Umplutura de cartofi pentru coltunasi si placinte

Cartofii sunt una dintre cele mai delicioase umpluturi pentru coltunasi sau placinte -  dar este foarte important sa-i faceti corect si gustos. Aceasta umplutura o facea bunica, am invatat de la ea si nu o mai fac altfel, intotdeauna are succes. O sa mai pun si o alta umplutura de cartofi, cu inspiratie de la bunica din Ucraina, dar asta un pic mai tarziu :)

Ingrediente

cartofi rosii
1 kg
ceapa alba
1 buc
ulei de floarea soarelui
100 ml
telemea de vaca
200 g
sau telemea/branza de oaie
piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Cartofii se spala bine, se pun intr-o cratita cu apa cat sa le acopere bine si se fierb. Eu fierb aproximativ 40-45 de min, pana intra cutitul usor in cartof.

2

In acest timp se curata si se spala ceapa, apoi se taie marunt si se caleste in ulei pana se rumeneste usor.

3

Dupa ce au fiert cartofii, scurgeti apa fierbinte din ei si turnati apa rece. Lasati 5 min si incepeti sa-i curatati de coaja. Este important sa-i curatati acum si nu dupa ce se racesc complet.

4

Pe parcurs ce ii curatati le si pisati bine cu o lingura sau paleta pentru piure. Tot foarte important sa-i zdrobiti cat sunt calzi, au alta textura - sa ma credeti pe cuvant ca am testat :)

5

Dupa ce ati zdrobit il lasati putin sa se racoreasca.

6

Acum adaugati telemea data prin razatoare, ceapa si uleiul in care s-a prajit, piperul. Amestecati bine, gustati, si daca mai este nevoie adugati putina sare - depinde cat de sarata este branza telemea.

7

Asta-i cam tot procesul - acesta umplutura puteti s-o pregatiti din timp si s-o tineti la frigider 1-2 zile pana o folositi. Merge foarte bine la placinte, coltunasi, pateuri cu foietaj.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (pentru 2 ture de coltunasi)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

MariaP
MariaP 23 sep 2010, 19:09

Eu in acest amestec mai pun  oua si putina faina si fac un soi de piftelute prajite. Sunt delicioase!

Galia
Galia 29 nov 2010, 19:15

In copilarie mereu ma rugam sa ramana niste umplutura dupa ce se termina prepararea coltunsilor ca sa mai mananc din ea : e ata de buna !!!

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 29 nov 2010, 19:15

Apropo, telemeau face mult in acel gust nemaipomenit, asa ca nu evitati s-o adaugati.