Dovlecei gratinati cu cascaval

Dovlecei gratinati cu cascaval

Cum am promis, pun acum si reteta de dovlecei pe care am gustat-o la tzara - foarte simplu se prepara, repede si fara multa bataie de cap si prajeli. Cascavalul ii da un gust f.bun, iar pesmetul de deasupra il face putin crocant. Se mananca de preferinta atunci cand sunt calzi, pe urma isi pierde din fragezime si se inmoaie pesmetul, dar merge si incalzit sau rece.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
Cascaval clasic
200 g
Pesmet alb/galben
100 g
alegeti pesmet mai gunjos de preferinta
Sare
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Dovleceii se spala si se taie in 3 bucati mari.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 1
Pas 2

Apoi fiecare bucata o taiati in 3, de-a lungul. Partile laterale le vom folosi la gratinat, mijlocul il folositi pentru altceva, sau il aruncati. Asta pentru ca in mijloc sunt mai multe seminte, de asta de preferat sa nu-l gratinati, dar sincera sa fiu nu am incercat sa le folosesc si pe ele - urmeaza pe viitor :)

Puteti face cu el paine cu dovlecei sau clatite cu dovlecei.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 2
Pas 3

Ungeti o tava de cuptor cu putin ulei si puneti in ea  toate bucatile de dovlecei pregatite mai sus. Presarati putina sare peste ele.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 3
Pas 4

Pe fiecare bucata de dovlecel se pune cate o felie subtire de cascaval - sau puteti sa-l dati prin razatoare.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 4
Pas 5

Apoi presarti pesmet peste fiecare bucata de dovlecel cu cascaval. Daca pesmetul este mai grunjos vor fi mai crocanti dovleceii.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 5
Pas 6

Apoi stropiti cu putin ulei si dati tava la cuptor la temperatura de 200-250 grade.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 6
Pas 7

Lasati la cuptor pana se rumenesc bine, apoi scoateti si serviti calzi cu orice garnitura preferata de legume sau carne.

Pofta Buna!

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

daliana
daliana 03 Apr 2014, 17:46

Am incercat azi reteta, e delicios...doar ca eu am pus si miezul, dar s-a inmuiat prea tare,...dar e buna si rapida :)

Vali-Mihaela
Vali-Mihaela 11 Jul 2013, 14:59

Eu i-am pregatit si cu branza rasa si au iesit minunati! De asemenea imi plac si cartofii gratinati, dar nu sunt deloc dietetici.Felicitari pentru reteta!

Cori
Cori 22 Apr 2012, 17:22

Gata, i-am facut, foarte buni !!!!

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 10 Jan 2012, 17:29

Pentru mine dovleceii sunt deliciosi oricum i-as prepara, sunt preferatii mei. Si eu ii fac asa gratinati la cuptor, numai ca le scobesc putin miezul, il toc si imreuna cu putina ceapa, patrunjel, rosii, pui ... diverse, le trag putin la tigaie. Apoi ii umplu cu acest amestec, pun cascavalul si la cuptor cu ei. Foarte buni !!! O sa incerc si asa cu pesmet.   

Poza mea pentru reteta:
cristalina
cristalina 27 Nov 2010, 09:40

Arata super,am sa incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 21 Sep 2010, 16:25

Absolut delicios! Nu am facut pana acum dovleceii in acest fel, de obicei faceam dovleceii pane si cam atat. Multumesc pentru idee!

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 21 Sep 2010, 15:26

Sunt deliciosi! Si eu tot asa ii prepar. Calzi sunt nemaipomeniti!

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 02 Aug 2010, 10:10

hmmm imi plac la nebunie dovleceii.... arata foartet bine

Nota mea pentru reteta:
mihia
mihaela mihia (mihia) 31 Jul 2010, 10:55

suna foarte bine reteta ta mersi

Nota mea pentru reteta:
Andreeahudy
Andreeahudy 30 Jul 2010, 20:07

dovleceii se pun in tava cu tot cu coaja? K nu-mi dau seama

lena
Elena (lena) Andreeahudy 30 Jul 2010, 20:09

Da, se pun cu coaja, doar cu conditia sa fie fragezi, nu din aia mari.

Arata toate comentariile