Friptura de porc impanata cu usturoi

Friptura de porc impanata cu usturoi

Cu ocazia zilei de azi vreau sa va doresc multa dragoste, sa o pastrati, sa aveti grija de persoana iubita si sa va folositi de orice mic prilej de a o mentine si "inflori"!

Si fiindca toata lumea in aceasta zi gateste ceva ciocolatos eu va propun totusi o friptura care sigur va face orice masa sa fie mai deosebita si festiva. Este simplu de preparat, si plus la toate destul de dietetica (depinde ce fel de carne alegeti).

Usturoiul ii da o nota deosebita, crusta aromata si carnea foarte frageda - adaugati la masa o granitura de legume, orez, cartofi - un vin rosu demisec, si gata cina romantica si usoara.

Ingrediente

Carne de porc
1.5 kg
alegeti sau o bucata de ceafa, sau cotlet sau pulpa
Usturoi
10 buc
10 catei de usturoi
Piper negru
1 lingurita
Sare
1 lingura
Mustar
1 lingura
Pasta de tomate
1 lingura
Sos de soia
4 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingura
Eu am folosit - patrunjel, busuioc, coriandru, curry, usturoi si boia dulce. Puneti ierburi care va plac si aveti in casa.

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati si curatati carnea, pregatiti si usturoiul - il taiati in bucatele lungi, ca sa le puteti impana usor in carne.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 1
Pas 2

Cu un cutit faceti gauri in bucata de carne.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 2
Pas 3

In fiecare gaura puneti cate o bucata de usturoi, aveti grija s-o adanciti cat mai bine, sa ajunga mai in mijlocul carnii.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 3
Pas 4

Continuati pana impanati toata bucata de carne, incercati sa puneti cat mai mult usutroi - sa fie mai aromata friptura.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 4
Pas 5

Puneti carnea intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu - lasati folia mai lunga pe margini sa puteti inveli si carnea.

Presarati sare si piper peste carne - frecati bine pe toata partile.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 5
Pas 6

Inveliti bine carnea cu folie, si o dati la cuptor la temperatura - 200- 220 grade pentru 1ora si jumate.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 6
Pas 7

In acest timp faceti un sos cu care vom unge friptura deasupra si ii vom da o crusta colorata si aromata fripturii.

Amestecati mustarul, pasta de rosii, sosul de soia, putina sare si ierburile uscate.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 7
Pas 8

Dupa o ora si jumate, scoateti carnea din cuptor, desfaceti folia - vedeti ca friptura s-a copt/fiert si carnea este aproape gata.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 8
Pas 9

Ungeti carnea deasupra cu sosul preparat - il puneti mai mult, sa fie din abundenta.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 9
Pas 10

Puneti carnea la cuptor pentru inca 30 de minute, sa se rumeneasca si sa se coaca bine.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 10
Pas 11

Dupa ce o scoateti, o mai lasati 10-15 minute sa se racoreasca usor si sa se patrunda.

Apoi o portionati si serviti cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 14 Feb 2011, 11:00

arata foarte bine!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
aliscami79
aliscami79 14 Feb 2011, 11:20

Foarte tare...sotul meu adora carnea...in general, dar mai ales cea de porc si e mort dupa usturoi. O sa-l dau gata daca-i fac reteta asta. Da' nu stiu cand! Of ma dai gata cu retetele astea, daca mai stau mult pe site-ul tau mor de pofta. 

Elena.M
Elena (Elena.M) 14 Feb 2011, 12:51

Lena,nu am inteles un lucru spre final.Daca desfacem folia sa ungem carnea cu acel sos,apoi infasuram iarasi carnea cu folia de aluminiu???Sau o lasam asa desfacuta ca in imagine si o bagam la cuptor.e super reteta.Abia astept sa o fac.Numai ca 1,5 kg de carne estedestul de mult pt 2 persoane(eu si sotul meu).te pup.te felicit pt reteta.

lena
Elena (lena) Elena (Elena.M) 14 Feb 2011, 12:55

Da, carnea nu se mai inveleste in folie dupa ce o ungi cu sos. Dupa mine 1.5 kg este normal, pentru ca dupa coacere carnea se strange mult. Asta daca vrei sa faci si 2 portii pt o urmatoare masa - eu prefer sa fac un pic mai mult, sa nu gatesc imediat dupa cateva ore altceva, sau sa avem pt a 2-a zi.

gabriela29sv
gabriela29sv 14 Feb 2011, 14:14

HAPPY VALENTINE'S DAY !!!  Le doresc tuturor gospodinelor care sunt fane LaLena.ro  sa aiba parte de multa dragoste, iar Lenei ii multumesc pentru dragostea care o impartaseste cu noi prin retetele ei minunate....sa fii iubita

Reteta asta e de nota 10 ,ca de obicei

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 14 Feb 2011, 15:00

Multumesc din suflet Gabriela pentru asa cuvinte frumoase!

ionelatl
B ionela (ionelatl) 14 Feb 2011, 17:40

Chiar nu mai stiam ce sa gatesc,cu ce sa l mai impresionez pe sotul meu,multumesc  ca existi,multumim pentru tot si va doresc sa  fiti iubita,

Ellena
Elena (Ellena) 14 Feb 2011, 19:40

Ce bine arata friptura ta Lena! Tu ai venit cu friptura eu voi veni cu desertul!

La fel si tie iti doresc multa dragoste, fericire si numai clipe frumoase alaturi de persoana iubita si de ingerasul tau!

gabriela29sv
gabriela29sv 15 Feb 2011, 12:58

Draga Lena, de felul meu nu fac complimente fara sa fie si cazul ...tu chiar meriti cele mai frumoase cuvinte pentru ca depui efortul de a impartasi cu noi tot ce ai tu mai bun  

lena
Elena (lena) 15 Feb 2011, 13:01

Multumesc mult  de tot! Sunt foarte motivante aprecierile voastre si imi dau puteri si indemn sa lucrez si sa postez in continuare

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 15 Feb 2011, 16:08

VAI CE BINE ARATA   BRAVO

Nota mea pentru reteta:
Mery75
Mery75 06 Mar 2011, 18:45

o fac a doua oara....................e super..................incercati-o, nu veti regreta...........ms LENA...........

SterescuGabriel
SterescuGabriel 31 Mar 2011, 17:37

Chiar acuma pregatesc aceasta reteta :) sper sa imi iasa.

Nota mea pentru reteta:
raulito79
pirvulet (raulito79) 10 Apr 2011, 06:31

hello vreau sa va spun ca ieri am facut si eu aceasta reteta care este o delikatesa o recomand cu caldura super gustoasa brava lena

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Dec 2011, 11:32

Am făcut și eu fripturica asta! Am pus lângă ea niște cartofi cu ardei și boia și castraveți murați.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 Jan 2012, 00:21

Da, e clar ca m-a cucerit. Desi nu sunt o adepta a carnii de porc, reteta asta este extraordinara, carnea se topeste in gura, toate aromele care au patruns-o o fac sa nu ii uiti gustul. La noi a mers cu mamaliga :)

Poza mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 14 Nov 2012, 10:11

Foarte buna. Eu am exagerat un pic cu usturoiul dar chiar si asa a iesit ft buna. Si se face si usor.

Nota mea pentru reteta:
raluca-ra
raluca (raluca-ra) 27 Dec 2012, 08:27

am facut si eu reteta pt masa de craciun ....a  iesit delicioasa:)adaug si o mica poza :D ms mult lena .

Poza mea pentru reteta:
gabytza2003ro
gabytza2003ro 19 Nov 2013, 12:55

super..cea mai buna friptura de porc..ever..

Nota mea pentru reteta:
Elena gurmi
Elena (Elena gurmi) 20 Nov 2013, 21:40

Te rog lamureste-ma cum sta treaba cu ierburile uscate , se amesteca cate 1 lingura din fiecare? 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena (Elena gurmi) 20 Nov 2013, 22:39

Nu, se pun de toate la ochi asa ca in total sa fie 1 lingura.

Elena gurmi
Elena (Elena gurmi) 21 Nov 2013, 23:17

Multumesc frumos pt raspuns

Dienusha
Dienusha 25 Nov 2013, 21:06

Lena, a încercat prietena mea reţeta ta şi a ieşit o nebunie! Mă pregătesc să o încerc şi eu, însă cum e seară şi nu am la dispoziţie atâtea ore, am programat minunea mea personală din cuptor pe mâine dimineaţă. Acum, întrebare: e ok dacă las cotleţelul la  frăgezit peste noapte? Mă gândeam să ung carnea cu iaurt şi să o las în frigider. Nu ştiu unde am citit chestia cu iaurtul, ori aici, ori în altă parte. Dacă e frăgezită carnea, se mai scurtează oare timpul de coacere? Sau să nu risc? :D

Dienusha
Dienusha 25 Nov 2013, 21:18

...prietena mea fiind gabytza de mai sus :D că acum i-am văzut comentariul.

lena
Elena (lena) 25 Nov 2013, 21:24

Nu se scurteaza cu mult timpul de coacere, mai bine nu te aventura.

Dienusha
Dienusha 26 Nov 2013, 00:15

Nici nu m-am! Că n-am mai avut răbdare, prea mă tenta. Am făcut-o întocmai cum spui tu mai sus, minus sos de soia, am uitat de el cu desăvârşire. A ieşit exact cum îmi imaginam: foarte, foarte bună! Mulţumesc! ^_^

daliana
daliana 02 Apr 2014, 19:39

Am facut reteta in weekend, foarte bun a iesit, doar ca sunt in dilema trebuia sa iasa asa mai sec ,nu?Nu am avut sos de soia, sa fie din aceasta cauza?

Felicitari Lena, tot ce am facut de pe acest site mi-a iesit foarte bun ,Multumesc :)

lena
Elena (lena) daliana 02 Apr 2014, 22:04

Iese sec de obicei daca este o bucata de carne mai slaba si l-ai tinut mai mult la cuptor. Data viitoare micsoreaza timpul sau temperatura cuptorului, adapteaza putin reteta.

mariana iezaru
mariana iezaru 21 Apr 2014, 15:15

acum am puso la cuptor,sant nerabdatoare sa vad ce va iesi

Nota mea pentru reteta:
Loredana K.
Loredana K. 12 Jun 2014, 19:48

Lena, multumesc din suflet pentru tot ceea ce faci pentru noi. Retetele tale sunt deosebite si gustoase, plus ca pe mine m-au ajutat sa combin bucataria romaneasca cu cea ruseasca. Locuind in Rusia acum chiar aveam nevoie de asa ceva . Maine voi incerca aceasta reteta, am musafiri :)

Alina Heering
Alina Heering 17 Sep 2014, 15:48

Sa vedem ce iese,rezultatul mai tarziu :)

Alina Heering
Alina Heering 17 Sep 2014, 19:05

vai ce bunatateeeeeeee

Nota mea pentru reteta:
Hori93
Hori (Hori93) 28 Nov 2015, 15:15

Am in plan o friptura cu ceafa si cartofi intregi..dar pe langa, o sa fac si aceasta impanata dar cu pulpa.Suna foarte bine reteta.Ca un pont, daca faceti cotlet impanat, puneti si cateva bucati mici de slanina pe langa usturoi. 

Nota mea pentru reteta:
DumitracheElena
DumitracheElena 07 Apr 2018, 16:18

Putem inlocui cu altceva sosul de soia? Multumesc

lena
Elena (lena) DumitracheElena 07 Apr 2018, 16:31

Il omiteti.

lycica
lycica 14 Oct 2021, 22:35

Perfectă! Atât de fragedă iese carnea!

Nota mea pentru reteta: