Aluat pentru pizza din drojdie instant

Aluat pentru pizza din drojdie instant

Am descoperit ca si alt procedeu de preparare a aluatului pentru pizza da rezultate foarte bune. Aici am folosit drojdia instant de la Dr.Oetker, cea care nu trebuie dizolvata cu apa.

Ingrediente

Drojdie instant
2 linguri
Am folosit-o pe cea de la Dr.Oetker
Faina alba calitate superioara
350 g
Sare
0.5 lingurite
Zahar
1 lingura
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Apa
225 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Amestecati toate ingredientele, fara a adauga apa.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 1
Pas 2

Adaugati apa si amestecati cu o lingura, pana se prinde faina, sau in aparat de facut aluat.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 2
Pas 3

Framantati bine cu mainile, aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Acoperiti aluatul cu o folie alimentara si lasati aproximativ 40-45 de min sa creasca.

Inainte sa-l intindeti in tigaia de pizza va ungeti bine pe maini cu ulei si lucrati cu el. Eu il intind bine cu mainile.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 3

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (Cantitatea de aluat ajunge pentru 2 pizza medii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

iulisa
iulisa 13 Jul 2009, 14:14

"Drojdie 2 ling" inseamna 2 linguri sau 2 lingurite?

lena
Elena (lena) iulisa 13 Jul 2009, 14:16

Ling inseamna linguri, la lingurite scrie clar "lingurite"

iulisa
iulisa 13 Jul 2009, 14:18

Multumesc! Diseara ma pun pe treaba :D

lena
Elena (lena) 13 Jul 2009, 14:19

Una
Alexandra (Una) 06 Dec 2009, 19:42

Drojdia luata de tine e la pliculet de 7 grame? Eu din aia mi-am luat...e un pliculet verde, are o paine impletita pe ambalaj....e mai putin de o lingura aici..si scrie ca e pt 500g faina..Am luat bine? sa folosesc 2 plicuri? Scuze ca intreb atatea, sunt la inceput in bucatarie...

lena
Elena (lena) Alexandra (Una) 06 Dec 2009, 19:44

Chiar ieri am facut din ea, foloseste 1 pachet si jumate - la pizza este bine sa fie un pic mai multa drojdie, sa creasca bine si repede.

Galia
Galia 08 Dec 2009, 22:42

E fff bun acest aluat, perfect pt pizza!

Nota mea pentru reteta:
446642
lena (446642) 27 Feb 2010, 13:38

totul e gustos

amalia80
amalia80 08 Sep 2010, 12:04

Eu framant intotdeauna aluatul de paine cu zer sau cu lapte acru/ batut. Iese mult mai fraged.

goldy645
goldy645 13 Sep 2010, 10:26

Am facut ieri pizza dupa reteta ta de aluat si am fost foarte laudata. :) Am folosit doar un pachetel de drojdie uscata si a fost de ajuns. Pizza am uns-o cu un sos de rosii facut din "pasata" de rosii in care pus un mix  de plante aromatice italienesti uscate, apoi ton din conserva, ceapa taiata rondele,  cascaval si mozzarella razalite. Un deliciu!

simona balazs
SIMONA BALAZS (simona balazs) 15 Nov 2010, 12:54

eu fac aluatu de pizza in felu urmator:500 gr faina,2 linguri ulei de masline(dar merge si ulei de fl.soarelui)1 lingurita sare,1/2 lingurita zahar,1lingurita drojdie uscata si 200-250 maxim apa calduta.pun toate in robotu de bucatarie,las pana se omogenizeaza totu,si las la cald acoperit cu un servet circa 30 minute.este un aluat ft bun de modelat si va iesi foarte bun.incercati si nu veti regreta .

Galia
Galia 29 Nov 2010, 19:19

Din muultele retete de aluat pentru pizza asta mi se pare cel mai bun.

maria2011
maria2011 17 Feb 2011, 12:41

dar nu merge si cu drojdie proaspata?

nadia77
nadia77 06 Nov 2011, 13:34

Buna.Am facut si eu aluatul asta pt pizza azi si nu stiu care a fost problema,ca mi sa lipit de tava de era aproape sa mancam piza din tava direct.Am pus ingredientele exacte,dar ce so fi intamplat?Mentionez ca a iesit o coca subtirica,lipicioasa,cam dificil de intins cu tot cu uleiul folosit.Ce am facut gresit?

lena
Elena (lena) nadia77 06 Nov 2011, 20:18

Problema poate fi faina, tava sau faptul ca nu ai uns bine tava cu ulei -mi s-a mai intamplat si mie, dar foarte rar.

Lucelu
Lucelu 30 Nov 2011, 14:25

Ahaaaaa uite o reteta cu care nu am sa dau gres, voi face astazi pizza pentru jumatatea mea, pe urma va scriu impresiile :)

Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 14 May 2012, 10:46

Eu am facut pizza cu acest aluat, dar l-am facut in masina de paine si mi-a iesit foarte moale si lipicios,asa ca am mai adaugat vreo 50-70 grame de faina.

Vroiam sa intreb daca l-a facut cineva cu drojdie proaspata.Eu am pus doua treimi din cubuletul de 25 grame de drojdie, dar mi-a crescut cam mult si pizza avea cam multa coca.Ce cantitate de drojdie proaspata trebuie folosita ?

Si inca o intrebare. Lena,poate stii cum se face aluatul la pizzerii,de iese atat de subtire in pizza si moale.Am inteles ca ar fi un aluat cu iaurt, in care nu se pune drojdie.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) crismi 15 May 2012, 09:29

Crismi, eu nu am facut cu droijdie proaspata dar cred ca trebuie sa pui cam jumate din pachetel. Ca sa iasa pizza mai subtire pune mai putin aluat, poti face 3 pizza din aceste cantitati.

Am mai incercat si un aluat cu iaurt si praf de copt, a iesit ca tabla - plus si altele, inca nu am ajuns la unul ca sa-l "bata" pe asta. Mai incercam :)

shanti
shanti 02 Jan 2015, 15:56
  1.  Multumim pentru reteta, a iesit o pizza fff buna cu acest blat . Am incercat  si alte retete, dar aceasta este cea mai reusita !
prozatos
prozatos 20 Jan 2015, 19:12

In loc de apa, pune bere...sa vezi difrenta

DorinaB
DorinaB 05 May 2015, 23:21

De mult vroiam sa fac pizza acasa dar imi era frica ca nu o sa reusesc aluatul... pina azi , am dat de reteta aceasta, iese aluatul perfect!!! o sa fac deja multe combinatii de toping-uri.

 Multumesc Lena pentru site-ul tau si pentru ca ne incinti cu delicatese!!!! 

Poza mea pentru reteta:
Margarita
Margarita 14 Jan 2016, 23:08

Buna Lena, imi poti spune la cite grade pui si pe cit timp?Am facut dar mi s-a primit aluatu tare((

lena
Elena (lena) Margarita 15 Jan 2016, 08:28

Trebuia sa-l lasi putin sa creasca in tava, sau drojdia nu a fost buna.

Le coc de obicei la 180-200 de grade.

larcrik
larcrik 20 Apr 2016, 16:52

F bun. Nu credeam ca va fi buna pizza daca fac suuper subtire aluatul.

Nota mea pentru reteta:
LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 09 May 2016, 22:05

Am urmat pasii si eram cam sceptica ca imi va reusi, dar a fost foarte bun aluatul...

Nota mea pentru reteta:
Cristina R
Cristina R 24 May 2016, 10:56

Buna ziua, am gasit si reteta de aluat de pizza cu drojdie uscata Pakmaya si vroiam sa va intreb care dintre cele doua aluaturi e mai bun si totodata ce fel de faina sa folosim. Am incercat ieri aluatul cu drojdia uscata si faina 000 de la Lidl si a iesit cam tare. Am respectat intocmai pasii, oare faina a fost de vina? Ma puteti ajuta va rosg sa-mi spuneti ce fel de faina sa folosim? Multumesc frumos!!!!!

lena
Elena (lena) Cristina R 24 May 2016, 12:36

Aluaturile sunt cam la fel, mare diferent nu este, dar la faina s-ar putea. Eu am facut un test cu 2 marci de faina - Baneasa si Dobrogea, ambele bune si de 000. Aluatul a fost de consistenta diferita din aceste 2 faini, o data mai moale, altul mai tare. Cand faceti reteta prima data adaugati faina cate putin, nu toata o data si vedeti cum se framanta. Daca este prea tare, va opriti si nu mai puneti, daca e prea moale mai adaugati.

Stiu ca la toate lumea le place sa fie cantitati exacte si fixe, chiar eu sunt din aia, dar aici chiar nu functioneaza intotdeauna asa.