Aluat pentru pizza din drojdie instant

Am descoperit ca si alt procedeu de preparare a aluatului pentru pizza da rezultate foarte bune. Aici am folosit drojdia instant de la Dr.Oetker, cea care nu trebuie dizolvata cu apa.

Ingrediente

drojdie instant
2 linguri
Am folosit-o pe cea de la Dr.Oetker
faina alba calitate superioara
350 g
sare
0.5 lingurite
zahar
1 linguri
ulei de floarea soarelui
3 linguri
apa
225 ml

Pasi de urmat

1

Amestecati toate ingredientele, fara a adauga apa.

2

Adaugati apa si amestecati cu o lingura, pana se prinde faina, sau in aparat de facut aluat.

3

Framantati bine cu mainile, aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Acoperiti aluatul cu o folie alimentara si lasati aproximativ 40-45 de min sa creasca.

Inainte sa-l intindeti in tigaia de pizza va ungeti bine pe maini cu ulei si lucrati cu el. Eu il intind bine cu mainile.

Cantitate: 500 g (Cantitatea de aluat ajunge pentru 2 pizza medii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 27

Cristina R
Cristina R 24 mai 2016, 10:56

Buna ziua, am gasit si reteta de aluat de pizza cu drojdie uscata Pakmaya si vroiam sa va intreb care dintre cele doua aluaturi e mai bun si totodata ce fel de faina sa folosim. Am incercat ieri aluatul cu drojdia uscata si faina 000 de la Lidl si a iesit cam tare. Am respectat intocmai pasii, oare faina a fost de vina? Ma puteti ajuta va rosg sa-mi spuneti ce fel de faina sa folosim? Multumesc frumos!!!!!

lena
Elena (lena) Cristina R 24 mai 2016, 12:36

Aluaturile sunt cam la fel, mare diferent nu este, dar la faina s-ar putea. Eu am facut un test cu 2 marci de faina - Baneasa si Dobrogea, ambele bune si de 000. Aluatul a fost de consistenta diferita din aceste 2 faini, o data mai moale, altul mai tare. Cand faceti reteta prima data adaugati faina cate putin, nu toata o data si vedeti cum se framanta. Daca este prea tare, va opriti si nu mai puneti, daca e prea moale mai adaugati.

Stiu ca la toate lumea le place sa fie cantitati exacte si fixe, chiar eu sunt din aia, dar aici chiar nu functioneaza intotdeauna asa.

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 09 mai 2016, 22:05

Am urmat pasii si eram cam sceptica ca imi va reusi, dar a fost foarte bun aluatul...

Nota mea pentru reteta:
larcrik
larcrik 20 apr 2016, 16:52

F bun. Nu credeam ca va fi buna pizza daca fac suuper subtire aluatul.

Nota mea pentru reteta:
Margarita
Margarita 14 ian 2016, 23:08

Buna Lena, imi poti spune la cite grade pui si pe cit timp?Am facut dar mi s-a primit aluatu tare((

lena
Elena (lena) Margarita 15 ian 2016, 08:28

Trebuia sa-l lasi putin sa creasca in tava, sau drojdia nu a fost buna.

Le coc de obicei la 180-200 de grade.

DorinaB
DorinaB 05 mai 2015, 23:21

De mult vroiam sa fac pizza acasa dar imi era frica ca nu o sa reusesc aluatul... pina azi , am dat de reteta aceasta, iese aluatul perfect!!! o sa fac deja multe combinatii de toping-uri.

 Multumesc Lena pentru site-ul tau si pentru ca ne incinti cu delicatese!!!! 

Poza mea pentru reteta:
prozatos
prozatos 20 ian 2015, 19:12

In loc de apa, pune bere...sa vezi difrenta

crismi
crismi 14 mai 2012, 10:46

Eu am facut pizza cu acest aluat, dar l-am facut in masina de paine si mi-a iesit foarte moale si lipicios,asa ca am mai adaugat vreo 50-70 grame de faina.

Vroiam sa intreb daca l-a facut cineva cu drojdie proaspata.Eu am pus doua treimi din cubuletul de 25 grame de drojdie, dar mi-a crescut cam mult si pizza avea cam multa coca.Ce cantitate de drojdie proaspata trebuie folosita ?

Si inca o intrebare. Lena,poate stii cum se face aluatul la pizzerii,de iese atat de subtire in pizza si moale.Am inteles ca ar fi un aluat cu iaurt, in care nu se pune drojdie.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) crismi 15 mai 2012, 09:29

Crismi, eu nu am facut cu droijdie proaspata dar cred ca trebuie sa pui cam jumate din pachetel. Ca sa iasa pizza mai subtire pune mai putin aluat, poti face 3 pizza din aceste cantitati.

Am mai incercat si un aluat cu iaurt si praf de copt, a iesit ca tabla - plus si altele, inca nu am ajuns la unul ca sa-l "bata" pe asta. Mai incercam :)

Lucelu
Lucelu 30 nov 2011, 14:25

Ahaaaaa uite o reteta cu care nu am sa dau gres, voi face astazi pizza pentru jumatatea mea, pe urma va scriu impresiile :)

Nota mea pentru reteta:
nadia77
nadia77 06 nov 2011, 13:34

Buna.Am facut si eu aluatul asta pt pizza azi si nu stiu care a fost problema,ca mi sa lipit de tava de era aproape sa mancam piza din tava direct.Am pus ingredientele exacte,dar ce so fi intamplat?Mentionez ca a iesit o coca subtirica,lipicioasa,cam dificil de intins cu tot cu uleiul folosit.Ce am facut gresit?

lena
Elena (lena) nadia77 06 nov 2011, 20:18

Problema poate fi faina, tava sau faptul ca nu ai uns bine tava cu ulei -mi s-a mai intamplat si mie, dar foarte rar.

Galia
Galia 08 dec 2009, 22:42

E fff bun acest aluat, perfect pt pizza!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile