Bagels

Inca o reteta inspirata de pe site-ul Poftitilamasa.com, arata atat de bine ca nu puteam sa-i las neincercati.

Rezultatul a fost foarte, foarte bun - covrigii sunt aromati, miros a lapte si unt - miezul moale, elastic si putin pufos, deasupra usor crocanti.....deliciosi!  Puteti sa-i presarati cu susan, mac sau sare si merg perfect cu orice bautura preferata.

Aveti jos si o poza ca mancatorul meu de covrigi :)

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
400 g
Drojdie uscata
2 lingurite
Lapte
250 ml
Unt
50 g
Zahar pudra
30 g
Sare
0.5 lingurite
Oua
1 buc
Susan
2 linguri
sau mac, sau in, sau sare grunjoasa

Pasi de urmat

1

Puneti laptele la fiert, cand aproape incepe sa fiarba il luati de pe foc.

2

Adaugati zaharul pudra si untul, amestecati pana se topesc. Lasati sa se racoreasca bine sa fie abia cald.

3

Apoi adaugati drojdia in lapte si lasati putin sa apara spuma.

4

Separati albusul de galbenus - albusul va merge la aluat, galbenusul la uns covrigii deasupra.

5

Bateti spuma albusul de ou cu sarea.

6

Adaugati la faina (de preferat cernuta) amestecul de drojdie cu lapte si albusul batut spuma. Amestecati bine cu o lingura aluatul.

7

Se va forma un aluat putin lipicios - il puteti framanta asa in bol sau pe masa cu putina faina.

8

Eu am presarat faina pe masa, am scos aluatul si usor l-am uniformizat si framantat.

9

Aluatul dupa framantare - nu trebuie sa-l framantati mult, doar ca sa fie uniform.

10

Il puneti intr-un bol, acoperiti cu prosop sau folie si lasati sa creasca.

11

Cand se dubleaza in volum este gata de lucru.

12

Il impartiti in 11-12 bucatele si formati bilute.

13

In mijlocul fiecarei bile faceti o gaura cu degetul.

14

Apoi luati bila in mijloc si cu 2 degete intindeti gaura sa fie mai mare.

Recomand sa o faceti mai mare pt ca la oparit si copt se umfla mult si se inchid gaurile care sunt mai mici.

15

In asa fel formati toti covrigii.

16

Puneti o cratita cu apa la fiert si cand incepe sa fiarba dati drumul la 5-6 covrigi in apa. Ii lasati 15-20 de secunde apoi scoateti cu o lingura si le puneti pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.

17

Apoi la fel faceti si cu a 2-a partida de covrigi, le opariti si le scoateti pe tava. Ungeti covrigii cu galbenusul de ou, presarati susan sau orice seminte va plac si le dati la cuptor preincalzit la 200 grade pana se rumenesc frumos.

18

Apoi ii scoateti pe un grilaj sau prosop sa se racoreasca si serviti cu mare placere :)

19

Aici mancatorul meu de covrigi, nu a ramas nici gaura din ele :)

Pofta Buna!

Cantitate: 12 bucati (11-12 covrigi, in functie de cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (12 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 55

NinoDanonino866
Nino Danonino (NinoDanonino866) 01 mai 2017, 20:36

Mi-a iesit un aluat foarte lipicios desi am pus mai multa faina decat scrie. Nu stiu unde am gresit ca nici n-am reusit sa-l impart dupa ce a crescut, mi se lipea de degete ingrozitor. 

lena
Elena (lena) Nino Danonino (NinoDanonino866) 02 mai 2017, 22:48

Aluatul este lipicios si il lucrati cu faina, nu trebuie s-o incorporati in aluat :) Este vorba de putina indemanare, nu va fie mila sa puneti mai multa faina pe masacand lucrati aluatul in proces.

HDorina
HDorina 18 iul 2016, 19:30

Delicioși si simplu de făcut.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Balmoral
Balmoral 28 mai 2016, 05:25

Foarte buna rețeta , mai ales ca nu e nevoie de prea multă frământare . Si primele mele bagels 🙂

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vyorelya
vyorelya 11 apr 2016, 11:29

copiii mei ador asa fel de chifle le-au mincat repejor! foarte interesanta receta iti multumesc// trebuie sa incerc toate recetele din categoria aceasta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
claudia26
claudia26 29 mar 2012, 20:55

Am facut si eu covrigii.Si sunt foarte buni,dar am bagat si cateva stafide in aluat:).Multumim d-na Lena pt reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 20 feb 2012, 13:24

Au iesit buni covrigii, dar nu la fel de aspectuosi ca ai tai, Lena.Care e secretul? Dupa ce ii formezi, inainte de ai opari, ii mai lasi putin sa creasca? Eu am pus mac si in aluat, iar in loc de zahar am pus 2 linguri mari cu miere.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 16 feb 2012, 15:56

Am incercat si eu aseara covrigii, sunt super ( mai am 2 ) insa am inlocuit drojdia uscata cu cealalta, neavand drojdie uscata aseara. Au iesit fff buni, cu siguranta o sa-i mai fac. Mc.

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 05 feb 2012, 15:02

Foarte buni, in 5 minute nu a mai ramas nimic pe farfurie :)). Multumim pentru reteta!  

Poza mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 27 ian 2012, 00:20

Acestia sunt covrigi mei! f.buni mi-au iesit!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 dec 2011, 18:31

Ai mei au ieșit dezastru! Nu știu să fac aluat dospit, nu sunt bună de măritat încă!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile