Triunghiuri cu ovaz, mere si portocale

O reteta foarte buna, triungiurile sunt moi, aromate, un pic umede cu gust placut de portocale - sunt sanatoase si foarte bune pentru meniul copiilor. Tot cautam pe net o reteta de desert si sanatos si cu fibre si cu fructe, cam greu - dar am gasit si sigur o sa-l repet. A mancat cu brio copilasul meu, vreo 2 triunghiuri din prima si pe urma tot mai cerea.

Recomand sa-l faceti neaparat, doar sa aveti faina de ovaz sau un aparat de macinat cafeaua, pentru macinarea fulgilor de ovaz.

Ingrediente

Oua
2 buc
Portocale
1 buc
Mere
2 buc
Miere
2 linguri
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare
Faina de ovaz
300 g
sau fulgi de ovaz pe care sa-i macinati
Zahar
70 g
sau zahar de trestie, sau fructoza
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Praf de copt
2 lingurite

Pasi de urmat

1

Spalati portocala si o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere. Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10 min - apoi o scoateti si in puneti in apa rece sa se racoreasca.

2

Pana fierbe portocala am macinat fulgii de ovaz - daca aveti faina de ovaz treceti peste acest pas.

3

Portocala se taie in jumatate, se scot samburii si se rupe bucati. Puneti in blender ouale, uleiul, portocala, mierea si sarea.

4

Merele se spala, se curata, se taie bucatele mai mici si se pun in blender la restul ingredientelor. Pasati bine toate ingredientele pana se fac pasta.

5

In faina de ovaz se pune zaharul, bicarbonatul si praful de copt - amestecati bine.

6

Adaugati pasta de fructe si oua la amestecul de faina si amestecati bine.

7

Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt, turnati aluatul si il nivelati cu o lingura sa fie cam de 1 cm grosime. Puneti la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.

8

Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, apoi scoateti si lasati sa se racoreasca.

9

Taiati prajitura triunghiuri si pudrati cu putin zahar pudra sau scortisoara.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (12-15 triunghiuri)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

Agnes D
Agnes D 18 nov 2013, 22:47

Zahăr am pus, multumesc!:) 

Agnes D
Agnes D 18 nov 2013, 20:14

Tocmai mă pregătesc sa fac reteta ( abia astept) si mi-am dat seama ca nu am miere :(, se poate înlocui cu altceva? Spre exemplu am niște lapte condesat din Basarabia...moloko; credeți ca ar merge sau stric reteta? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) Agnes D 18 nov 2013, 20:25

Puteti sa puneti zahar simplu. Lapte condensat mai bine nu trebuie.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 01 feb 2013, 15:34

Am facut si eu reteta asta, f. incantata am fost de gustul aromat, consistenta pufoasa, se tin bine mult timp tringhiurile si nu se usuca. Am presarat putina scortisoara pe deasupra, in loc de zahar pudra, si aveau per ansamblu gust similar cu turta dulce, aroma de sarbatoare, foarte bune. Iar pentru cei ce n-au macinator de cafea (ala intr-adevar macina bine, se face faina) sau blender, as zice ce nu-i o problema chiar sa-i lasati asa intregi. Are Lena destule retete cu fulgii asa, lasati intregi, si chiar dau o textura interesanta, mai crocanta. Deci, zic eu, n-aveti ce strica daca-i lasati intregi; eventual, daca absorb prea tare lichidul, ii modelati ca pe niste biscuiti, si gata; eu zic ca merita incercat si asa, prea au ingrediente sanatoase si gustoase. Pupici la toate fetele gospodine, mai ales tie Lena, ca esti o dulcica, si praji asta e super din toate punctele de vedere si o voi repeta in curand.

Lianulia
Lianulia 23 ian 2013, 14:58

...Pe care nu il am. Asadar daca cunosti vreo metoda anume pentru a putea macina fulgii, mi-o (ne-o) spui, te rog? Multumesc.

Lianulia
Lianulia 22 ian 2013, 17:29

Chiar am incercat cu blenderul si ii zboara (fulgii) de nu se vad, dar nu ii si macina... :(. Sa fie vreo tehnica anume? (Sunt stangace in bucatarie, dar prefer ceva facut de mana mea, decat semipreparate). Multumesc.

lena
Elena (lena) Lianulia 22 ian 2013, 17:34

Dap, atunci sa folosesti doar macinatorul de cafea, ala sigur macina bine.

Lianulia
Lianulia 22 ian 2013, 17:09

Lena, crezi ca mai au acelasi farmec cu faina de grau? Le-am facut in tara cu faina de ovaz si mi-au placut foarte mult, insa acum locuiesc in Germania si nu gasesc (inca) faina de ovaz...

lena
Elena (lena) Lianulia 22 ian 2013, 17:23

Cred ca vor iesi - dar poate gasesti fulgi de ovaz si le macini intr-un blender sau aparatul de macinat cafea.

maria T
maria T 28 oct 2012, 09:19

Foarte faine.....eu am pus un pic mai putin zahar ca nu-mi plac prea dulci. A mers super la o cana cu ceai,  lapte, cafea...etc

dianaluiza
dianaluiza 11 apr 2011, 20:34

au iesit putin amare...sa fie de la coaja de portocala?...

lena
Elena (lena) dianaluiza 11 apr 2011, 20:37

Posibil, desi la mine chiar nu au fost amare - si eu am pus una destul de maricica.

Teo Teo
Teo Teo 01 apr 2011, 17:16

Extraordinar de bune!! Le mananca cu brio si baietelul meu! Noi suntem fani acestor retete sanatoase! Multumim, Lena!

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 29 sep 2010, 22:15

O reteta minunata atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile