Grau cu legume

Grau cu legume

Astazi am gatit grau cu legume, o reteta gustoasa si sanatoasa.Este o reteta usor de facut si se poate servi ca atare sau ca garnitura ...si este si de post (deci o idee in plus cand nu stiti ce sa gatiti )

Ingrediente

Ceapa alba
1 buc
Vinete
1 buc
Dovlecei
1 buc
Rosii
1 buc
Ardei gras galben
1 buc
(jumatate din el)
Ardei gras rosu
1 buc
(jumatate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumatate din el)
Patrunjel verde
1 buc
(cateva fire)
Grau
2 pahare
(2 pahare )
Ulei
50 ml
Cub de legume
1 buc
Apa calda
4 pahare
Bulion de rosii
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele...

Grau cu legume - Pas 1
Pas 2

Legumele se spala, se curata si si taie marunt.Rosia se adauga un pic mai tarziu.

Grau cu legume - Pas 2
Pas 3

Punem uleiul intr-o tigaie,apoi legumele la calit pentru 3,4 minute

Grau cu legume - Pas 3
Pas 4

Se adauga si rosia taiata cubulete.

Grau cu legume - Pas 4
Pas 5

Apoi se adauga doua pahare de  grau, se se imprieteneasca si el cu legumele .Se amesteca bine.

Grau cu legume - Pas 5
Pas 6

Se adauga o lingurita de bulion....

Grau cu legume - Pas 6
Pas 7

Apoi se adauga cele 4 pahare de apa calda(masurati cu acelasi pahar cu care ati pus graul), cubul de legume si se lasa sa fiarba timp de 10-12 minute(pana scade apa de tot).

Grau cu legume - Pas 7
Pas 8

Si aici produsul final

Grau cu legume - Pas 8
Pas 9

Asa mi-am servit puiutul (de aproape 4 ani) la amiaza ...am mai adaugat si un steak haché( carne de vita toacata, facuta sub forma de galeta,care se face pe gratar sau se prajeste in tigaie).

 Sper sa incercati si voi ,este o reteta sanatoasa si gustoasa.Se poate servi ca atare sau ca garnitura.

POFTA BUNA !

Grau cu legume - Pas 9
Pas 10

Asa arata cutia cu grau aici,in Franta...sper sa gasiti si voi in Romania, pentru ca e foarte bun.

Grau cu legume - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 25 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Legume

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 18 Feb 2011, 18:01

Arata foarte bine, interesant grau ca fierbe asa repede. In Romania cred ca nu se gaseste, eventual de fiert graul inainte si pe urma de pus in legume.

spiriduena
elena (spiriduena) 19 Feb 2011, 00:21

Super reteta, o alta varianta,  fac si eu legume asa dar nu cu grau.

gabriela29sv
gabriela29sv 19 Feb 2011, 17:30

Multumesc pentru aprecieri.Lena ma gandeam si la varianta asta cu graul fiert inainte , dar poate gasiti si grau dintr-asta,aici il gasesc de cumparat cam la toate magazinele...incercati  la carrefour sau auchan.

vicusha
vicusha 13 May 2012, 21:04

As vrea sa incerc sa pun  in loc de griu orz perlat, sper sa imi iasa

gabriela29sv
gabriela29sv 16 May 2012, 09:10

Eu nu am facut niciodata cu orz perlat,dar poti sa incerci.Sa-mi spui cum ti-a iesit ;)...spor la gatit.

Karisha
Karisha 05 Jun 2014, 18:53

Cu orz perlat a iesit super!!!!

Nota mea pentru reteta: