Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb

Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb

Acest aperitiv nu este sofisticat, dar modul de asamblare este frumos si mai deosebit. Arata foarte bine pe o masa festiva. Recomand sa faceti clatitele mai mici, ca sa fie pungutele mici, altfel vor fi prea mari si nu chiar estetice.

Semipreparate

20 buc
adica faceti un aluat cam pentru 20 de clatite, daca va ies mai multe le puteti folosi si in alte scopuri :)

Ingrediente

Ciuperci proaspete
500 g
sau conservate in apa
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Porumb conservat
1 buc
1 cutie
Maioneza
1 lingura
sau smantana/iaurt
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite
Ceapa verde
1 buc
1 legatura

Pasi de urmat

Pas 1

Preparati clatitele dupa reteta de clatite preferata. Recomand sa le faceti nu foarte mari, cam de 10 cm diametru, sa fie mai frumoase pungutele.

Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb - Pas 1
Pas 2

Ciupercile se curata, spala si se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei.

Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb - Pas 2
Pas 3

Cand scad bine ciupercile si incep sa se rumeneasca adaugati ceapa si morcovii(spalat, curatat si taiat/dat prin razatoare).

Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb - Pas 3
Pas 4

Dupa ce se rumenesc bine toate, stingeti focul, sarati, piperati si lasati sa se racoreasca bine.

Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb - Pas 4
Pas 5

Dupa ce s-a racit, adaugati porumbul scurs de apa, maioneza si amestecati bine. Aceasta va fi umplutura pentru clatite.

Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb - Pas 5
Pas 6

Puneti cate o lingura de salata pe fiecare clatita.

Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb - Pas 6
Pas 7

Taiati fire lungi si subtiri de ceapa verde, si legati atent si incet fiecare punga. Este mai greu la primele 2, pe urma treaba merge mai repede si mai sigur.

Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb - Pas 7
Pas 8

Aranjati frumos pungutele pe o farfurie de servit si puteti presara ceva verdeata peste ele. Se servesc reci ca aperitiv la orice masa festiva.

Pofta Buna!

Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

sylvia.filo
sylvia.filo 13 Jul 2010, 16:49

wow, ce ingenios... ne-a fost dor de tine!!

Nota mea pentru reteta:
Andreeahudy
Andreeahudy 13 Jul 2010, 19:04

ai uitat sa zici de porumb, probabil se adauga la pasul 4, cel putin asa reiese din imagini.

arata foarte bine.

lyly
liliana (lyly) 13 Jul 2010, 20:30

Chiar vroiam sa-ti scriu zilele astea sa intreb cu ce te-am suparat de ai disparut si nu am mai primit retete de la tine.Chiar daca nu adaug comentarii citesc tot si prepar multe din retetele de la tine.

Cu mult drag:

Liliana

rozi
rozi 13 Jul 2010, 23:13

da, frumos, merita incercata

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 14 Jul 2010, 18:11

ce coincidenta, duminica am facut asemenea pungute :)

eli
elena teodoru (eli) 14 Jul 2010, 18:33

bine-ai revenit,ma bucur ca te-ai intors,interesanta reteta!

Nota mea pentru reteta:
reea
reea 14 Jul 2010, 19:51

super!!! de-abia astept sa o incerc! Bine ai revenit!

dasca
... (dasca) 14 Jul 2010, 21:36

buna!am o intrebare=aluatul la clatite se face cu lapte?

lena
Elena (lena) ... (dasca) 14 Jul 2010, 21:58

Va pup si va multumesc!

Referitor la intrebare - da anume acest aluat din poze l-am facut cu lapte, dar cred ca se poate incerca si fara el, adica in varianta cu lapte de soia sau apa minerala. In plus la salata de ciuperci nu este obligatoriu sa puneti vreun sos, merge si asa doar cu ulei.

olguta
olguta 14 Jul 2010, 22:10

Ador combinatia de ciuperci cu porumb. Incerc sa le prepar cat mai curand.

Karen
Karen 15 Jul 2010, 04:04

Bine ai reventi! te asteptam cu interes si drag :) multumim de reteta ,o buna idee pt meniul de azi  chiar am ciuperci in frigider de cateva zile si nu mai stiam cum sa le mai gatesc... altceva decat obisnuit 

victoria pegza
victoria pegza 17 Jul 2010, 17:29

SALUTARE,E FOARTE BUNA RETETA,VA RECOMAND,MERCI DRAGA LENA

Karen
Karen 22 Jul 2010, 01:15

Nu am mai reusit sa postez dupa ce am pregatit reteta ,mi-a iesit delicioasa!! o recomand si ca o garnitura(eu am servit-o la snitele).

Nota mea pentru reteta:
alincic
alincic 08 Aug 2010, 06:29

Sper sa nu te supere intrebarea mea,dar cum se maninca ele???   se musca  din punga sau se dezleaga si se serveste ....... as vrea sa stiu cum faceti voi , in caz ca ma intreaba musafirii .

lena
Elena (lena) alincic 08 Aug 2010, 14:04

La mine au iesit pungutele mici, si au muscat asa simplu din ele - clatitele sunt fragede si nu este mare efort sa le tai putin cu furculita sau cutitul. De dezlegat sigur nu trebuie, este doar un mod de servire

alincic
alincic 08 Aug 2010, 20:08

ok,multumesc mult  pentru lamurire   imi inchipui ca sunt gustoase,mmmmm

katomika
katomika 07 Sep 2010, 17:46

MariaP
MariaP 27 Sep 2010, 17:57

Un aperitiv delicios si de efect!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 30 Sep 2010, 11:59

Eu leg salata cu sos alb de smantana si faina de grau. Dupa ce le asamblez le pun la cuptor la foc mediu pentru 10 minute sa se rumeneasca.

claudia1976
claudia1976 10 Oct 2010, 19:49

Mi-a lăsat gura apă în timp ce am citit... Toate ingredientele îmi plac. Cu siguranţă voi încerca reteta.

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 30 Nov 2010, 21:04

f.frumoase aceste pungute,o idee f.buna sarbatori!cred ca ii voi incanta pe invitatii mei

Carolina82
Carolina (Carolina82) 02 Feb 2011, 16:22

BRAVO!

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 10 Feb 2011, 00:00

arata super ,eu fac de sarbatori cu felii de sunca rorunde ,umplute cu diverse ex -salata beuf

Nota mea pentru reteta:
danutza popa
danutza popa 17 Feb 2011, 14:38

super....eu asa fac si cu aluat foietajin loc de clatite!

Carolina82
Carolina (Carolina82) 17 Feb 2011, 15:45

am facut si eu acuma ziua sf.valentin si au iesit nemaipomenit de gustoase.e un aperitiv de nota 10

adelina09
adelina09 20 Nov 2011, 10:33

Le-am gatit aseara pt un dinner party! Toata  lumea le-a iubit f f f gustoase!

Cu mult drag !

Adelina

simona.blondy
simona.blondy 08 Oct 2012, 18:38

Buna Lena,pungutele au fost si bune si frumoase! (Ba chiar am glumit pe tema povestirii  "punguta cu 2 bani " ! =))  La aceaasta reteta am facut doar 2 schimbari,am pus ciuperci din conserva cu ulei ,apoi le am taiat marunt si am adaugat la calit alaturi de toate ingredientele putin usturoi granulat ! Ne au placut mult ,tin sa spun k nimeni nu a mai mankt asa cv,iar combinatia de cuperci cu porumb dulce este nemaipomenita !

Felicitari !

Voi pune poze sapt asta ! Te pup cu drag

Nota mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 11 Oct 2012, 14:34

Poza promisa :)

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 Oct 2013, 22:20

Offffff. Toate bune si frumoase, pana la legat..Am facut de 3 marimi. Primele (exact de 10 cm),mi s-au parut prea mici,nu aveam de ce lega.Apoi ceapa,cand sa fac nodul,se rupea.Nu mai stiam cu ce sa inlociuesc ceapa.Si am legat si cu codite de frunza de patrunjel. Cred ca am facut clatitele prea groase,si erau greu de strans. La sfarsit le-am mai subtiat si au mers mai bine. Voi sti pe viitor. Umplutura foarte buna si ele de efect. Multumesc pentru tot. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 23 Dec 2013, 08:57

EVRICA. Am descoperit ceva intamplator si vreau sa va impartasesc si voua ca poate de sarbatori faceti aceasta reteta.Eu am avut probleme cu legatul clatitelor ca mi se rupea frunza de ceapa. Restul era simplu.Am mai repetat totusi reteta si a doua zi am incalzit una in microunde sa vad cum e calda. Ca sa constat ca frunza s-a muiat si de curiozitate am desfacut-o de 2 ori si am legat-o fara nici o problema.!!!!! Apoi dupa cateva zile am mai facut si am pus in microunde numai cateva frunze sa se incalzeasca si am legat. M-am bucurat enorm,ca mie imi ara greu,mai ales cu ceapa de acuma care are o frunza f.groasa spre "bulb",sau cum s-o zice. Probabil voi reusiti din prima si faceti cum credeti. As fi dorit sa va fiu de ajutor.Succes si Sarbatori fericite. Un bradulet adecvat acestui site.Hahahaha.

Poza mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 13 Jun 2015, 09:46

O gustosenie si frumusete.Eu le-am facut cu ton oua fierte si ceapa verde,maioneza.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: