Fursecuri "Trufe"

Fursecuri "Trufe"

Cine facuse comanda de fursecuri delicioase de Craciun?

Atentie la aceste trufe, delicioase, aromate, adevarate bombe de ciocolata - in plus un aspect foarte estetic si potrivit pentru masa festiva. Se prepara simplu si repede, vi le recomand cu incredere.

Multumiri multe Nataliei pentru inca o reteta deosebita.

Ingrediente

Ciocolata neagra/amaruie
200 g
Unt
90 g
Zahar
100 g
Oua
2 buc
Faina alba calitate superioara
200 g
Cacao pudra
25 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Zahar pudra
1 pahar
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiola

Pasi de urmat

Pas 1

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un vas termorezistent si se topeste impreuna cu untul. Amestecati bine pana se uniformizeaza compozitia si luati de pe foc.

Fursecuri "Trufe" - Pas 1
Pas 2

Apoi se adauga zaharul si se amesteca pana acesta se topeste complet.

Fursecuri "Trufe" - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati ouale unul cate unul, mixati bine cu telul sau mixerul dupa fiecare. Adaugati si esenta de vanilie acum.

Fursecuri "Trufe" - Pas 3
Pas 4

Amestecati ingredientele uscate - faina, sarea, praful de copt si cacao.

Fursecuri "Trufe" - Pas 4
Pas 5

Amestecati compozitia de ciocolata cu cea de ingrediente uscate.

Fursecuri "Trufe" - Pas 5
Pas 6

Va iesi un aluat moale si placut. Il acoperiti cu o folie si il puneti la frigider pentru minim 2 ore.

Dupa 2 ore observati ca acesta se intareste f.bine, acum este perfect pentru a forma trufele.

Fursecuri "Trufe" - Pas 6
Pas 7

Rupeti cate o bucata mica de aluat, formati bilute si le treceti prin zaharul pudra.

Atentie trebuie sa fie f.f.bine pudrate, cu un strat f.gros de zahar - dupa ce se coc acesta mai intra in aluat si trufele ies nu prea albe.

Fursecuri "Trufe" - Pas 7
Pas 8

Le puneti pe parcurs ce le terminati pe o tava asternuta cu hartie de copt.

Observati ca sunt pudrate foarte intens.

Fursecuri "Trufe" - Pas 8
Pas 9

Le coaceti 15 min la foc moderat, de 160 grade. Observati ca la coacere vor crapa putin.

Daca faceti in 2 ture trufele, pastrati la frigider aluatul.

Fursecuri "Trufe" - Pas 9
Pas 10

Le lasati sa se raceasca complet apoi savurati.

Se pastreaza intr-un vas acoperit cu capac.

Pofat Buna!

Fursecuri "Trufe" - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 40 buc (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 130 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

mariuta07
mariuta07 14 Dec 2010, 17:57

arata super si banuiesc ca sunt gustoase rau,abia astept.....sa le pregatesc si eu!!!!!!!!!!!!!!!!!

amelittat
amelittat 14 Dec 2010, 18:12

ce idee buna, am sa le fac si eu de craciun

Ellena
Elena (Ellena) 14 Dec 2010, 18:58

opa, m-ai dat gata cu aceste fursecuri! ce frumoase sunt! s-a notat! trebuie sa fac! Ms Lena,esti minunata si te mai astept cu retete pt sarbatorii!

Nota mea pentru reteta:
olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 14 Dec 2010, 19:05

Chiar sunt bune bune, am facut reteta asta dar am luat-o de pe situl laurei a. o bunatate de biscuitei

nicolauu
nicolauu 14 Dec 2010, 19:48

Arata foarte bine ,ca si celelalte retete pe care le postezi,am sa fac si eu miine,am o rugaminte o reteta de papanasi cind ai sa postezi iti multumesc

lyly
liliana (lyly) 14 Dec 2010, 20:31

Multu mult!!!! Esti minunata!!!Si eu de cand tot spun ca vreau fursecuri minunate de Craciun si nu numai!!!

Pup si astept si alte surprize pentru sarbatori.

Liliana

Olga37
Olga37 14 Dec 2010, 20:42

yamy yamy!!!Arata delicios.

mirei
serghiou mirela (mirei) 14 Dec 2010, 21:19

arata foarte bine ! le voi incerk si eu miine , cit timp se pot pastra fragede????

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) serghiou mirela (mirei) 14 Dec 2010, 21:21

Recomand nu mai mult de 3-4 zile, oricum se mananca repede

mirei
serghiou mirela (mirei) 14 Dec 2010, 22:19

multumesc mult!!!

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 14 Dec 2010, 23:36

Super reteta! Chair ma gandeam cand o sa postezi o reteta pentru masa de Craciun.Arata extraordinar trufele tale si abia astept sa experimentez macar o data inainte de Craciun sa vad cum imi ies. Sper sa nu te opresti aici Lena, sa mai vii cu retete pentru sarbatori, Multumesc

Natali
Natali 15 Dec 2010, 09:29

Ce frumoase ti-au iesit tie, Lena! La mine zaharul pudra niciodata nu s-a depus in strat atit de gros pe fursecuri. Parca-s acoperite cu zapada!

Nota mea pentru reteta:
adrianamo
adrianamo 15 Dec 2010, 10:44

Foarte frumoase ti-au iesit  !

miha
miha 15 Dec 2010, 11:27

Foarte bune sunt! Si eu vreau sa le fac de sarbatori.

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 15 Dec 2010, 16:26

multumim pt reteta arata foarte bine  si banuiesc si gustoase am sa increc si eu

Nota mea pentru reteta:
ange
ange ange (ange) 15 Dec 2010, 18:29

Draga Lena ,incerc sa ma log-z de ceva timp si in sfirsit am reusit.Am o prietena Zinaida care face salata cu morcov si eu maninc zilnic cu toata familia,te rog cum pot sa-mi procur si eu acea minunata razatoare care face taitei de legume.Ajuta-ma te rog mult.Multumesc mult si ti-as fi recunoscatoare daca mai ajuta.NUMAI BINE TUTUROR.

lena
Elena (lena) 15 Dec 2010, 19:44

Ange, trimite-mi te rog pe mail-ul [email protected] adresa da postala si vedem cum facem.

marceluta
marcela (marceluta) 15 Dec 2010, 22:16

Cu aceste fursecuri suntem deja an aerul craciunului!Foarte dragute !

Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 16 Dec 2010, 03:48

mersi pentu retete

Nota mea pentru reteta:
andutza125
andutza125 16 Dec 2010, 14:42

par foarte..abia astept sa le fac si eu...multe retele la fel de apetisante in continuare!

Lavi
Lavi 17 Dec 2010, 09:14

arata demential, si sunt excelente pentru masa de Craciun

Nota mea pentru reteta:
reea
reea 23 Dec 2010, 22:12

Buna Lena!

Acum am terminat prima serie de fursecuri. Arata extraordinar si sunt convinsa ca sunt si foarte gustoase (doar asa ne-ai obisnuit)

Craciun Fericit, sanatate si numai bucurii!

Cu multumiri pt tot ceea ce faci pt noi!

Andreea V

Nota mea pentru reteta:
reea
reea 23 Dec 2010, 22:33

Lena, te rog spune-mi daca exista un mod anume de pastrare astfel incat sa ramana la fel de fragede?

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 25 Dec 2010, 20:49

Lumina Sfanta a Nasteri Domnului sa va aduca-n case fericire,bucurii si mai presus de toate sanatate! Craciun Fericit !pt toti de pe sait!!

ana333
ana333 24 Dec 2011, 17:09

 in ajun de craciun ceva bun  de tot.............CRACIUN FERICIT TIE LALENA SI TUTUROR GOSPODINELO....

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 24 Dec 2011, 18:01

Le-am facut si pe astea! Am incercat si reteta de pe alt site dar imi plac mai mult cum ies astea! Din pacate nu am poze, le pozez cind le refac. Am pus esenta de rom si coaja de portocala! Recomand combinatia, ii aduce un plus de savoare!Mai adaugam un succes total la catastif!

aacteea
aacteea 27 Dec 2011, 13:13

La multi ani !!! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un an mult mai bun decat anul care aproape se incheie !!! Ehe...si acum sa revenim la oile noastre...frumoasa poza insa mie nu mi-au iesit asa...oare de ce, unde am gresit ?!? In primul rand ca nu au fost asa " inzapezite " si in al doilea rand ca nu au crapat asa cum trebuia ci...s-au plostit....precum fursecurile, care sa fie cauza ??? MS !!

lena
Elena (lena) aacteea 27 Dec 2011, 13:22

Aacteea, nu au iesit inzepezite pt ca trebuie sa fie pudra de zahar foarte multa pe ele, altfel se absoarbe si se umezeste. Si de faptul ca s-au pleostit, sa stii ca aici in reteta totul depinde si de calitatea ciocolatei pe care ai folosit-o, am avut si eu o chestie identica ca nu am gasit ciocolata pe care o folosesc de obicei si cu alta nu mi-a iesit - a fost compozitia mai lichida si s-au intins.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Jan 2012, 22:19

Mie așa mi-au ieșit! Au o aromă perfectă!

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 Jan 2012, 16:59

E a doua oara cind ii fac. Pentru a accentua gustul ciocolatei, am pus esenta de rom si coaja rasa de portocala.Cred ca ar merge si vreo 2 l-ri de visinata sau coniac. Poza finala nu am, doar in tava inainte de cuptor...cum s-au copt, i-am impachetat si i-am dus in vizita..inutil sa spun cit de repede s-au mincat.

Poza mea pentru reteta:
Simona G.
Simona (Simona G.) 07 Feb 2012, 12:09

Am facut aceaste Trufe delicioase chiar in decembrie 2011 si au avut mare succes...mama a fost cea mai incantata de ele. Dupa ce le-am scos din cuptor mi-am dat seama ca nu au destul zahar vanilat pe ele, dar chiar si asa...au aratat foarte bine si au fost super aromate. Ma bucur ca am reusit sa fac si cateva poze

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 10 Feb 2012, 21:01

Pentru ca am tendinta sa improvizez, in aceasta reteta am inlocuit ciocolata neagra cu untul de cacao brut. M-am gandit ca merge. Dar nu a fost idee buna pentru ca a iesit altceva. La gust au fost excelente, dar forma nu a iesit.... Deci asa NU!

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 05 May 2012, 13:40

Cei mai buni biscuiti pentru cafea ...deliciosi!!!

Asa mi-au iesit mie...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 11 Jul 2012, 17:19

Am facut si eu astazi...arata atit de bine.abia astept sa se raceasca sa le incerc...mai am o tura ,sper sa iasa la fel de bine...Merci Lena 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 14 Nov 2012, 10:29

Nu m-am putut abtine sa nu face reteta aceasta. Aratau prea bine. Si intr-adevar ies bine - arata super si mai sunt si gustosi.

bomi
bomi 24 Dec 2012, 18:25

Bune, bune... :)

Poza mea pentru reteta:
violeta.nuky
violeta.nuky 22 Dec 2013, 17:10

Am o intrebare , sunt suficient de dulci?mai merge zahar,deoarece sotul meu mananca cam dulce .Maine vreau sa-i fac si eu.Cu stima, Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 22 Dec 2013, 17:15

Nu sunt tare dulci, sigur daca ii place mai dulce poti sa le mai pui zahar.

Ana.anishoara
Ana.anishoara 22 Mar 2014, 16:02

De ce mi s-au lasat dupa ce le-am pus la cuptor ? O fi din cauza ca nu le-am pudrat chiar foatre tare ?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana.anishoara 22 Mar 2014, 18:42

Ele nu cresc spectaculos oricum, chiar este ciudat ca s-au si lasat la dvs.

Victoria M
Victoria M 18 Sep 2015, 13:51
  1.  Foarte gustoase 
Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 Dec 2015, 13:29

Buna. Eu sunt incantata si NU de ceste fursecuri. De ce?Din cauza zaharului. De ce nu e asa mult, alb ca la tine? Nu zbea, nicicum nu lua cand tavaleam.Am pus zahar pudra cumparat, am zis ca e prea mare si am tavalit apoi prin cel pudra cu vanilie care e mai fin si nu lua. Am pus in tava si am presarat deasupra asa ca sarea,si cadea. Altceva: ai spus ca minim 2 ore la frigider. Eu-facand turta dulce- am lasat 5 .Cand pun mana pe el. Piatra, nu altceva. Nu puteam lua din el deloc, incat a trebuit sa stau sa se moaie. Mi-am udat si mainile in apa sa se lipeasca. De bune,sunt bune (cam faramicioasa, nu stiu daca asa trebuie) si nu s-au lasat deloc ca la altele. Deci numai de design ma leg ca nu puteam pune zahar mult cum ai spus,.... ca nu lua. Nu inteleg de ce. E vre-un sescret ? Sa fie mai moi ? Nu stiu.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 Dec 2015, 15:51

Aaa, am uitat sa spun ca am folosit ciocolata neagra cu 85% cacao. Mai buna nu cred ca este. Unele-vezi- nici nu au pleznit. Dar nu ma deranjeaza decat zaharul, sa fie mai albe. Hahaha. Am si eu un fix.

lena
Elena (lena) 20 Dec 2015, 23:08

Da, aluatul se intareste bine ca este cu unt, nu-i nimic daca il lasi se se inmoaie.

Ca sa se lipeasca mai mult zahar pudra de ele ar fi 2 solutii:

- eu de obicei(nu neaparat o fac special, asa imi e mai comod), fac zahar pudra atunci proaspat si este mult mai usor de lucrat cu el.

- sa pensulezi putin bilele cu putina apa, asa sigur se va lipi zaharul de ele :)

tiki
tiki 21 Dec 2015, 11:12

Multumesc. Ti-am scris ca mi-am udat mainile cu apa si s-au udat si ele. Poate mai incerc daca am timp acuma, daca nu de Anul Nou. Adevarat, zaharul meu era din comert luat,..gata  pudra. Pupici.

lena
Elena (lena) 21 Dec 2015, 12:20

Ah, da, scuze, sunt cam racita, zapacita acum :)

Da, atunci ramane zaharul de rasnit acasa, eu il fac la rasnita de cafea.

tiki
tiki 29 Dec 2015, 20:38

Buna. Nu m-am lasat si le-am repetat. Uitandu-ma la cele de mai sus, parca nu mi se mai par asa urate, dar a doua zi tot zaharul era absorbit.  Poza e facuta acuma, poate dimi e mai ok, dar oricum  arata mai bine ca celelalte. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 30 Dec 2015, 12:10

In bucatarie e mai umed, unde le pastrezi? Chestia ca eu tot ce e cu zahar pudra pun la un loc cald si uscat, se topeste zaharul f.repede.

tiki
tiki 30 Dec 2015, 14:37

Eu le-am pus in camara,descoperite. E geam mare, racoare. Unde sa le tin.?? Sa le bag in cutie? Am mai pozat acuma pe ziua. F. mult imi plac. Cand le-am facut am rasnit zaharul,rasnit deja, (am o masina universala,manuala) direct pe ele. Tot nu mi se parea ca iau cat as vrea, dar mai ok ca inainte.Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
RozalinaBandalac718
Rozalina Bandalac (RozalinaBandalac718) 25 Oct 2017, 20:25

Salut!cind le.scoateti din cuptor sunt moi?la mine sunt moi tare moi de ce?

lena
Elena (lena) Rozalina Bandalac (RozalinaBandalac718) 30 Oct 2017, 20:43

Sunt moi cat sunt fierbinti, pe urma se mai intaresc.