Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana)

Placinta este foarte buna, chiar mi s-a parut interesanta in placinta combinatia de porumb, carne si mazare, plus ca si aluatul este mai diferit de alte placinte de acest tip - este din lapte, oua si ulei, fara unt. Cu siguranta am s-o mai fac pentru familie (a mancat-o si fetita mea cu mare placere), puteti incerca si aceeasi umplutura cu aluatul de la Placinta cu carne de pui.

Ingrediente

Faina
3 pahar
paharul este de 250 ml
Praf de copt
3 lingurite
Piept de pui
1 buc
piept fara piele si oase
Mazare verde la conserva
125 g
Porumb conservat
125 g
Ceapa alba
1 buc
Usturoi
2 buc
adica 2 catei - sau 1 usturoi verde
Lapte
250 ml
Oua
2 buc
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
Rosii
4 buc
Sare
2 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala bine si se fierbe 30 de min, apoi se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca.

2

Dupa ce a fiert pieptul de pui incepeti sa faceti aluatul.

Faina se amesteca cu praful de copt si 1 lingurita de sare.

3

Intr-un alt bol se amesteca laptele cu uleiul si ouale, se bat bine cu un tel sau furculita.

4

Se adauga compozitia de lapte si oua in cea de faina, se amesteca bine si se framanta aluatul.

5

Aluatul se lasa sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

6

Ceapa se curata se spala si se taie cubulete, le fel si usturoiul. Le puneti la calit cu ulei intr-o tigaie.

7

Apoi dupa ce se rumeneste ceapa un pic se adauga rosiile taiate cubulete, se amesteca si se lasa 10-15 min sa se patrunda bine.

8

Apoi adaugati pieptul de pui taiat marunt, porumbul si mazarea scurse de apa. Amestecati totul bine, potriviti de sare si piper si stingeti focul. Aceasta va fi umplutura pentru placinta.

9

Aluatul se imparte in 2 parti egale si se formeaza 2 bile.

10

Apoi se unge cu ulei o tava de cuptor mai mare (eu am pus hartie de copt), se intinde prima foaie de aluat atat cat sa acopere toata suprafata tavii si sa fie nu mai mult de 3-4 mm grosime.

11

Distribuiti uniform umplutura pe toata suprafata placintei.

12

Apoi intindeti a 2-a foaie de aluat si acoperiti umplutura, optional puteti s-o ungeti cu un ou batut deasupra, dar nu este obligatoriu. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.

13

Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, apoi o scoateti si cat este fierbinte recomand s-o ungeti cu un pic de unt, ca sa fie mai moale. Dar si aceasta procedura este optionala, daca nu aveti unt lasati-o asa.

O lasati sa se racoreasca bine si apoi o portionati si serviti cu mare pofta :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (15-20 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

andra
andra 05 mai 2010, 20:17

Grozav! Trebuie sa incerc reteta! Putem incerca si cu alta umplutura: varza, branza...?

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 06 mai 2010, 09:51

Felicitari !!! Imi place mult reteta si cred ca o s-o incerc in curand.Felicitari si pentru faptul ca ne aduci mereu cate o reteta noua.Keep on going

gabriela29sv
gabriela29sv 06 mai 2010, 09:53

Am uitat de nota...10 (zece)

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 21 sep 2010, 15:14

Foarte interesanta reteta! Am s-o testez neaparat!

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 29 sep 2010, 11:30

hmmm interesanta combinatia , dar eu am sa incerc sa fac fara mazare...si sa pun  salam cu sunca sau kaizer  (ne place f mult cre ca ai obsevart  ).. sotului nu-i prea place .....

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 10 oct 2010, 09:00

O reţetă deosebit de gustoasă şi sănătoasă.

Nota mea pentru reteta: