Tortelini cu sos alb

Tortelini cu sos alb

Eu fac aceasta reteta atunci cand vreau ceva rapid si gustos.

Ingrediente

Tortelini umplut cu cascaval
250 g
poti folosi si umpluti cu bacon depinde de preferinte
Cascaval ras pentru decor
50 g
poti folosi si formaggio
Bacon
100 g
sau sunca presata
Smantana subtire
200 ml
eu aici folosesc smantana lichida la cutie cu 12%grasime,acum nu stiu ce fel de smantana se mai gaseste in tara
Ulei de masline
50 ml
poti folosi foarte bine si ulei de floarea soarelui,eu gatesc numai cu ulei de masline
Sare,piper
5 g
Apa
1 l

Pasi de urmat

Pas 1

Pui in cratita apa cu putina sare si putin ulei si dai pe foc pana incepe sa fiarba apa,dupa care adaugi tortelini lasi sa fiarba 8-10 minute.Dupa ce au fiert tortelini pui in sita si stropesti cu un jet de apa rece si lasi la scurs.

 

Tortelini cu sos alb - Pas 1
Pas 2

Intre timp pregatesti baconul pe care il tai felii potrivite. Pui in oala uleiul sa se incinga putin, adaugi baconul si calesti 1minut.

Tortelini cu sos alb - Pas 2
Pas 3

Dupa adaugi smantana,sarea si piperul dupa gust si fierbi circa 2minute,dupa care adaugi tortelini si mai dai totul intr-un clocot.

Tortelini cu sos alb - Pas 3
Pas 4

Pui in farfurie si ornezi cu cascaval ras sau formaggio.

Tortelini cu sos alb - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 g (tortelini)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Sursa: daniela

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

C.Alina
Alina (C.Alina) 28 Apr 2011, 12:40

Arata bine,pana acum chiar ma intrebam cum se face sosul alb.Eu sunt in Italia si mor dupa pastele carbonara,dar in restaurante nu imi place nici la gust nici cum arata :D Ms de reteta,am sa o fac maine la amiaza.

Nota mea pentru reteta: