Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

O reteta cu multe calorii este adevarat, dar nu facem in fiecare saptamana ( noua ne place doar iarna). La parinti acasa mancam mai des cand eram copii (se numea altfel si nu se punea la cuptor dar era muuult mai buna). Era singura mancare pe care o facea tata si poate de aceea era asa de buna

Ingrediente

Mamaliga
700 g
Bacon
100 g
Smantana 20% grasime
400 g
Cascaval
200 g
sau branza telemea
Oua fierte
3 buc
Unt
30 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele: baconul il taiem bastonase si il prajim cu o lingurita de unt. Ouale fierte si reci le taiem rondele. Cascavalul (sau branza) il radem pe razatoare iar smantana o tinem la temperatura camerei sa nu fie rece. Abia dupa ce am terminat de facut toate astea facem mamaliga pt.ca trebuie sa fie fierbinte cand o punem in tava.

Budinca de mamaliga - Pas 1
Pas 2

Mamaliga trebuie sa fie mai moale (eu ii pun trei linguri de ulei de masline la final).

Budinca de mamaliga - Pas 2
Pas 3

Ungem forma pt. cuptor cu unt si punem un strat de mamaliga de 5mm (nu mai mult) intinsa uniform pe toata suprafata,asezam rondelele de ou peste, apoi bucatile de bacon prajit.

Budinca de mamaliga - Pas 3
Pas 4

Stropim cu smantana si punem un strat de cascaval ras. Apoi un alt strat de mamaliga, ou, bacon, smantana si cascaval. Ultimul strat trebuie sa fie mamaliga iar peste el punem doar cascaval ras.

Depinde de marimea tavii cate straturi o sa va iasa, eu aici am avut trei de mamaliga dar sa unplut prea tare forma, trebuia una mai mare. 

Budinca de mamaliga - Pas 4
Pas 5

Punem tava la cuptor 15-20 minute la gratinat. Se scoate din cuptor si se lasa un pic sa stea apoi se portioneaza, daca este foarte fierbinte se rupe.

 

Budinca de mamaliga - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

andreea ada
Andreea (andreea ada) 28 Feb 2011, 11:41

Am facut-o si eu,aiesit extraordinar  de buna

Nota mea pentru reteta:
andreea ada
Andreea (andreea ada) 28 Feb 2011, 11:43

Si am uitat sa spun ca am avut si niste prieteni itlieni invitati la masa