Ciorba cu taietei si fasole

Ciorba din categoria "ai grija sa nu inghiti si lingura" - una din cele mai bune si preferata tuturor din familie. Am descoperit combinatia cand eram in liceu, in gazda la o doamna foarte gospodina - de la ea am invatat foarte multe, inclusiv si aceasta ciorba. O puteti face cu orice carne va place - dar de preferat cu pui, rata, gasca, etc.

Sa zicem asa - este o ciorba gospodareasca, gustul este perfect - si sa stiti ca fasolele se "lipesc" foarte bine. Chiar si Sofia a mancat-o cu mare pofta - si taieteii si fasolele, fugeau.....

Ingrediente

Pui intreg
1 buc
puteti folosi si numai o parte din el - depinde cat de mare aveti oala
Ardei gras
1 buc
eu am folosit congelat
Ceapa alba
3 buc
Morcovi
1 buc
Cartofi
3 buc
Fasole fiarta
1 pahar
puteti lua si fasole din conserva
Pasta de tomate
2 linguri
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Bors acru
1 pahar
potriviti de acreala care va place - dar nu exagerati
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Frunza de dafin
2 buc
Sare
1 linguri
Taietei de casa
200 g
sau 1 ou + 1 pahar de faina - sa-i faceti repede cat fierbe ciorba.

Pasi de urmat

1

Carnea se spala, se pune la fiert in apa cat s-o acopere bine. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza, se adauga frunza de dafin, ardeii taiati si 1 ceapa. Faceti focul mic si lasati sa fiarba incet pana este gata carnea.

2

Daca nu aveti fasole la conserva - in timp ce fierbe carnea fierbeti si fasolea. La mine a fost fasole alba mare, uscata - am inmuiat-o peste noapte si am fiert-o pana s-a facut moale.

3

Curatati si spalati legumele - cartofii le taiati cubulete, morcovii rondele.

4

Dupa ce a fiert carnea, aduagati morcovii si cartofii - amestecati, lasati sa fiarba, faceti focul mic si mai lasati sa fiarba pana sunt gata legumele- la mine de obicei dureaza 25-30 de minute.

5

In acest timp puneti la calit o ceapa taiata marunt cu putin ulei.

6

Cand se rumeneste usor ceapa, adaugati 2 linguri de pasta de rosii, amestecati si stingeti focul.

7

Cand au fiert legumele din ciorba, adaugati fasolele fierte si prajeala de rosii cu ceapa. Potriviti de sare, acriti cum va place cu bors. Lasati sa fiarba toate 5 min.

8

Apoi adaugati verdeata (la mine este congelata) si 1 ceapa cruda taiata marunt.

 

9

Amestecati bine, stingeti focul si lasati sa se patrunda 15-20 de minute.

10

Daca nu aveti taieteii deja pregatiti ii faceti repede cat fierbe ciorba.

Faceti aluat de taietei dintr-un ou si 1 pahar de faina. Lasati sa se odihneasca putin, apoi il mai framantati o data si peste 5-10 minute il puteti intinde intr-o foaie de 1-2 mm grosime. O rulati si taiati, sa va iasa taieteii frumosi.

11

Fierbeti taieteii in apa cu sare 2-3 minute.

12

II scurgeti de apa, clatiti cu putina apa rece si ii puneti intr-o farfurie, amestecate cu 1-2 linguri de ulei rafinat - sa nu se lipeasca.

13

Cand serviti ciorba adaugati in fiecare farfurie cateva linguri de taietei. Merge perfect cu putina smantana, dar nu este obligatoriu.

Pofta Buna!

Cantitate: 3 litri
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

Vicutzza
P V (Vicutzza) 18 dec 2016, 15:20

Foarte shi foarte gustos!!! 

Nota mea pentru reteta:
aleinad
aleinad 19 apr 2016, 20:26

yamy

Poza mea pentru reteta:
aleinad
aleinad 19 apr 2016, 20:24

tare gustoasa !!merita facuta

Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 16 dec 2014, 17:35

Lena, stii sa faci magie in bucatarie! Absolut delicioasa ciorbita. Am facut-o cu carne de gisca si cind am gustat rezultatul final, am putut zice doar wow ;) e adevarat ca mi-a luat cam mult timp, dar asa e cind faci ceva nou. Multa inspiratie tie si in continuare.

Nota mea pentru reteta:
adelyna
adelyna 22 feb 2011, 16:46

lena scuze pentru  postarea facuta..aici...pot  sa zic ca sunt o  fana inraita... a ciorbei  de burta... dar nustiu  exact cum se face..pot  sa zic cas o  mica gospodina la 20 de ani.. e una dintre mancarile ce imi plac la nebunie dar nustiu  exact cum se face 

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 07 feb 2011, 23:53

Ai avut dreptate ,face parte din categoria,,ai grija sa nu inghiti si lingura,, cred ca e la fel de buna cu orice carne.Cu toate ca ne ,,suna,, ciudat,a fost  delicioasa! si...am inceput sa folosim ceapa cruda maruntita(la final) si la alte ciorbe,ff buna

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 06 feb 2011, 22:39

taiteii nu se pot pune in oala de ciorba?

doar la servire?

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 02 feb 2011, 23:23

O cioarba cu de toate,arata f.bine Lena cred ca e si f.buna! Cu siguranta merita incercata!

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 02 feb 2011, 14:20

Mi se pare o ciorba super! Si sunt incantata si de reteta de taietei, pe care n-o stiam. Sambata voi face ciorba asta.

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 02 feb 2011, 14:20

chiar azi m-am gandit la asa ceva cu fasole ,ca mai demult cand eram la mama acasa am mancat bors cu fasole si chiar m-am gandit ce bine ar fi multumesc pt reteta

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile