Spaghetti cu sos Bolognese

Gustoase, satioase, simplu de preparat vor aduce savoarea bucatariei italiene in farfuria voastra.

Ingrediente

Ceapa alba
2 buc
Usturoi
4 buc
catei mici
Ulei de masline
50 ml
Carne tocata de porc
300 g
Carne tocata vita
300 g
Rosii cubulete din conserva de 300g
2 buc
2 cutii de conserve
Vin alb demisec
100 ml
Busuioc uscat
1 lingurite
sau busuioc proaspat
Sare
0.5 lingurite
sarati dupa gust
Spaghetti
500 g
Eu le prefer pe cele din grau dur.

Pasi de urmat

1

Taiati ceapa si usturoiul cubulete.

2

Carnea se toaca, in caz ca nu aveti carnea deja tocata din comert.

3

Ceapa si usturoiul se calesc putin in uleiul de masline.

4

Rosiile se paseaza cu mixerul. Daca nu aveti rosiile in cutii, luati rosii proapete, le decojiti, taiati cuburi si pasati.

5

In ceapa si usturoiul calit se adauga carnea, se amesteca continuu pana cand nu se evapora apa.

Se adauga vinul si iarasi se asteapta pana se evapora lichidul.

6

Se adauga pasta de tomate, se amesteca.

7

Se adauga sarea, busuiocul si piper negru, daca va place. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.

8

Dupa 2 ore sosul scade putin, atunci este gata. Cel mai important in aceasta reteta este faptul ca sosul trebuie sa se coaca aceste 2 ore.

9

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in multa apa.

Se servesc calde, pe spagheti se pune sosul ornat cu verdeata. Dupa preferinta presarati cascaval/branza deasupra.

Cantitate: 1 kilogram (4 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

Daniela B.
Daniela B. 20 apr 2017, 11:31

Am găsit răspuns mai jos. Scuze mulțumesc oricum.

Daniela B.
Daniela B. 20 apr 2017, 11:30

O întrebare, sosul 2 ore fierbe cu capac sau fără? Multumesc

AlinaElena467
AlinaElena467 17 nov 2016, 13:54

Vaaai, cum sunt retetele astea de pe site... Dar parca ies mai bine cu paste italiene.

lena
Elena (lena) 05 apr 2015, 16:20

N-am nici o problema daca este o adaugire si corectie la reteta. A fost facuta candva demult, acum vreo 6 ani, cred ca as putea sa mai adaug si eu ceva la ea. Am lasat-o totusi simpla si adaptata la o bucatarie de casa.

La pasul 4 am mentionat ca se paseaza rosiile, iar la 7 am zis de piper negru :) Vinul este alb demisec, sau sec, depinde ce aveti - eu de obicei cumpar demisec si pt alte retete, l-am mentionat la ingrediente.

Interesante mentiuni le voi avea in vedere

Constantin11
Constantin11 10 mai 2014, 20:21

O reteta foarte gustoasa!!!recomand!

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 20 mar 2014, 06:57

Am facut azi paste dupa reteta ta de taietei si ma uitam demult la acest sos .Eu nu am pus asa multe roshii dar in schimb cind a fost gata sosul am pus citeva bucatele mici de cascaval, foarte bune 

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 16 mai 2012, 22:04

Pastele sunt preferatele copiilor mei. Chiar asa le prepar si eu ,numai ca de data aceasta nu am avut spaghete si am facut cu melci.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 22:14

O mancare care acum, iarna, este numai buna dupa o plimbare pe gerul de afara. In seara asta, dupa ce am fost la film si am inghetat destul de bine dupa o plimbare, cina calda si cu gust intens a fost un prilej excelent pentru a incheia o duminica reusita. Super ideea!

Poza mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 02 nov 2010, 23:08

chiar astazi am facut si eu paste cu sos ragu,dar putin diferita reteta...dar si a ta cred ca e f.buna.

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 15 oct 2010, 21:03

E mancarea mea preferată. Am să le pregătesc chiar mâine .

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile