"Placinta" din piept de pui

Este de fapt o mancare din piept de pui cu legume, mi-a placut foarte mult modul de asamblare si combinatia de ingrediente - arata ca o placinta, doar ca nu are aluat - doar carne si legume (atentie ca este buna si pt cei ce tin regim, fara smantana bineinteles si cascaval doar deasupra).

Sotul meu abia dupa ce a mancat vreo 3 portii din ea - abia a 2-a zi - m-a intrebat mirat - da stai - ce, nu are aluat? :)

Foarte buna, delicoasa si satioasa. O felia ar fi ca o portie de carne cu legume - cred ca merge frumos si la o masa festiva, daca-i rece ca aperitiv, daca este calda ca o mancare. Aveti si o sectiune la ultimul pas.

Ingrediente

Piept de pui
3 buc
eu am luat 4 cu rezerva, daca ramane il congelati si folositi la alta mancare
Ceapa alba
3 buc
Morcovi
2 buc
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conserva sau uscate (inmuiate)
Smantana
3 linguri
Cascaval clasic
250 g
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Ceapa si morcovii se curata si se spala. Apoi ceapa se taie julien, morcovii se dau prin razatoare.

Le puneti intr-o tigaie cu putin ulei la calit si amestecati periodic.

2

Dupa ce s-au inmuiat bine, adaugati ciupercile spalate si taiate - amestecati.

3

Dupa ce se patrund bine legumele si incep sa se rumeneasca, adaugati smantana, sare, piper dupa gust si amestecati bine. Luati de pe foc, aceasta va fi umplutura "placintei".

4

Pieptul de pui se spala si se taie feliil lungi si subtiri.

5

Ungeti o tava rotunda(sau patrata), adanca cu putin ulei. Aranjati bucatile de piept una langa alta, pe fundul tavii si putin pe pereti.

6

Dati jumatate din cascaval prin razatoare si presarati peste carne.

7

Apoi urmeaza legumele, le intindeti in mijlocul tavii, sa cuprinda toata suprafata si marginile. Presati usor cu lingura.

8

Apoi acoperiti legumele cu inca un strat din felii de piept de pui. Puneti tava la cuptor pentru 30 de min, la foc mediu - 180-200 de grade.

9

Dupa 30 de min scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava. Apoi presarati placinta deasupra cu cascaval dat prin razatoare  si o puneti la cuptor pana se rumeneste.

10

O scoateti din cuptor cand se rumeneste si o lasati putin sa se racoreasca si patrunda.

11

Aici aveti si o sectiune a "placintei". Calda merge ca o mancare cu legume, rece ca un aperitiv - si foarte delicioasa in ambele moduri.

Pofta Buna!

 

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (12 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 53

lycica
lycica 29 nov 2016, 10:41

Noi avem totdeauna problemă cu ceapa, in afară de cea verde nu o preferăm în mâncare decât întreagă, apoi scoasă. Se poate de făcut fără ceapă? Sau o altă soluție, ca să lase gust, dar să nu se vadă/simtă? Mulțumesc.

lena
Elena (lena) lycica 30 nov 2016, 09:51

Mai bine nu de scos complet, merge inlocuita cu ceapa verde tocata si sotata in loc de cea alba.

tasika 07
tasika 07 02 nov 2015, 16:15

Lena, super reteta,dar am tavi cu diametru mai mare un pic dcit in poza;dar nu am adinci si te întreb daca se poate de făcut în multifierbator?mrs anticipat!

lena
Elena (lena) tasika 07 02 nov 2015, 19:28

Cred ca se poate.

Anna Aniuta
Anna Aniuta 22 sep 2015, 13:28

Foarte buna!  Multumesc. 

Poza mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 14 nov 2014, 14:36

Multumesc Lena si pt aceasta reteta minunata,asta e surpriza de azi pt sotul meu.Cu ajutorul tau ii fac surprize cam des si tre' sa-si cumpere pantaloni ca nu-l mai incap. :)) Multa sanatate si numai bucurii sa-ti aduca puii tai!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 15 dec 2013, 21:49

Buna Lena. De data asta nu glumesc. Sunt chiar nemultumita. De ce? Vezi si tu. Poza frumoasa, gustul grozav, dar design-ul lasa de dorit. Cascavalul s-a intarit si se desprindea ca un capac. Era lipit de el si stratul de carne de deasupra.Am pus mai mult ca i-ai spus Andreei mai sus ,ca sa nu se usuce carnea. Gustul a fost ok. ,nu s-a uscat carnea,dar nici nu am putut sa tai,desi aveam un cutit bun,zimtat, si in final cand am reusit legumele ieseau afara. Nu stiu ce sa fac.Poate sa pun o branza mai moale,grasa ca sa se topeasca si sa intre printre.....Mai vad. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 16 dec 2013, 09:42

Hei Sanda, stii ca la toate exista solutie :)

Deci, de ce ar fi problema cu cascavalul:

- depinde de tipul cascavalului

- l-ai tinut mai mult in cuptor, ar fi bine sa-i pui o folie deasupra cand nu vrei sa-l usuce prea tare

- si se taie la sigur cat este cald, daca se raceste se si intareste.

Andreeea
Andreeea 24 sep 2013, 15:27

Buna Lena, in acest week end am facut placinta de pui si mie personal mi-a placut la nebunie cum a iesit. Insa pretentiosul meu sotior mi-a zis ca puiul de deasupra a iesit tare, desi nu l-am lasat prea mult de teama sa nu se usuce. Mi-a venit o idee pentru data viitoare sa pun deasupra tavii folie de aluminiu, insa nu stiu daca o sa mearga, sunt incepatoare in ale bucatariei. Tu ce zici?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Andreeea 24 sep 2013, 20:32

Folia nu va ajuta mult, cascavalul face o buna coaja si nu lasa sa se usuce carnea. Incearca sa pui un strat mai generos de cascaval.

TatianaD
TatianaD 04 feb 2011, 20:10

Este extraordinara! Am reusit in final sa adun ingredientele si sunt foarte multumita de rezultat! Felicitari Lena!!! Totusi am intampinat 2 probleme si am rugamintea sa ma lamuresti, pentru data viitoare. 1. Cum scurgi toata apa din tava?! Eu am scurs destul de mult, dar mi s-a parut ca a ramas cam mult. Sa incerc sa acoper/sa sustin cu o farfurie ca sa curga apa?! Tu cum ai facut ?! 2. Cat timp se tine placinta in cuptor dupa ce s-a scurs apa si s-a adaugat cascavalul?! Din pacate cascavalul meu nu se mai rumenea, si la 1 ora dupa ce am adaugat cascavalul am dat mai tare focul, doar sa se rumeneasca.

Si ca un apropo, mie mi-a luat 3 bucati piept pui inca un pic, exact asa cum s-a mentionat si in reteta. Mai bine cumparati 4 din start, sa aveti suficient.

Inca o data - felicitari pentru idee si multumesc pentru postare! You're the best!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) TatianaD 04 feb 2011, 20:14

Ma bucur ca ti-a iesit Tatiana!

Deci, eu am scurs-o sustinand-o cu o paleta de lemn mai lata - merge foarte bine si cu o farfurie sau un capac de cratita mai mic.

Dupa ce am pus cascavalul, am pus-o la rumenit pe nivelul mai de sus a cuptorului - pana s-a rumenit, cam vreo 20 de minute.

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 02 feb 2011, 14:17

arata super imi place asa ceva am sa incer si eu bravo pt reteta

Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 31 ian 2011, 21:27

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 31 ian 2011, 13:10

arata demential!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile