Cum fierbem couscous

Am zis sa pun repede si metoda de fierbere a couscous-ului, este foarte buna garnitura si il puteti folosi in diverse combinatii cu legume sau carne ca mancare. Couscous-ul este un fel de boabe mici din grau dur, gen paste, doar ca foarte maruntite. Daca alegeti sa fierbeti couscous din grau dur integral va asigur ca va fi foarte sanatos si hranitor - eu il iau de la magazine naturiste sau la hypermarket.

Ingrediente

Couscous
1 pah
eu am luat unul de 300ml
Apa
1 pah
Sare
0.5 lingurite
Ulei de masline
2 linguri
sau putin unt

Pasi de urmat

1

Important de stiut: Couscous-ul se fierbe in proportie de 1:1 cu apa. Deci o unitate apa, si una de couscous.

Puneti la fiert 1 pahar de apa, puteti folosi orice cratita. In aceasta apa puneti sarea, uleiul/unutl si mirodeniile care va plac. La aceasta reteta am folosit curry sau turmeric, ambele dau o aroma placuta si culoare placuta galbena.

2

Pana fierbe apa pregatiti un volum egal de couscous - in cazul meu acelasi pahar cu care am pus apa.

3

Cand incepe sa fiarba apa, puneti couscous-ul, amestecati si stingeti focul.

4

Lasati 10 min sa se umfle bine si apoi folositi ca si garnitura sau in combinatii cu alte legume, carne si faceti o mancare delicioasa.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

catalinagabriela
catalinagabriela 31 mar 2016, 17:12

Eu intai calesc putin couscous-ul intr-o picatura de ulei/unt, iese mult mai gustos si "aratos", apoi fac exact  ca tine, iese intotdeauna super bun si bine fiert !!

timotei
timotei 11 iun 2015, 08:56

Da Tiki si eu de fiecare data il fac cu turmeric , si uite ca nu am facut poza niciodata sa o postez aici desi cînd am cumparat prima data couscous am intrat la Lena sa vad cum se fierbe.

nicma
nicma 25 mar 2015, 15:19

In majoritatea hypermarketurilor se gaseste couscous sub forma de paste fainoase facute din compozitie de ou si faina. Couscous-ul "adevarat" e granule de grau.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 mai 2014, 11:28

Buna. Revin cu acelasi lucru ca mai sus, dar cu soia sub alta forma (nu stiam ca exista si asa), si de data aceasta am avut si turmenic care da o culoare f. frumoasa couscous-ului. Fiind vineri,este o mancare f.buna, satioasa si arata si  bine. Hahaha. Pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AlexandraM85
AlexandraM85 25 apr 2014, 16:01

Buna Lena. Am facut si eu azi cus cus. E pentru prima data cand fac. Si sa stii ca si eu am patit sa aiba un gust de nisip initial, doar l am pus peste apa fiarta si atat. Si atunci am mai adaugat cam jumatate de cana de apa in plus si acum e foarte bun. L-am mai lasat pe foc vreun minut, doua. Apropo cand l am pus in apa fiarta cu unt s-a facut ca betonul, da rapid:)))...parca era gris. Da e bun la gust. Merge, nu merge...eu am facut o tocanita picanta de porc si incerc combinatia.:) Vorba aia sa fie primit! Reteta e faina, mersi mult!

tiki
tiki 14 oct 2013, 09:50

Am fiert de multe ori couscous dupa reteta Ta, dar nu am postat niciodata.Postez ca sa fiu credibila ca fac. Multe vad ca scriu,"voi face si deseara sau mai tarziu arat si poza" si nimic!!!??? Ce sa crezi ca au facut? si nu au postat?Sau nu au facut? Ma rog, treaba lor, dar mai bine sa nu scrie si sa posteze cand fac.Am facut couscous cu o tocanita de soia. Sanatoasa si gustoasa.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 14 oct 2013, 09:53

O, ce bine arata Tiki! Sa aveti pofta buna!

Ei, stii cum este lumea, mai uita, se ia cu altele - dar cine are de postat poza si comentariu o face imediat si ferm. Iti multumesc mult de comentariile utile si poze, esti tare

magic-stuff
magic-stuff 04 feb 2012, 20:45

Done :)

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 19 ian 2012, 20:04

Eu il fac direct la tigaie cu legume, nu il fierb separat. Pun tigaia cu putin ulei pe foc, trag intai legumele (adica o ceapa, ardei gras, mazare, morcov... diverse) , dupa 5 minute adaug couscous-ul, le mai calesc putin impreuna si apoi adaug o cana de apa fiarta sepatat. Amestec bine, condimentez  dupa gust,  mai las cam 10 minute si este gata. 

Poza mea pentru reteta:
Galia
Galia 29 nov 2010, 19:12

De cand ai postat reteta de fierbere a couscous-ului am devenit mai fericita - mi-ai dat inca o varianta extrem de rapida de a gati.

Ieri de exemplu imi era o lene sa fac mancare - de aceea am recurs la couscous si in 10 min aveam gata mancarea

Nota mea pentru reteta:
doinik
Doina (doinik) 02 sep 2010, 10:51

Un mare MULȚUMESC  pentru recetă

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile