Chec cu ciocolata

Un chec foarte, foarte bun, ciocolatos, pufos si moale, cu bucatele de ciocolata topita in el - eu cred ca este unul din cele mai simple si gustoase chec-uri cu ciocolata. Reteta este foarte simpla, am facut din ea si muffins-uri si chec, ambele variante au fost foarte bune la gust, doar ca nu imi place forma mea de muffins si nu am mai pus poza aici la prezentare.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
200 g
Zahar
100 g
Cacao pudra
2 linguri
Praf de copt
2 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Unt
90 g
Oua
2 buc
Lapte
150 g
Ciocolata neagra/amaruie
80 g
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati sa se racoreasca.

2

Ciocolata se taie bucatele mici.

3

Amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol - faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

4

Adaugati ciocolata maruntita in compozitia uscata.

5

Apoi amestecati toate ingredientele "umede" - laptele, untul, ouale si esenta de vanilie.

6

Adaugati compozitia lichida la cea uscata, amestecati bine.

7

Cam asa arata compozitia finala.

8

Turnati aluatul intr-o forma de chec (2 daca sunt mai mici), daca nu este de silicon puneti hartie de copt.

9

Checul creste foarte frumos, se tine la cuptor la temepratura medie pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii. Il scoateti si lasati sa se racoreasca putin.

10

Si aici cateva muffins-uri, sunt la fel de bune ca si chec-ul. Pe viitor imi voi lua forme bune si voi avea mai mult curaj la retete de muffins.

11

Dupa ce se racoreste checul se taie si se savureaza - este ceva extraordinar cum se simt acele bucatele de ciocolata topita in combinatie cu aluatul poros si moale.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (1 chec mai mare sau 2 mai mici)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (21 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 88

Otilia83
Otilia83 18 mar 2017, 20:28

Foarte bun, usor de facut, eu am folosit o linguriță de bicarbonat de sodiu stins in zeama e lamaie pt ca eram in pana de praf de copt. Am pus topping de zahar pudra si portocala si sos de capsuni yummy :)

Poza mea pentru reteta:
GabrielaCraciun448
Gabriela Craciun (GabrielaCraciun448) 14 feb 2017, 11:58

Lena, rogu te..am o problemă încuietoare.. Tot mai des mi se întâmplă să mi se lase prăjiturile ..checul ..etc..!!!!În cuptor , la ultima ,,strigare "..arată ..best.. crescute ..pufoase.. yami- yami..și ..după ce le scot ..dispare , brusc.. cam o treime din înălțime...😈😈😈...!! Cărui fapt îi datorez asta..?? Cum sa intervin..?? E de a dreptul frustrant ..mai ales când ai si ,,audiență".. Mulțam fain.. Ii

lena
Elena (lena) Gabriela Craciun (GabrielaCraciun448) 15 feb 2017, 20:15

De cele mai multe ori eu cred ca vina este a cuptorului, de obicei asa fac preparatele care ar mai trebui sa se coaca vreo 10 minute. Alta cauza s-ar putea sa fie cantitatea de faina, un pic mai multa faina si se rezolva dar depinde de preparat - la unele este k sa se lase putin, altele nu.

Maruntica
Maruntica Gabriela Craciun (GabrielaCraciun448) 18 iun 2017, 19:32

Exact asa am patit eu cu chec din albus, a crescut frumos in cuptor, am scos dupa 35-40 minite sa fac testul scobitoarei, scobitoarea era lipicioasa si l-am reintrodus in cuptor, dupa cateva minute( 5-10), a cazut ca soldatul pe front, in cuptor, s-a lasat a devenit ca o barcuta, l-am lasat asa ca trebuia sa se coaca, dar nici nu s-a mai copt , cum trebe, la baza a ramas, nu pot spune crud, ca se putea manca, dar asa arata ca si cum ar fi ramas un strat crud, necopt. Nustiu din ce cauza, eu am banuit ca l-am pus la o temperatura poate prea mica 170 grade, sau poate mai trebuia putina faina, habar n-am, insa pana la urma nu a ramas nemancat :)

AlinaSiTudorTicu131
Alina Si Tudor Ticu (AlinaSiTudorTicu131) 21 ian 2017, 16:07

Help meee.... nu stiu unde ma gandeam si am calculat gresit untul... adica am pus cam 180 g... ce se intampla??

lena
Elena (lena) Alina Si Tudor Ticu (AlinaSiTudorTicu131) 21 ian 2017, 16:56

Nu cred ca l-ati stricat, va fi poate mai sfaramicios dar oricum e bun.

Nataly
Nataly 16 feb 2016, 07:15

Acelasi chec delicios intr-o alta interpretate. O surpriza placuta din partea sotului de Ziua Indragostitilor . Daca si un barbat care nu e mare talent in bucatarie a reusit sa faca aceasta reteta, concluzia e ca oricine poate si merita incercat.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MagdaN
MagdaN 30 ian 2016, 14:58

Delicious, pufos, potrivit de dulce .... mmmm 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dalita
Dalita 11 iul 2015, 17:42

Foarte buna reteta :) felicitari !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dianka
Diana Ranga (dianka) 17 apr 2013, 23:56

Multumesc mult pt reteta foarte simpla dar super-gustoasa. Deci , ceva atit de gustos si pufos nu mai mincasem demult. Iata si checul meu

Poza mea pentru reteta:
alinaa
alinaa 11 apr 2013, 13:43

si o poza fara frisca.........

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 01 iun 2012, 16:09

Super delicios Lena, am facut chec-ul tau cu ciocolata dar, pana la urma au iesit cativa muffins...m-am gandit ca e mai potrivit pentru ziua copiilor.Am gustat deja si gustul e divin,ador ...cat de ciocolatoasa poate iesi compozitia...Nota 10 !!!

LA MULTI ANI , tuturor copiilor !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 27 mar 2012, 11:18

Am facut si eu acest chec.  A iesit chiar foarte bun. Copiii mei, care la checuri sunt destul de pretentiosi, lor le plac, in general,  biscuitii sau "ceva cu crema", l-au mancat foarte bine. E si mai gustos cand e rece si ciocolata se simte mai bine. Il voi repeta cu siguranta,dar data viitoare voi pune doar o lingura de cacao,mi s-a parut prea multa, si nuci,cred ca se potrivesc foarte bine cu ciocolata. Multumesc pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile