Pariziene cu mere

Pariziene cu mere

Abia asteptam sa apara merele de vara, si uite ca in sfarsit acum pot sa va arat reteta mea preferata de coptura cu mere - parizienele. Aluatul este inspiratie din reteta de Enseimadas de la Miha sau L. Adamache - un aluat care merita incercat si avut in vedere la orice coptura dulce cu drojdie, este pufos, aromat si foarte fraged. Umplutura poate fi de mere sau orice alta preferata - am mai facut si cu gem si cu branza dulce - in toate cazurile s-au mancat cu brio.
Va recomand sa le faceti, sunt super delicioase, moi, pufoase, aromate....

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
500 g
Miere
1 lingurita
Lapte
150 ml
Zahar
80 g
Oua
2 buc
+ 1 ou pentru a unge parizienele
Unt
50 g
unt moale la temperatura camerei
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Drojdie uscata
1.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiola
Mere
1 kg
Zahar
150 g
aici este zaharul pentru mere, cel de mai sus este pentru aluat

Pasi de urmat

Pas 1

Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici.  Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun, adaugati 3-4 linguri de apa, 100-200g de zahar (dupa gust sa puneti zaharul) si lasati la foc mic sa scada apa si sa se inmoaie merele.

Pariziene cu mere - Pas 1
Pas 2

Dupa ce s-a evaporat apa si s-au inmuiat bine merele, stingeti focul si lasati-le sa se raceasca pana pregatiti aluatul. Dupa preferinta puteti adauga scortisoara.

Pariziene cu mere - Pas 2
Pas 3

Se incalzeste 75 ml de lapte, se dizolva in el mierea. Atent sa nu fie laptele prea fierbinte.

Pariziene cu mere - Pas 3
Pas 4

Adaugati 100g de faina si 1.5 lingurite de drojdie. Amestecati bine cu mainile sau cu o lingura.

Pariziene cu mere - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine sa nu fie cocoloase, eventual cu putina faina faceti o bila. Eu nu m-am complicat si am lasat-o asa, ca o maia.

Pariziene cu mere - Pas 5
Pas 6

Lasati maiaua 30 de min sa creasca bine si sa apara niste bule de aer in ea.

Pariziene cu mere - Pas 6
Pas 7

Apoi puteti sa faceti aluatul la masina de paine sau asa simplu framantat cu mainile.

Adaugati ouale, zaharul, amestecati sa se incorporeze bine.

Pariziene cu mere - Pas 7
Pas 8

Apoi adaugam restul ingredientelor -  untul, uleiul, laptele ramas, sarea, vanilia. Amestecati bine cu lingura sau cu telul.

Pariziene cu mere - Pas 8
Pas 9

Aici am adaugat faina la urma si am framantat aluatul.

Pariziene cu mere - Pas 9
Pas 10

Aluatul va fi mai lipicios, puteti sa-l puneti pe masa cu putina faina si formati o bila din el. Eu il las de obicei 30 de min  si pe urma cu mainile unse cu ulei il mai framant putin, si il las inca 30 de min.

Deci in total il lasati 1 ora sa se odihneasca.

Pariziene cu mere - Pas 10
Pas 11

Asa creste dupa 1 ora.

Pariziene cu mere - Pas 11
Pas 12

Scoateti aluatul pe masa si il framantati putin cu faina.

Pariziene cu mere - Pas 12
Pas 13

Impartiti aluatul in 16 bucati uniforme.

Pariziene cu mere - Pas 13
Pas 14

Formati bile din aceste bucati si le lasati 10 min sa se odihneasca.

Pariziene cu mere - Pas 14
Pas 15

Apoi fiecare bila o intindeti in forma de dreptungi si pe o margine puneti umplutura de mere.

Pariziene cu mere - Pas 15
Pas 16

Apoi luati marginile paropiate de umplutura si o inchideti, presati usor cu degetele marginile ca sa se lipeasca bine.

Pariziene cu mere - Pas 16
Pas 17

Partea ramasa o taiati in bucati subtiri si le puneti peste prima parte cu umplutura.

Pariziene cu mere - Pas 17
Pas 18

Parizienele astfel formate le puneti intr-o tava unsa cu ulei, le ungeti deasupra cu un ou batut bine si lasati 15 min sa creasca putin.

Pariziene cu mere - Pas 18
Pas 19

Le coaceti la cuptor, temperatura de 180-200 grade, pana se rumenesc bine. Apoi le scoateti, lasati sa se racoreasca putin si le luati cu o paleta de pe tava.

Se servesc calde sau reci.

Pofta Buna!

Pariziene cu mere - Pas 19

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (16 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Nota: 5 (24 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Galia
Galia 09 Aug 2010, 17:43

Foarte bunnne !!! Excelente Va rog sa la incercati !!!!

Nota mea pentru reteta:
lyly
liliana (lyly) 09 Aug 2010, 18:31

abia astept s-o fac 

gabriela29sv
gabriela29sv 09 Aug 2010, 20:29

Arata super delicios, sigur o sa le prestez sambata.Felicitari si la cat mai multe retete noi si delicioase.

gabriela29sv
gabriela29sv 09 Aug 2010, 20:29

Nota 10 !!!

Nota mea pentru reteta:
mita
mita 09 Aug 2010, 22:08

Ce bine arata... Multumim.

cirmicica
cirmicica 10 Aug 2010, 00:55

Sunt excelente,ai facut o treaba foarte buna,pozele sunt super!!!  Succes mai departe,sa ne aduci cat mai multe reteta

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 10 Aug 2010, 19:37

nu pot spune decat WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
lumi
luminita (lumi) 10 Aug 2010, 23:28

Nu stiu cat de bune sunt dar arata super. Sigur o sa le incerc

.Multzumesc pt reteta

emateiu
emateiu 12 Aug 2010, 10:41

arata super !!!!!!!

Oana 1983
Oana 1983 12 Aug 2010, 12:18

Arata foarte bine! As dori sa stiu daca se pot face si cu drojdie proaspata. De cateva saptamani am inceput sa fac chifle si imi cumpar cate un pachet mare de drojdie proaspata, asa ca as vrea sa o folosesc la tot ce se poate.

lena
Elena (lena) 12 Aug 2010, 13:26

Nu am incercat cu drojdie proaspata, chiar nu stiu daca s-ar schimba ceva, la unele retete conteaza - aici ... nu stiu.

emateiu
emateiu 12 Aug 2010, 14:45

Oana 1983  trimite te rog reteta ta de chifle la [email protected].    merci mult

anutza
Ana (anutza) 02 Sep 2010, 13:08

arata ffff bineeee........ ioi abia ast sa le fac .... eu poate am sa pun branza in loc de mere...am sa pun de amandoua si gata....sigur o sa iasa foarte bune asa k fac portie duublaaa....

Oana 1983
Oana 1983 02 Sep 2010, 14:46

Eu le-am facut cu drojdie proaspata si au iesit foarte bune numai ca nu asa frumoase ca ale tale (sunt incepatoare, ce sa fac:)). Noua nu ne plac merele asa ca le-am facut cu branza sarata si ou.

ursachi
ursachi 05 Sep 2010, 15:00

tre sa fie la fel de bune pe cum arata...abia ast sa le probez ,felicitari si la cat mai multe retete!

GIA
GIA 15 Sep 2010, 20:28

foarte bune,dar eu le-am umplut cu gem de caise si au fost extraordinare

amalia80
amalia80 22 Sep 2010, 12:56

Eu folosesc doar scortisoara la mere, in cantitate moderata este foarte gustoasa si aromata, completanduse perfect cu merele.

anutza
Ana (anutza) 25 Sep 2010, 16:40

lena aceasta reteta este superba ....am preparat-o si eu...acum savurez din parziene....sunt delicioase......am faqt cu branza,.,,delicioase.......

gabriela29sv
gabriela29sv 25 Sep 2010, 16:49

Buna, tocmai am "executat"  o portie dubla de pariziene ....acum sunt in cuptor. Sper din tot sufletul sa imi iasa pentru ca le-am promis prietenelor mele ca le servesc astazi cu ceva delicios. O remarca draga Lena, eu cred ca mai intai trebuiesc lasate sa creasca parizienele 15 min si apoi unse cu ou...asa stiu de la mama mea, ca oul stopeaza cresterea .

Va tin la curent cu reusita sau nereusita mea

gabriela29sv
gabriela29sv 25 Sep 2010, 20:35

Buna din nou, revin cu noutati...am reusit parizienele  ,am avut mare succes cu ele ...NOTA 10 LENA si mii de multumiri pantru tot efortul tau de a impartasi cu noi retetele tale.

Ellena
Elena (Ellena) 09 Nov 2010, 21:12

daca ultima data am facut cornuri cu gem,care mi-au iesit excelente acuma este randul sa fac aceste delicioase pariziene :) am facut si foto la retetele care am facut pana acuma de pe site tau!pot posta undeva pozele? ms de retete,delicioase!

lena
Elena (lena) Elena (Ellena) 09 Nov 2010, 21:46

Ellena, multumesc de apreciere, ma bucur ca va plac retetele - as vedea cu mare placere pozele, se pot posta pe forum, doar sa le schimbi un pic dimensiunea.

Ellena
Elena (Ellena) 12 Nov 2010, 15:55

Ok Lena,incerc sa fac pozele mai mici si am sa postez!daca obs mi-am pus o poza si la avatar cu cornurile cu gem care le-am facut dupa reteta ta

Ellena
Elena (Ellena) 14 Nov 2010, 20:40

Buna Lena,revin iara,am o intrebare la reteta aceasta, la punctul 9 adaugi restul de faina ramasa din cea 500 g adica adaugi 400 de grame,dupa ce s-au adaugat toate ingrediente peste maiaua crescuta.ms frumos dar sunt putin nelamurita si vreau sa faca aceste pariziene,sa imi iasa bune sa nu gresesc cu ceva!

lena
Elena (lena) 14 Nov 2010, 20:50

Da, se adauga restul de 400g de faina.

Ellena
Elena (Ellena) 15 Nov 2010, 00:11

Mersi Lena,am sa fac cat de curand aceste pariziene si am sa incerc sa fac si cateva cu branza!

Ellena
Elena (Ellena) 23 Nov 2010, 23:30

am facut azi pariziene cu mere si am facut si o portie cu branza. pot spune ca mi-au iesit f.bune si va recomand sa incercati, veti avea rezultate excelente! mersi Lena pt reteta si curand voi posta si poze sa vedeti cum mi-au iesit!

Nota mea pentru reteta:
claudiadumbrean
claudia dumbrean (claudiadumbrean) 26 Jan 2011, 23:30

le-am facut si ieri, si azi, asa mare trecere au avut la noi

vio2011
vio2011 02 Mar 2011, 09:41

WAAAW!...dar cu dovleac or fi la fel de bune?

lena
Elena (lena) vio2011 02 Mar 2011, 09:45

Le-am facut si cu branza si cu gem si cu dovleac, poti sa dai drumul la imaginatie

vio2011
vio2011 02 Mar 2011, 09:50

PUR SI SIMPLU IMI PLOUA IN GURA!....DE ADEVARATELEA!...FELICITARI INCA ODATA!...am aflat despre acest site de la o colega de curs ....era proaspat casatorita si in fiecare zi imi spunea ca gateste ceva nou...si ma uimea cat de variat....si am intrebat-o din ce carte...din lalena....superrrr!

vio2011
vio2011 04 Mar 2011, 17:59

da , au iesit de nota 10 cu felicitari.Eu am pus dovleac nuca scortisoara....o nebunie!!!mniam...mniam...

strutioana
strutioana 14 Mar 2011, 14:54

wwaaauuu ce bine arata....si gustul sa nu mai spun...trebuie sa le incerc si eu:)e obligatoriu sa pun miere??? 

milaura
milaura 20 Mar 2011, 16:25

sant antradevar bune  am facut si cu mere si cu dovleac si nuci calit delicioase

Nota mea pentru reteta:
iulia ella
iulia ella 14 Apr 2011, 23:01

buna lena. as dori sa stiu dak pun dulceata in loc de mere, nu o sa curga? trebuie sa adaug niste nuci k la cornulete? mersi

lena
Elena (lena) iulia ella 15 Apr 2011, 08:23

Da Iulia, daca este lichida va curge - adauga putine nuci ca sa fie mai groasa.

iulia ella
iulia ella 15 Apr 2011, 17:14

multumesc foarte mult. sper sa iasa bine

strutioana
strutioana 15 Apr 2011, 20:42

cu ce pot inlocui mierea ca nu am:( 

muresanim
muresanim 10 May 2011, 02:21

de mult mi-am propus sa pun in practica aceasta reteta, dar am tot amanat din lipsa de timp; acum insa am reusit ...si uitele ca sunt in cuptor, ce sa zic o minunatie:); stand si citind si comentariile m-am gandit sa va scriu si eu pentru a va face o sugestie

puneti un pahar cu apa in cuptor daca acesta e electric, de regula in interior aerul e uscat, dar daca puneti un pahar de apa cand faceti parizienele acestea o sa fie mai pufoase (eu folosesc acest mic siretlic mai ales cand fac paine de casa...si se vede diferenta)

danielita
danielita 18 Jun 2011, 21:38

Foarte bune. felicitari. Le-am facut. si deasupra am pus zuchero de canna.

alina seico
alina seico 12 Sep 2011, 22:09

eu fiind incepatoare in lumea prajiturilor,reteta mi sa parut foarte usoara,iar gustul...le-am facut si eu saptamana trecuta si bineinteles k prietenul meu (care iubeste tot ce e cu mere)mi-a cerut sa mai fac pariziene cu mere pt k au fost delicioase.

Nota mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 10 Oct 2011, 23:43

Foarte bune , pufoase, aromate si aratoase. Le ador! Lena iti multumesc pentru toata rabdarea si pasiunea ta pentru acest site! Cam 90% din ce gatesc provine de la tine. Multa sanatate iti doresc!

alinutza23
alinutza23 04 Nov 2011, 01:20

le-am facut de 3 ori si sotul meu nu se mai satura.sunt f bune si aspectuoase.cumnatul meu nici nu m-a crezut k le-am facut eu zicea k sunt cumparate..eu insa am pus drojdie prospata k nu am gasit uscata dar au iesit bestiale.mai am multe retete de incercat.felicitarile mele lena va pupik!

Nota mea pentru reteta:
DUMITRA
DUMITRA 20 Nov 2011, 23:49

IERI AM FACUT ACEASTA RETETA SI VA POT MARTURISI CA A AVUT UN SUCCES INCREDIBIL.AM FACUT 8 CU BRANZA SI 8 CU MERE.MULTUMESC DIN SUFLET

andreeutza05
andreeutza05 09 Jan 2012, 14:39

super si aceasta reteta;)) 

lucile
lucile 11 Feb 2012, 14:22

usor de preparat,foarte gustoase,celor mici le-a placut la nebunie,farfuria a ramas goala instantaneu

Nina-Andreea
Nina-Andreea 12 Feb 2012, 18:51

Am făcut și eu, cu cremă de ciocolată și cu gem de piersici. Dar nu știu de ce nu mi-au ieșit așa cum mă așteptam. Nu prea seamănă cu cele din poza dvs., nu au crescut așa tare, sunt și destul de ...tari, în special pe fund. Ori nu coace bine cuptorul meu, ori încă îmi scapă mie ceva la aluatul dospit. Ar trebui să stau lângă cineva când face, să văd exact toate detaliile. Dar este vreme să învăț, sunt tânără și în putere.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 12 Feb 2012, 18:54

Nu le-ai lasat sa creasca suficient si ti-a iesit aluatul tare, poate de asta - le-am facut la altelierul trecut, pas cu pas si au iesit bine....

crismi
crismi 29 Feb 2012, 16:19

le-am facut si eu de multe ori si vreau sa spun ca-mi plac la nebunie,sunt moi si cu umplutura multa..Am reusit sa le fotografiez doar pe acestea, nu prea aspectuoase,bine,  se vede ca sunt pariziene,si-au rasfirat degetelele.Celelalte,mai putin" ingamfate", au fost mancate primele. Serios insa,data viitoare,le voi lipi mai bine dedesubt,acestea au fost facute la repezeala,ceea ce nu le-a luat din gust,buune ca totdeauna.Multumesc pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
silvy84
silvy84 04 Mar 2012, 14:45

Cand am vazut foto nu m-am putut aptine sa nu le fac,dar din pacate nu mi-au crescut asa ca in foto,sa fie de vina oare faptul ca am pus drojdie proaspata,in loc de drojdie uscata?gustul a fost desavarsit ,super.Lena ai putea sa-mi spui cam ce dimensiune faci dreptunghiurile,aprox. pt ca eu sar putea sa le fii facut prea subtiri. Multumesc anticipat!!!!!

strutioana
strutioana 24 Mar 2012, 08:18

1.5 drojdia inseamna o lingurita jumate???sau??si are ceva daca nu pun miere???

lena
Elena (lena) strutioana 24 Mar 2012, 08:53

Pai daca scrie - 1.5 lingurite, ce poate sa mai insemne, bineinteles = o lingurita si jumatate de drojdie uscata, sau cam 25g drojdie proaspata.

De miere - nu am facut fara ea, dar poti incerca.

anima
anima 12 Apr 2012, 18:00

fffff bune fetitei mele i-au placut mult de tot nici nu a putut astepta sa se raceasca,pacat ca nu pot adauga poza e f mare si nu stiu sa o micsorez!!din pacate

Nota mea pentru reteta:
clau06
claudia (clau06) 02 Sep 2012, 19:27

Buna Lena ,am incercat reteta ta si a iesit la fel ca la tine .am facut-o cu drojdie proaspata si nu am avut nici o problema,au iesit extraordinare.felicitari

Nota mea pentru reteta:
blavinia
lavinia (blavinia) 29 Sep 2012, 21:15

au iesit fffff bune. uitati si o poza. multumesc Lena :-* 

Poza mea pentru reteta:
Miralinda
Miralinda 07 Oct 2012, 16:38

Aproximativ, cate minute la copt?

Nota mea pentru reteta:
Miralinda
Miralinda 07 Oct 2012, 17:49

Multumesc pentru reteta!!!

Poza mea pentru reteta:
florentina suciu
florentina suciu 11 Nov 2012, 20:14

buna lena, te felicit pentru aceasta reteta, mie una mi.a iesit minunata, asa cum se vede si in imagine. iti multumesc:-)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
pyty
angy rosieanu (pyty) 13 Nov 2012, 15:02

intradevar o reteta de nota,eu am facut aceasta reteta(impreuna cu cea mai buna prietena a mea)si ne-a iesit minunat,dar am facut-o cu brinza de vaci si stafide,o bunatate,dar o vom incerca cat de curind si cu mere,care cred ca deasemenea va fi delicioasa.felicitari....

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 06 Jan 2013, 08:01

Itradevar cine nu a facut aceste pariziene nu stie ce a pierdut.Prima data am facut o portie dar is prea putine pt cit is de bune,dar dar a doua oara am facut doua portii.

alina ade
Adelina-Alina Cotan (alina ade) 08 Jan 2013, 13:57

am incercat si eu...:d si au iesit foarte bune. Multumesc pt reteta!!

Poza mea pentru reteta:
dianushka
dianushka 15 Jan 2013, 17:26

Absolut delicioase parizienele! Le-am facut de citeva ori si de fiecare data am primit laude. Socrul meu zice ca sunt bune de dus la expozitie! O sa le fac si miine, sper sa iasa la fel de bune ca de fiecare data! Merci mult Lena pentru toate retetele, sa stii ca nici macar nu caut retete p alte site-uri, cind am nevoie de ideie ce sa mai gatesc vin direct pe site-ul tau!

dianushka
dianushka 15 Jan 2013, 17:42

Apropo, am facut si cu umplutura de dovleac! Sunt la fel de bune ca si cele cu mere!

hanna
hanna 23 Feb 2013, 15:55

am facut astazi parizienele si vreau sa spun ca mi-au iesit super-aluat e f bun si a crescut f frumos !

Poza mea pentru reteta:
Alma
Alma 29 Mar 2013, 13:47

lena,reteta asta e minunata.pe cat de simplu,pe atat de bun,ca mama soacra s-a maniat pe mn ca i-am dus doar 2 bucati,restul le-am mancat eu si sotul,iar cel mic ne-a ajutat la prezentare :)

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 29 Mar 2013, 14:17

Bravo! Sa va creasca sanatos si numai bucurii sa aveti de la el! Un dulce

HDorina
HDorina 15 Jul 2013, 17:17

Foaaarte gustoase. Multumesc Lena! Am facut cu gem si cu caise.

Poza mea pentru reteta:
anamaria89
anamaria89 24 Oct 2013, 22:40

Buna draga lena! Tocmai am terminat de facut 2 portii de pariziene cu mere si mi-au iesit foarte bune si delicioase Au fost apreciate de intreaga familie. Iti multumesc pentru aceasta reteta nemaipomenita!

Poza mea pentru reteta:
natalia s
natalia s 30 Oct 2013, 10:05

Buna , as vrea sa te intreb daca mi-a ramas ceva aluat din acesta p-u pariziene il pot congela?

lena
Elena (lena) 30 Oct 2013, 10:25

Da, sigur ca poti.

ainili
ainili 31 Oct 2013, 09:51

180-200 grade...ce ar inseamna la cuptor clasic? foc moderat sau mare? Merci...

lena
Elena (lena) 31 Oct 2013, 09:53

La cuptoarele cu gaz puneti foc mediu-moderat.

Matei Cosmin
Gabi (Matei Cosmin) 14 Nov 2013, 21:30

Gustoase si foarte satioase! Multumim pentru retete!

Poza mea pentru reteta:
irinabucur2004
irina (irinabucur2004) 15 Nov 2013, 21:54

super .multumesc pt reteta.

Poza mea pentru reteta:
Mitzy
Mitzy 16 Feb 2014, 18:13

Superb ! Mi-au iesit intocmai ! Multumim pentru retete !!!

Poza mea pentru reteta:
lavy23
lavy23 13 Mar 2014, 10:58

se pot face si cu mere cumparate?care se gasesc tot sezonul?

lena
Elena (lena) 13 Mar 2014, 11:35

Da, sigur.

lavy23
lavy23 13 Mar 2014, 21:10

au iesit superbe si DELICIOASE!multumesc pt reteta..

Poza mea pentru reteta:
OvidiuT
OvidiuT 05 Apr 2014, 00:34

Mulțumesc pt rețetă. Bărbat fiind, e prima oară în viața mea când fac așa ceva din aluat, dar instrucțiunile și gramajele au fost foarte precise (doar făină am pus mai mult). A ieșit DELICIOS, iar prietenii cu care am gustat acest moment îți sunt datori și ție pt rețetă :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 12 Apr 2014, 05:32

Bune de tot 

Poza mea pentru reteta:
geo.mih
geo.mih 20 May 2014, 00:00

foarte bune

geo.mih
geo.mih 21 May 2014, 13:10

uraaa,mi-au iesit foarte bune ,foarte fragede si le-am umplut cu gem de prune ,cu gem de gutui si altele cu mere.delicioase.multumesc pt reteta!

Poza mea pentru reteta:
alina nicoleta
alina nicoleta 09 Jun 2014, 22:09

Le-am facut si eu, sunt foarte bune!

Nota mea pentru reteta:
LoriB
LoriB 02 Jul 2014, 15:40

I-am dat pe spate pe ei din familie si pe colegi! Foarte bune!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
mihaela15
Mihaela (mihaela15) 31 Jul 2014, 15:35

Lena,multumesc pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Zuzyca
Zuzyca 27 Sep 2014, 20:13

Salut tuturor,

foarte bune, de efect... Usor de facut si mult mai usor de mancat :)

Ma bate gandul sa fac cu branzice de vaci, a incercat cineva?

lena
Elena (lena) 27 Sep 2014, 23:18

Sunt bune cu orice umplutura, important sa fie mai densa, sa nu curga din ele la copt.

timotei
timotei 28 Sep 2014, 08:56

Eu fac cu brînza dulce zuzyca

TanDi
TanDi 27 Oct 2014, 23:45

Au iesit foarte bune ! Merci pt reteta !

Poza mea pentru reteta:
petrusalexandra
petrusalexandra 08 Jan 2015, 10:25

daca nu am unt pot pune margarina?va multumesc

lena
Elena (lena) 08 Jan 2015, 10:42

Da, puteti.

petrusalexandra
petrusalexandra 08 Jan 2015, 18:14

Yupiii am reusit sa le fac.vreau sa spun ca e prima incercare.multumesc LaLena pt reteta.

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 21 Jan 2015, 16:41

Parisienele au devenit unul din deserturile preferate ale familiei! Băiatul meu cel mare a dus si colegului de banca de la scoala si a declanșat o adevarata isterie! Ajung f f f gustoase si aspectuoasă. Si acest preparat mi-a ieșit de prima data.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mishell
Mishell 21 Feb 2015, 20:01

Draga Lena sper sami iasa parizienele..doar ce le-am frământat..o sa revin cu rezultatul si poza :).multumesc pt.reteta.( nu am pus miere ca nu am avut am pus putin mai mult zahăr).eu cred ca modelul sa iasa frumos nu trebuie ca foia de aluat Sa fie f.subtire potrivită cred eu ca sa aiba de unde sa crească .

Radu79
Radu (Radu79) 28 Mar 2015, 23:26

O reteta de nota 10,sunt mai bune decat orice model de corn de la patiserie.Un aluat foarte bun si fraged.Ce nota imi dai Lena?

Poza mea pentru reteta:
Radu79
Radu (Radu79) 28 Mar 2015, 23:27

inca o poza 

Poza mea pentru reteta:
Radu79
Radu (Radu79) 28 Mar 2015, 23:27

si inca una

Poza mea pentru reteta:
Radu79
Radu (Radu79) 28 Mar 2015, 23:27

super

Poza mea pentru reteta:
Radu79
Radu (Radu79) 28 Mar 2015, 23:28

miamiam

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 29 Mar 2015, 10:38

Radu, nota 20, pentru initiativa si exemplu bun de urmat pentru toti barbatii!

Radu79
Radu (Radu79) 29 Mar 2015, 13:00

Mersi frumos!

O duminica superba!
Dana Parma
Dana Parma 10 Oct 2015, 15:16

O reteta foarte buna si usoara . Multumim Lena ! Felicitari , Esti o sursa bogata de inspiratie !

Nicu Alin
Nicu Alin 19 Nov 2015, 19:55

Buna ! Am incercat si eu, nu arata foarte bine, dar sunt bune..O nota ?? mutumesc pentru reteta :)

Poza mea pentru reteta:
Cristina H.
Cristina H. 12 Dec 2015, 17:50

Delicioase parizienele, cu multa umplutura si cu un design deosebit 

eduardu
Eduardu (eduardu) 05 Jan 2016, 16:23

Foarte moi si fragede! Am avut iaurt in loc de lapte si drojdie proaspata. Au iesit extraordinare,mai pufoase decat placintele! O singura "critica":trebuiesc dublate ingredientele! Sa fie pe saturate!

p.s. de ce nu pot pune poze de pe tel??

Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 19 Jan 2016, 21:58

Multumesc pt reteta! S-a papat o jumatate de tava intr-o seara...doar in doi! :)

Poza mea pentru reteta:
Aliki
Aliki 16 Feb 2016, 16:13

Azi le-am facut si eu cu toate ca vazusem reteta cu mult timp in urma.au iesit foarte gustoase si frumoase! Multumesc Lena pentru acest site si pentru minunatele tale retete!!

Poza mea pentru reteta:
Ammalia
Ammalia 29 Feb 2016, 23:04

Le-am facut odata,asta este a 2 a oara!!foarte bunee!!!felicitarii!!:*:*:*

Daniela B
Daniela (Daniela B) 19 Apr 2016, 21:53

Chiar daca le-am pirjolit putin , s-au mincat toate!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CarmenPatrascu415
Carmen Patrascu (CarmenPatrascu415) 05 Oct 2016, 11:24

Ceva de vis! Nici nu am apucat sa fac poze. Au iesit aproape perfecte la aspect, iar gustul de nota 10, Copiii s-au bucurat de ele la micul dejun cu o cana de lapte.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Patrascu (CarmenPatrascu415) 05 Oct 2016, 13:55

Ma bucur mult, sa va fie de bine!

Vizitator
Vizitator 14 Oct 2016, 19:00

Am facut astazi lena reteta ta este foarte buna ,multumesc

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ancaalina
ancaalina 20 Oct 2016, 06:48

Sper sa va placa si parizienele mele,sunt absolut delicioase.

Poza mea pentru reteta:
AlixandrescuProdanPaula683
Paula Prodan (AlixandrescuProdanPaula683) 27 Jan 2017, 23:32

Foarte bu8ne,parfumate si pufoase O minunatie .Eu am impartit aluatul in 8 ..😆 au iesit foarte mari ....dar foarte bune

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 28 Jan 2017, 18:51

Si eu am refacut azi parizienele cu mere. ..au iesit minunat.

Poza mea pentru reteta:
TeoC
TeoC 31 Mar 2017, 16:04

Buna. Am doar drojdie la cubulet. Cata ar trebui sa folosesc. Multumesc :)

TeoC
TeoC TeoC 31 Mar 2017, 16:04

?

lena
Elena (lena) TeoC 31 Mar 2017, 19:27

Cam 25-30grame.

TeoC
TeoC Elena (lena) 01 Apr 2017, 12:58

Multumesc!

uliana
uliana 17 Dec 2017, 20:46

super gustoase,merci mult pentru reteta !

MarianaStanga978
Mariana Stanga (MarianaStanga978) 14 Sep 2018, 17:41

Minunateeeeeee, am urmat exact pasii si lasatul la crescut, pur si simplu , EXTRAORDINARE

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
L.P
Laura Stanciu (L.P) 30 Sep 2018, 16:12

Belea! 

Nota mea pentru reteta:
Alexandra Rata
Alexandra Rata 25 Feb 2020, 17:52

Buna. Oare as putea sa omit zaharul din aluat? Sau nu mai iese cum ar trebui

lena
Elena (lena) Alexandra Rata 25 Feb 2020, 18:07

Trebuie macar 1 lingurita, sa creasca drojdia bine.

Alexandra Rata
Alexandra Rata Elena (lena) 25 Feb 2020, 20:45

Multumesc

NefelhAggelikh848
Nefelh Aggelikh (NefelhAggelikh848) 14 Apr 2020, 15:13

Este o rețetă extraordinara de bună.Am făcut o de multe ori de aceia aș vrea sa fac cu acest aluat cozonac...credeti ca sa iasa bun?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Nefelh Aggelikh (NefelhAggelikh848) 14 Apr 2020, 15:15

Iese bine, am facut si eu.😉

NefelhAggelikh848
Nefelh Aggelikh (NefelhAggelikh848) Elena (lena) 14 Apr 2020, 16:19

Va multumesc din suflet si va doresc un paste fericit,sf.lumina sa va aduca sănătate si fericire în case.

BlebeaNicoleta984
Blebea Nicoleta (BlebeaNicoleta984) 01 Nov 2020, 20:20

Mulțumesc frumos pentru reteta. Am tot amânat sa fac parizienele cu mere și acum ca le-am facut au intrat direct la favorite. 🤗🤗

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: