Chec cu faina integrala, de secara si banane

Chec cu faina integrala, de secara si banane

Inca o reteta dietetica si foarte gustoasa, chiar nu m-am asteptat sa fie atat de bun chec-ul - are un gust asemanator cu Checul de banane. Nu este foarte dulce, daca va place si aveti voie mai dulce, mai adaugati o jumatate de pahar de zahar.

Ingrediente

Faina integrala de grau
1.5 pahare
pahar de 300 ml
Faina de secara
0.5 pahare
Zahar de trestie
0.5 pahare
Nuci
0.5 pahare
Praf de copt
2.5 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
Perle de branza(cottage cheese)
100 g
Oua
2 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Banane
1 buc
o banana mai mare sau 2 mai mici

Pasi de urmat

Pas 1

Amestecati intr-un bol toate ingredientele uscate - faina, nucile maruntite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si sarea.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 1
Pas 2

In alt bol amestecati ingredientele lichide  - ouale, iaurtul, branzica, esenta de vanilie, uleiul si banana taiata marunt.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 2
Pas 3

Acum adaugati amestecul lichid la cele uscate.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine aluatul, daca vedeti ca este prea gros mai adaugati iaurt, sa fie un aluat ca o smantana mai densa.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 4
Pas 5

Turnati aluatul intr-o forma de chec mai mare, sau in 2 mai mici - checul creste destul de mult si poate sa va iasa din tava. Asterneti tava de chec cu hartie de copt.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 5
Pas 6

Puneti la cuptor la temperatura medie, si lasati pana se rumeneste bine, aproximativ o ora.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 6
Pas 7

Lasati 10 min in tava apoi il intoarceti pe un fund sau farfurie sa se raceasca complet.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 7
Pas 8

Apoi il feliati si presarati cu putina scortisoara, daca va place.

Pofta Buna!

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

DinuMonica728
Monica Dinu (DinuMonica728) 20 Feb 2017, 17:49

Buna,Lena !  Daca nu am faina de secara pot pune tot faina integrala sau  de ovaz? Merrci !

lena
Elena (lena) Monica Dinu (DinuMonica728) 20 Feb 2017, 18:16

Da, sigur.

ramona d.
ramona d. 20 Mar 2014, 16:03

Buna Lena!Se poate face acest chec si cu alte fructe in loc de banane? Iti multumesc! O zi buna!

lena
Elena (lena) ramona d. 20 Mar 2014, 18:10

Cred ca merele s-ar potrivi, desi in aroma bananelor este tot farmecul.

Creatiffa
Creatiffa 25 Nov 2013, 20:04

Destul de bun checul. Buna ideea! L-am facut si eu si s-a terminat repede.

violeta tulbu
violeta tulbu 05 Nov 2010, 10:29

trebuie sa incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
Techgirl
Techgirl 09 Apr 2010, 17:17

Hello! Care este zaharul asta de trestie? Ala maro de canna? Crezi ca are ceva daca pun zahar normal?

lena
Elena (lena) Techgirl 14 Apr 2010, 14:16

Scuze de raspuns intarziat, am fost plecata la tzara si nu aveam net, am citit abia acum mesajele. Da, poti folosit orice zahar ai - aici am pus de trestie pt ca este mai sanatos is il aveam in casa. El este mai maro, si se gaseste acum la orice supermarket.

Valentina
Valentina 06 Feb 2010, 15:59

un DELICU!multumesc LENA

nina
nina 04 Feb 2010, 01:00

nota zece!!!e ceea ce cautam!!!multumesc!!

Nota mea pentru reteta:
eli
elena teodoru (eli) 03 Feb 2010, 21:43

foarte interesant si sanatos! Felicitari pt toate retetele apetisante pe care ni le oferi!

Nota mea pentru reteta:
Vera
Vera 03 Feb 2010, 16:26

Foarte interesanta reteta!Ma bucur ca gasesc aici retete sanatoase.

Natali
Natali 03 Feb 2010, 11:14

Buna reteta, neaparat am s-o incerc si eu.

Arata toate comentariile