Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli

Aceasta tarta planificam demult s-o pun pe site, tot amanam si ieseau altele in fata. Dar saptamana trecuta am avut musafiri si a fost ocazia perfecta sa o fac si pentru site. Este foarte gustoasa, satioasa, arata bine si apetisant - chiar va recomand sa va procurati si o tava pentru tarte cu aceasta ocazie, desi nu neaparat sa o faceti in tava de tarta, dar va spun ca este mai bine asa. Am facut-o si in tavi de pizza, si in tava rotunda de pandispan, la gust nu se schimba, dar arata mult mai bine in tava de tarta.

De fapt denumirea clasica a tartei este - Quiche Lorraine - o tarta clasica frantuzeasca, servita ca aperitiv, si se poate face cu orice alta umplutura, este mult loc de improvizare aici. Retete sunt multe, aceasta mi s-a parut una foarte reusita, asa ca recomand cu incerdere.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
il fierbeti 30 de min si lasati sa se racoreasca
Ciuperci proaspete
400 g
sau conservate
Broccoli congelat
200 g
Ceapa alba
2 buc
Unt
50 g
Oua
3 buc
2 pt umplutura si 1 pt aluat
Apa
3 linguri
Faina alba calitate superioara
200 g
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
ma gandesc ca se poate inlocui la nevoie si cu lapte simplu - dar nu am incercat
Cascaval clasic
150 g
Sare
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Fierbeti pieptul de pui 30 de min, il lasati sa se racoreasca. In acest timp pregatim umplutura.

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in putin ulei pana este usor roz.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati la ceapa ciupercile spalate si taiate marunt. Daca folositi ciuperci din conserva doar le scurgeti bine de apa. Amestecati si lasati 10-15 min (de fapt pana scade apa care vor lasa ciupercile) sa se caleasca impreuna.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 2
Pas 3

Apoi urmeaza pieptul de pui, rupt sau taiat bucatele mici. Amestecati si mai lasati 5 min.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 3
Pas 4

Si la urma puneti broccoli decongelat, amestecati bine, sarati si piperati dupa gust. Mai lasati 5 min sa se caleasca totul impreuna apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Aceasta va fi umplutura pt tarta.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 4
Pas 5

Acum pregatim aluatul pentru tarta.

Amestecati 1 ou cu untul moale(50g), nu trebuie cu mixerul, amestecati usor cu o lingura, adaugati 0.5 lingurita de sare si 3 linguri de apa, iarasi amestecati.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 5
Pas 6

Apoi adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau cu mainile pana va iese un aluat moale si foarte placut.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 6
Pas 7

Il mai framantati usor pe masa, inveliti intr-o folie de plastic si puneti la frigider 30 de min.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 7
Pas 8

Dupa 30 de min, ungeti tava de tarta cu putin unt. Intindeti aluatul si il puneti in tava, presati usor cu degetele ca sa faceti bordurile si sa fie uniform distribuit aluatul.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 8
Pas 9

Puneti toata umplutura peste aluatul din tava, distribuiti uniform.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 9
Pas 10

Acum pregatim sosul pentru tarta.

Se amesteca 2 oua cu smantana lichida.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 10
Pas 11

Apoi adaugati cascavalul dat prin razatoare cea mai mica. Amestecati bine, sarati putin si dupa preferinta puteti adauga putina nucsoara macinata.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 11
Pas 12

Turnati uniform acest amestec peste umplutura din tarta. Cascavalul este mai greu sa-l distribuiti pentru ca ramane la suprafata - il intindeti uniform cu o furculita pe toata suprafata tartei.

Puneti tava la cuptor, timp de aproximativ o ora, pana se rumeneste, la 180-200 grade.

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 12
Pas 13

Dupa ce se rumeneste, o scoateti si lasati putin sa se racoreasca. Apoi o scoateti din tava si serviti ca aperitiv sau ca mancare.

Pe viitor voi pune si alte variante de quiche, dar cam asta ar fi reteta de baza orientativa. Cu umplutura puteti impoviza oricum, daca nu va palce broccoli nu o puneti, la fel pieptul de pui se poate inlocui cu ceva din mezelurile preferate.

Pofta Buna!

Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (6-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 20 Aug 2010, 13:24

Mmm, mi-am adus aminte ce gust avea... E super! E ca o pizza cu multa umplutura gustoasa.

Nota mea pentru reteta:
Mavi1962
Mavi1962 21 Aug 2010, 22:00

Bine v-am gasit! Ma bucur nespus de mult k, din greseala, am gasit site-ul asta. Nici nu stiti cat de mult m-am bucurat. Eu traiescu in Spania cu fiica mea si, drept sa va spun, cu mancarurile de aici am cam uitat de mai multe retete pe care le faceam in tara, cativa ani in urma. Cand am vazut prajitura asta cu nuci si scortisoara, mi-am adus aminte ca o facea bunica mea si o voi face si eu de ziua fiicei mele, dak am timp, pe 1 sept., pentru ñ ii place f. mult scortisoara. De tortul ala de fructe si iaurt ce sa mai zic! Doar cand vezi pozele iti vine sa mananci ecranul - ma rog, cam asa ceva!! Trebuie sa spun k, in opinia mea, multe ingrediente din anumite retete cred ca nici nu pot fi visate de anumite gospodine din Romania sau de copiii lor. Din cate am auzit, acasa lucrurile stau cam prost - nu am mai fost de doi ani, si ce aud de preturile pe care le stiam, acum s-au cam... triplat. Bine, nu sunt rupta de realitate, pt. k mai vb si eu cu rudele mele la telefon si, de aceea spun ca unele chestii sunt din retete sunt, zic eu, cam scumpe in tara. Dar, cum se spune, nimeni nu a murit de foame (doar de pofta......1). Vreau sa spun k am si copiat cateva retete, pentru k atunci cand le voi face sa nu trebuiasca sa mai deschid calculatorul. Ce sa va mai spun, toate cele bune si retetele tale sunt in (si mai multe)... guri bune! ha!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 Aug 2010, 15:15

Multumesc Mavi, cred ca vei gasi si retete interesante si accesibile pentru fiecare cum crede si isi permite - de asta incerc sa pun pe site de toate, chiar poate si cele mai simple si banale retete.

mita
mita 01 Sep 2010, 23:35

Gustoasa si foarte satioasa.

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 02 Sep 2010, 14:51

Lena, ai pus cumva in compozitie si rosii, bulion sau boia de ardei si ai uitat sa mentionezi, ca in foto finala crusta pare rosiatica?

lena
Elena (lena) MariaP 02 Sep 2010, 18:31

Nu am pus nimic in plus, nici rosii, nici bulion - crusta este de la cascavalul rumenit si smantana dulce.

MariaP
MariaP 02 Sep 2010, 19:17

Multumesc pentru raspuns!

coralia
coralia 02 Sep 2010, 22:01

arata delicios si cred ca o sa incerc si eu sa o fac...nu pare ff greu de facut

claudia1976
claudia1976 04 Sep 2010, 09:23

Am facut-o chiar azi, dar am modificat un pic compozitia: in loc de ceapă şi brocoli am adăugat şunculiţă, iar pe deasupra am pus sos de roşii. Un deliciu... Multumesc

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 04 Sep 2010, 09:33

Claudia, ce harnicuta ai fost!  Pofta mare! Asteptam si noi o feliuta sau macar o fotografie cu o feliuta de tarta.

claudia1976
claudia1976 04 Sep 2010, 09:48

cum pot atasa poza ? pana mai este...

MariaP
MariaP 04 Sep 2010, 10:13

Claudia, poti intra pe forum si o postezi acolo. Cred ca la sectiunea "Pareri despre LaLena.ro" poti deschide un subiect nou, gasesti tu un titlu cat mai sugestiv, apoi atasezi fotografia. O zi frumoasa in continuare!

Lena, sper ca nu te supere interventia/sugestia mea.

Ellena
Elena (Ellena) 18 Nov 2010, 20:38

am facut si eu aceasta tarta, acuma e in cuptor ,sper sa iasa buna,eu am inlocuit pieptul de pui cu carne de curcan,cand e gata ii fac poza si incerc sa o atasez si va spun cum mia iesit :)

Ellena
Elena (Ellena) 18 Nov 2010, 23:02

Am revenit, sincer aceasta tarta e o bunatate,am mancat cu sotul meu jumatate din tava .

O recomand cu mare placere sa o faceti!

Nota mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 18 Feb 2012, 23:48

dementialaaaaa

Poza mea pentru reteta:
Karisha
Karisha 23 Nov 2012, 11:48

Леночка, mersi mult! Tarta e super delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
Toni
Toni 10 Dec 2012, 21:16

Minunata reteta: gustoasa, satioasa, sanatoasa. Acum dupa ce am incercat-o pot afirma ca va ramane intre preferatele mele. Multumesc Lena!

Nota mea pentru reteta:
flora
flora 11 Mar 2013, 12:29

Am incercat reteta ieri , a iesit super gustoasa , am inlocuit puilul cu piept de curcan si am folosit lape in loc de zmintina lichida si ciuperci si brocoli proaspete , super pufoasa si buna , multumesc Lena , astept retete noi 

Nota mea pentru reteta:
Gabriella C
Gabriella C 16 Dec 2013, 09:06

Super reteta ! Familia mea o indrageste 

 
MadalinaC
MadalinaC 03 Aug 2014, 13:29

Tarta mea este acum in cuptor. Sunt foarte nerabdatoare sa vad ce gust are. Eu am pus si jambon de curcan, ardei gras si cateva masline. Ummm.. Deja miroase demential. Sper ca gustul sa fie pe masura.

van nuvel
van nuvel 01 Dec 2014, 18:23

Buna Lena . locuiesc in franta de multi ani si k aproape de tot uitasem cat e de gustoasa mancare romaneasca...  de cand am descoperit site ul tau sunt f gospodina si i gatesc aproape zilnic sotului ...e tare incantatdatorita retetelor tale! vreau sa precizez faptul k inante nu i gateam mai deloc !! am facut multe retete de la tine bine nu complicate (ceea ce ador la tine k simplifici bine toate felerile de mancare) si taate mi au iesit f gustoase de sotul manca tot! MULTUMSC INCA O DATA LENA

Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 07 Jan 2015, 15:39

Buna, Lena. Am inceput sa gatesc prajituri si mancaruri dupa retetele tale si vreau sa-ti spun ca mi-au iesit toate chiar din prima. As dori sa-ti multumesc foarte mult pentru ceea ce faci, pentru sfaturile de la inceput si pentru prezentarea pe care o faci. Nu credeam ca voi gati vreodata atat de mult si ca imi va placea. Ma bucur ca pot experimenta retete noi, specifice altor tari, dar si retete traditionale. Acum pot spune ca gatesc cu placere. Multumesc inca o data! Si "La multi ani"!

Reteta pt. quiche este delicioasa si intreaga familie s-a bucurat de ea!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 07 Jan 2015, 15:49

Multumesc din suflet pentru comentariu! Sa aveti spor la gatit si pofta buna!

Oana  Mihaela
Oana Mihaela 26 Jan 2015, 20:20

Am si eu o intrebare , pot sa folosesc in loc de tava de tarta tava normala ?? :* :( :*Astept raspuns :*

lena
Elena (lena) Oana Mihaela 31 Jan 2015, 21:40

Orice tava e buna, doar sa fie suficient de inalta ca sa puteti pune umplutura :)

Stanca
Stanca 07 Mar 2015, 18:41

Lena, vreau şi eu să încerc reţeta... broccoli trebuie să fie neapărat îngheţat? Proaspăt nu se poate? Merci.

Stanca
Stanca 08 Mar 2015, 02:52

Iată şi tarta mea... mi-a ieşit bine din prima ;)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 29 Mar 2015, 23:16

buna! eu am o problema cu dimensiunile tavilor. te rog mult scrie si de ele in retete. pt mine e important. poate si pt altii. multumesc!

lena
Elena (lena) 30 Mar 2015, 14:08

Da, eu incerc sa pun cam la toate(ca am tot primit sugestii in timp, de 8 ani de cand e site-ul), dar sunt retete de mai demult, scrise nu chiar asa detaliat.

Aici tava are 30cm in diametru, dar merge si una de 28 sau 32, poate va fi un pic mai groasa sau subtire tarta.

nicma
nicma 06 Apr 2015, 15:41

Am incercat reteta, dar cu mici modificari pentru a o face mai economica si in loc de smantana am pus lapte smantana de pe el( folosesc lapte de la tara) si jumatate din cantitatea de cascaval am inlocuit-o cu telemea nesarata de vaca.

A avut mare succes chiar si in randurile mofturosilor.

  

Nota mea pentru reteta:
nicma
nicma 06 Apr 2015, 15:47

Am incercat si o alta varianta de umplutura, praz si kaizer si a iesit un rezultat aproape la fel de bun. Ciupercile, pieptul de pui si broccoliul raman totusi combinatia ideala ;)

anca2015
anca2015 17 Aug 2015, 18:56

An facut.o pt copil. E neasteptat de gustoasa. Sigur o mai fac!

Nota mea pentru reteta:
anca2015
anca2015 17 Aug 2015, 18:59

Mostra 

Poza mea pentru reteta:
NataliaRaclaru899
Natalia Raclaru (NataliaRaclaru899) 28 Sep 2017, 20:37

delicios, multumim pu reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tatiana T
Tatiana T 27 Nov 2018, 17:02

Buna, Lena. Pot incerca cu aluat foietaj din comert? Nu vs fi prea moale? Merci.

lena
Elena (lena) Tatiana T 27 Nov 2018, 17:03

E bine si cu foietaj 😉

catalina TL
catalina TL 28 Nov 2018, 14:11

Buna. Cum scot trata din tava speciala de trata? Ma gandesc ca se va rupe