Cremsnit scotian

Cremsnit scotian

Un desert deosebit, pentru orice ocazie!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
300 g
si inca 10 linguri pentru crema
Unt
250 g
sau margarina
Zahar pudra
50 g
Oua
4 buc
Praf de copt
1 buc
Smantana
60 g
Lapte
1 l
pentru crema
Zahar
250 g
Esenta de vanilie
2 buc
Nuca de cocos
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Se pregatesc ingredientele.

Cremsnit scotian - Pas 1
Pas 2

Pregatim foile:

Se incorporeaza 100g unt in faina, se adauga zaharul pudra, 1 ou, praful de copt, smantana si 2 linguri de lapte. Aluatul trebuie sa fie moale chiar lipicios.Se imparte in 3 si se tine la frigider cat pregatim crema, dupa care se intind si se coc pe  hartie de copt sau pe fundul unei tavi.

Cremsnit scotian - Pas 2
Pas 3

Pregatim crema:

Galbenusurile se freaca cu 250g zahar, se adauga 10 linguri de faina si cateva linguri de lapte.Restul de lapte se pune pe foc.

Cremsnit scotian - Pas 3
Pas 4

Cand laptele este cald se toarna compozitia de galbenusuri si se amesteca energic pentru a evita formarea cocoloaselor.Se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.

Cremsnit scotian - Pas 4
Pas 5

Albusurile se bat spuma tare si se toarna peste crema  amestecand repede.

Cremsnit scotian - Pas 5
Pas 6

Coacem foile.

Cremsnit scotian - Pas 6
Pas 7

Umplem foile cu crema din belsug si dam prajitura la rece cateva ore. Indicat ar fi sa se faca prajitura seara si sa o lasati la rece pana a doua zi, ca sa intre crema in foi.

Cremsnit scotian - Pas 7
Pas 8

Taiem marginile si portionam prajitura dupa preferinte si o decoram cu nuca de cocos.

Pofta mare!

Cremsnit scotian - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 80 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Lavi
Lavi 13 Jul 2011, 07:57

Dupa cum vezi, eu am folosit margarina, si am gresit eu cand am scris 100g, se pune 250 g. Am pus toata cutia respectiva.

mikela
mikela 12 Jul 2011, 12:29

Bun,am inteles,crema fara unt,toata cantitatea de unt e inglobata in compozitia foilor,dar la ingrediente se specifica 250 g unt/margarina ,in schimb la pregatirea foilor figureaza doar 100 g.Pana la urma care e cantitatea exacta,un pachet unt (250 g) sau 100 g?

Lavi
Lavi 12 Jul 2011, 11:48

toata cantitatea de unt trebuie folosita la foi, la crema nu am pus deloc

mikela
mikela 06 Jul 2011, 18:57

Imi cer scuze,cred ca ai uitat untul din crema(150 g) ,care ,cred eu,il incorporam inainte de a adauga spuma de albus.Prajitura asta cu siguranta e delicioasa,aduce cu "Alba ca zapada".

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 04 Feb 2011, 14:04

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 03 Feb 2011, 19:01

O includ pe lista retetelor "de incercat" :)

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 03 Feb 2011, 16:32

foile se fac cum vrei, mery!

eu le-am copt intr-o tava rotunda pe hartie de copt

se pot face in orice forma!

Mery75
Mery75 03 Feb 2011, 13:29

ce dimensiuni au foile? sunt rotunde?

Lavi
Lavi 03 Feb 2011, 10:17

multumesc Lena!

Esti o draguta, ca-n totdeauna!

lena
Elena (lena) 03 Feb 2011, 09:53

Da, da - asta chiar abia asteptam s-o pui, trebuie incercat neaparat! Si bravo pt poze, chiar le ai si pe pasi, foarte frumos!

Arata toate comentariile