Placinta cu portocale

Daca vreti sa incercati o placinta mai deosebita va recomand s-o faceti pe asta - si umplutura si aluatul se potrivesc perfect, o placinta foarte aromata si frageda.

Doar aveti grija sa nu o puneti la frigider, am constatat ca daca o puneti la rece pentru pastrare se intareste aluatul (are unt in compozitie) - eu am pregatit-o frumos, portionat, pentru ca am avut musafiri si putin am dat in bara punand-o la rece - s-a intarit aluatul de la placinta si nu mai era fraged si moale.

In plus aveti grija cu zaharul din umplutura, in reteta originala se pune 1 pahar de zahar la 1 portocala - dupa mine a fost prea dulce, eu prefer sa fie mai acrisoara - unii musafiri mi-au spus ca asa este bine, deci cum va place. Pe viitor as pune 1 pahar de zahar la 2 portocale.

Ingrediente

Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
3 pahar
de 250ml
Lapte
150 ml
Drojdie uscata
1 lingurite
Zahar
1 pahar
+ 1lingura pentru aluat
Portocale
2 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Amestecati drojdia cu laptele cald, 1 lingura de zahar si un varf de lingurita de sare.Puneti la cald pana se formeaza spuma deasupra.

2

Puneti untul impreuna cu faina si cu mainile framatati pana se fac faramituri.

3

Apoi adaugati amestecul de lapte cu drojdie si framantati un aluat moale si nelipicios.

4

Acoperiti aluatul cu o folie sau prosop si lasati 1 ora sa creasca putin si sa se odihneasca.

5

In acest timp pregatim umplutura - portocalele se spala bine si se taie felii.

6

Se dau prin masina de tocat sau blender - se adauga zaharul si se amesteca. Asta-i toata umplutura.

7

Apoi impartiti aluatul in 2 bile, una o intindeti si o puneti la fundul unei tavi de cuptor unse cu unt.

Va recomand sa folositi o tava mai mare decat cea din poza - va ajunge aluat si umplutura.

Peste aluatul din tava intindeti uniform umplutura.

8

Intindeti subtire si cealalta foaie, o puneti deasupra, taiati bordurile care sunt in plus.

Dati placinta la cuptor - la 180-200 grade.

9

Dupa ce se rumeneste bine o scoateti din cuptor si ungeti cu putin unt deasupra, cat este fierbinte.

Apoi o lasati sa se patrunda si racoreasca.

10

Se portioneaza, optional o puteti pudra cu zahar.

Este perfecta calda si asa la temperatura camerei - aveti grija sa nu o dati la rece.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (12 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 43

Carmen Silvia
Carmen Silvia 18 mar 2015, 20:41

buna tare si foarte rapid de preparat. Am folosit ambele portocalele cu coaja, am ales soi cu coaja groasa si a iesit super bun 

Melanie
Melanie 12 feb 2015, 12:50

Mulțumesc frumos! Încerc si revin cu impresii.

Melanie
Melanie 11 feb 2015, 21:02

Am folosit rețeta acestui aluat pt o placinta cu mere si o tarta cu dulceața de caise. Ambele au fost mâncate imediat. Voi încerca si cu portocale negreșit însă "degustătorii profesioniști din casa mea" ( adică băieții) prefera merele si nu am avut încă curaj. Am vrut sa postez comentariul pt cine ar vrea sa încerce alte umpluturi. Lena, spune-mu te rog crezi ca ar merge si cu o crema se ciocolata/ vanilie/ lapte sau budinca? Întrebarea e din partea soțului. Mulțumesc mult pt tot ce faci! Îmi ești de mare ajutor!

lena
Elena (lena) Melanie 11 feb 2015, 22:10

Merge cu orice umplutura va place, important este sa nu curga cand taiati placinta.

tiki
tiki 29 dec 2013, 23:37

Buna. Nu am mancat niciodata o prajitura cu portocale. Daca dati de aceasta reteta sa o faceti neaparat ca nu veti regreta. E nemaipomenita Aromata, putin amara,exact cum trebuie (eu am pus 4 portocale mai mici si coaja numai de la 1)Multumesc pentru reteta..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 11 feb 2012, 22:23

Am facut aceasta prajitura astazi, si umplutura aceea a fst cam moale, si nu am reusit sa tai placinta, plus ca mi s.a lipit si aluatul de tava, insa a fst apreciata de familie  .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 23 dec 2011, 18:28

Pentru Craciun am zis sa fac o placinta aparte, nu tot cu dovleac sau mere. Cea cu portocale e chiar speciala, cu aroma cojii de portocala. Iar aluatul este si fel foarte fain. Mersiiii  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
cristincic
cristincic 11 feb 2011, 10:59

arata foarte bine,cred ca e foarte gustoasa,trebuie incercata!!!

Nota mea pentru reteta:
misfire
misfire 09 feb 2011, 10:15

Revin cu rezultatul: a iesit dementiala! Foaia este foarte gustoasa iar compozitia este foarte aromata si buna. Nimeni (am adus la serviciu si am dat la colegi) nu s-a plans ca e amara... tocamai coaja o face are aromata!

Multumesc din nou pentru reteta!

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 08 feb 2011, 13:55

arata f f bine

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 07 feb 2011, 10:56

portocalele se pun cu tot cu coaja?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Lavi 07 feb 2011, 11:46

Da, se pun cu tot cu coaja

Arata toate comentariile