar sunt bune rau. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Danissimo
Danissimo 30 oct 2014, 09:34

Am folosit alt soi de pere , din alea galbene si suculente. In loc de vin demidulce am pus ceea ce am gasit, adica un Cagor moldovenesc, deci nu am folosit zahar pt ca e suficient de dulce. Dar maaama ce aroma s-a raspandit prin toata casa...

A fost demential de gustot.

Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 03 feb 2015, 14:57

eu le servesc fara frisca,o inlocuiesc cu sos de ciocolata facut de casa.sunt senzationale