Chec cu dovlecei si morcovi

Un chec foarte aromat, cu scortisoara, un pic umed, pufos, se topeste in gura - perfect pentru cei ce tin la o alimentatie sanatoasa si pentru copilasii mofturosi amatori de dulce. Se poate pune si faina integrala, ca sa-l faceti si mai sanatos, dovleceii nu se simt deloc la gust - am avut musafiri in seara aceea, le-am servit si i-am rugat sa-mi spuna cam ce parere au, din ce este facut. Niciunul nu a fost nici pe aproape cu ghicitul (adica nu si-au dat seama de morcovi si dovelcei), dar toti au zis ca este f.bun.

Se pot face si muffins din acest aluat, eu nu am forme bune de briose si am zis sa fac chec.

Deci, recomand neaparat sa-l incercati.

Ingrediente

dovlecei
160 g
dati prin razatoare si scursi de suc
morcov ras marunt
160 g
puteti inlocui morcovii cu mere, sau sa puneti jumate mere, jumate morcovi- deci le combinati cum va place
suc de portocale, proaspat scurs
75 g
eu am scurs 1 portocala, simplu cu mana
faina alba calitate superioara
300 g
o puteti combina cu faina integrala de grau - cam 50% din ea
scortisoara
2 lingurite
praf de copt
1 lingurite
bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
oua
2 buc
zahar
180 g
ulei fara miros
45 g
puteti inlocui jumatate din ulei cu piure de mere, asa va fi mai dietetic
esenta de vanilie
1 buc
nuci
60 g
optional

Pasi de urmat

1

Stoarceti o portocala si cantariti sa fie 75g de suc.

2

Dovleceii se dau prin razatoare si se scurg bine de suc.

3

Apoi la dovelcei adaugati morcovul dat prin razatoare mica si mere, daca preferati.

4

Faina se amesteca cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

5

Ouale se bat cu zaharul si uleiul, adaugati esenta de vanilie si mai amestecati o data.

6

Se amesteca compozitia de faina cu cea de la pasul 5.

7

Apoi adaugati sucul de portocale, morcovii si dovleceii, amestecati bine.

8

Si la urma adaugati nucile maruntite putin, amestecati din nou.

9

Puneti toata compozitia intr-o tava de chec, asternuta cu hartie de copt. Dati la cuptor preincalzit, la 180-200 de grade.

10

Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, testati cu o scobitoare si daca este gata il scoateti. Il tineti 5 min in tava.

11

Apoi il intoarceti pe un fund, scoateti hartia de copt si lasati sa se raceasca bine. Apoi il portionati si serviti cu placere.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (un chec de marime normala)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Natali
Natali 25 aug 2010, 12:57

Ce reteta interesanta! Am mai facut chec cu morcov, dar cu dovlecel niciodata, doar piine. E de incercat cu siguranta.

Nota mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 25 aug 2010, 19:09

Da, e super reteta. Nici nu mi-am dat seama ca are dovlecei in ea.

bocsa
gabriela (bocsa) 01 sep 2010, 10:58

Am facut din foetaj,placinta cu dovleac.Se serveste cu smantana deasupra.Am sa incerc si chec cu dovlecei pentru ca arata foarte bine.

serbani
serbani 01 sep 2010, 14:50

nu am mai auzit pana acum de chec cu dovlecei, dar se merita sa incercam

Nota mea pentru reteta:
liana10
liana10 01 sep 2010, 20:37

Foarte bine arata! Am crezut ca e de post, pana cand am dat de oua...

CARMENICA
CARMENICA 03 sep 2010, 01:42

Discutand cu o doamna ,despre ce retete ai putea face cu morcovi,mi-a spus ca n-ai libertate de miscare...ai de ales intre sote si sa-i rontai ca iepurasii,adica cruzi...eu am adaugat si supa-crema,este o varianta! Acum descopar ca se poate face si  un dulce simplu asociat cu dovleac !

Nota mea pentru reteta: