Crema de galbenusuri cu lapte si unt

O crema foarte buna, de mult timp cautam o astfel de reteta si acum am zis sa fie neaparat postata ca un semipreparat pentru ca merge la multe alte retete. Se poate folosi la torturi, prajituri - are un gust asemanator cu Creme Brulee-ul. Imi place ca nu este curgatoare, se tine bine pe tort, nu trebuie s-o "prind" ceea ce am patit cu alte creme - la fel nu are un gust din acela intens de amidon sau faina - totul este in regula, eu zic ca este o crema perfecta.

Ingrediente

Galbenusuri
7 buc
Lapte de vaca
1.5 l
Zahar
360 g
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiola
Unt
200 g
de preferat cu 82% grasime
Faina alba calitate superioara
100 g

Pasi de urmat

1

Se separa galbenusurile si se pun intr-un castron in care se va prepara crema - va recomand sa luati unul mai mare - de 3 litri si sa fie sau un ceaun sau o cratita cu peretii antiaderenti.

2

La galbenusuri se adauga zaharul si se amesteca bine cu telul.

3

Apoi adaugati 50 ml de lapte si amestecati bine cu telul.

4

Acum urmeaza faina, o incorporati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

5

Si iar mai adaugati 50ml de lapte, amestecati bine.

6

Restul de lapte il fierbeti cu esenta de vanilie.

7

Dupa ce a fiert il luati de pe foc si turnati incet si ate putin peste crema de galbenusuri, in acelasi timp amestecati bine cu telul.

8

Dupa ce ati turnat tot laptele, puneti compozitia pe foc, amestecati periodic cu o lingura sau cu telul pana incepe sa se ingroase. Este gata cand ii faceti un test cu lingura - treceti cu degetul pe dosul lingurii unse cu crema si observati ca ramane o urma curata - crema nu se intinde la loc pe acea portiune.

9

Stingeti focul, adaugati 30g de unt la crema, amestecati.

10

Puneti un capac pe cratita si lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei. Periodic puteti sa mai amestecati crema ca sa fie mai omogena.

Untul il lasati la temperatura camerei tot acest timp - trebuie sa fie moale cand se va raci crema.

11

Cand crema s-a racit la temperatura camerei o  vom incorpora in untul moale astfel:

- untul se bate bine cu mixerul.

12

Si apoi se adauga cate 1-2 linguri de crema si se mixeaza bine dupa fiecare. In asa fel adaugati si incoporati toata crema din cratita.

13

Si gata, aceasta este crema - poate pare complicat dar sa stiti ca nu este - doar am vrut sa detaliez pasii ca sa reusiti sigur sa faceti bine crema.

Acum o puteti folosi la ce va trebuie sau o lasati la frigider acoperita cu o folie alimentara.

Puteti unge cu ea torturi, prajituri, sau umpleti eclere, etc.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 l (ies cam 2 litri de crema)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 29

MarianaTanase553
Mariana Tanase (MarianaTanase553) 26 oct 2016, 08:57

Ce facem cu albusurile? Vreo idee? :)

lena
Elena (lena) Mariana Tanase (MarianaTanase553) 26 oct 2016, 09:13

Eu le pun la frigider si in cel mai banal mod fac omleta din 2 albusuri si 1 ou intreg.

Daca aveti timp si chef se pot face bezele, biscuiti cu seminte, chec, etc.

MarianaTanase553
Mariana Tanase (MarianaTanase553) Elena (lena) 26 oct 2016, 09:20

Mulțumesc!

DinaIonita831
Dina Ionita (DinaIonita831) Mariana Tanase (MarianaTanase553) 30 oct 2016, 08:05

Prajitura casei ....se face doar cu albusuri

aurash13
aurash13 19 aug 2015, 19:56

E minunata crema,e fina,urmeaza sa umplu un blat de pandispan cu ea pt ziua fetitei mele Mara,multumesc Lena pt toate retetele minunate!

tasika 07
tasika 07 18 aug 2015, 10:30

Lena Mulțumesc frumos de tot ))) făcusem deja cum ai scris in reteta sa primit , mai am la frigider acus facem ceva cu ea)))

alejandra
alejandra 09 apr 2015, 17:32

Am incercat aceasta reteta si nu odata imi iese foarte bine si compozitia este omogena nu curge din tort ...este superba toata lumia specifica faptul ca e o crema buna si nu e gretoasa...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 03 apr 2013, 15:19

Cam 5 zile la frigider, si cat este nevoie la congelator - crema de acest tip se congeleaza foarte bine si isi pastreaza gustul si textura.

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 01 apr 2012, 22:36

Am gresit putin la aceasta crema, pentru ca am vrut sa injumatatesc cantitatile ingredientelor si nu am injumatatit decat ouale si am pus 4 iar in rest am pus cantitatile initiale. A iesit mai groasa, nu a mai fst nevoie de gelatina, oricum, DELICIOASA !   

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 23 feb 2012, 21:42

O crema pe care as manca-o pe paine. :)

Poza mea pentru reteta:
ioananic
ioananic 07 ian 2011, 23:02

Mi-a iesit excelent crema, felicitari Lena! Si foile la fel, urmeaza asamblarea, cu siguranta rezultatul final va fi foarte bun.

Multumim Lena!

Nota mea pentru reteta:
liudicik
liudicik 31 dec 2010, 14:53

felicitari, Lena...  am facut proba cremei aseara, pentru tortul Napoleon, mi-a iesit foarte cremoasa si parfumata, dupa cum ai descris-o si tu ...  merci mult 

O seara frumoasa de revelion, si An Nou Fericit! te pup

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 29 dec 2010, 15:07

O crema minunata Lena pentru prajituri si torturi...e prima data cand aud de ea! Ma gandeam si eu sa fac niste eclere si numai ajung....cand voi face cu siguranta voi incerca aceasta crema!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile