Briose roz

Nu stiam cum sa le numesc, am zis sa fie roz (Sofia le zice asa "L..oz:). Si surpriza, sunt nu numai roz dar si foarte sanatoase, mai ales pentru copilasi - pentru ca acea culoare frumoasa roz le-o da sfecla rosie.

Am vazut ideea intr-o emisiune la TV, nu am pus exact aceleasi ingrediente pentru ca erau multe si exotice, dar am folosit ideea cu sfecla rosie pasata. Am improvizat, chiar am notat si ingredientele pe care le-am pus, si am fost f.surprinsa de rezultat - au crescut frumos, au avut consistenta f.buna, gustul de sfecla nu se simte, zici ca sunt facute cu visine.

Sofia le manca cu o viteza surprinzatoare - tot mergea la bucatarie, mai lua una si satisfacuta zicea "L..oz". A fost si o veselie sa le facem - a amestecat si ea coca roz, a pus si in forme - deci eu zic ca ar fi si o activitate in plus de lucrat cu copiii.

Ingrediente

Sfecla rosie
1 buc
o fierbeti din timp
Oua
2 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
0.5 pah
paharul a fost de 300 ml
Ulei de masline
3 linguri
puteti folosi si ulei simplu
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
0.5 pah
acelasi pahar de 300 ml
Faina de secara
0.5 pah
Fulgi de cocos
0.5 pah
Praf de copt
1 lingurite
Zahar de trestie
0.5 pah
plus 2-3 linguri pt topping
Nuci macinate
3 linguri

Pasi de urmat

1

Sfecla rosie fiarta o taiati bucati si o pasati bine cu un blender vertical.

2

Adaugati ouale la pasta de sfecla, amestecati bine cu un tel - daca observati ca nu  s-a pasat bine sfecla si mai aveti bucatele, dati inca o data cu blenderul. Datorita la oua compozitia se va blenda mai bine.

3

Urmeaza iaurtul - amestecati.

4

Apoi uleiul si esenta de vanilie, amestecati totul.

5

Amestecati toate ingredientele uscate - fainile, zaharul, nuca de cocos si praful de copt.

6

Adaugati compozitia lichida la cea uscata, amestecati bine cu un tel.

7

Aici vedeti culoare aluatului, un roz frumos - perfect si o placere sa lucrezi cu el.

8

Intr-un bol mai mic amestecati 2-3 linguri de  zahar de trestie cu putina nuca macinta.

9

Puneti aluatul in formele de briose, sa le umpleti cam la 3 sferturi.

10

Presarati in fiecare briosa cate putin amestec de nuca cu zahar de trestie (acesta se caramelizeaza mai bine decat zaharul alb). Puneti briosele la cuptor, cam 180 de grade pana trec testul scobitorii.

Atent cu scobitoarea la formele de silicon!

11

Le scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

12

Apoi le scoateti din forme si serviti cu placere :)

13

Aici si o sectiune.

Pofta Buna!

Cantitate: 16 bucati
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

zara
zara 12 feb 2016, 14:50

la aceasta reteta am adaugat 4 cuisoare macinate si gustul a fost delicios, sotului i-au placut foarte mult, cuisoarele dand un gust fin si placut, secretul e sa nu fie multe cuisoare, n-am putut sa nu impartasesc asta cu voi

Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 21 ian 2015, 18:49

Cu aceasta rețeta am avut o experiența deosebita! Am povestit alor  mei ce conține si le-am arătat pozele. După ce am preparat-o am avut surpriza sa nu fie chiar pe gustul lor. Nu stiu ce nu le-a plăcut f clar însă mie mi s-a părut ok. Ideea e ca face parte din categoria ori îți place f tare ori deloc. O prietena de-ale mele o face des si fata ei e incantata. 

Poza mea pentru reteta:
liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 13 mar 2013, 17:10

eu am facut aceste briosh minunate de 8 martie!
au ramas totzi invitatzii cu gura cascata shi mie mi-au placut foarte mult!
tzin minte shi acum ce shoc am avut kind am gustat primul briosh, o explozie de gusturi! o recomand tuturor 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 04 mar 2013, 09:17

Sectiunea tortuletului. Va urez o zi buna tuturor!

Poza mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 04 mar 2013, 09:16

Salut, Lena. Revin cu poza de la tortul Martisor. Am folosit, pe langa frisca simpla, (cu iaurt  de 10%) si acea spuma de fructe de padure, tura asta facuta doar din zmeura. A iesit ceva f. bun, racoritor, ce vestea primavara. Din cantitatile de aici de pe site iasa exact o forma mica de asta tip "Pannetone", n-am adaugat nimic in plus. Singura "adaptare" a fost putina esenta de capsuni (de Dr Oetker) in loc de esenta de vanilie. Cei ce au gustat din tort au fost incantati. Pupici. PS: urmeaza mai jos si poza cu sectiunea ...

Poza mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 25 feb 2013, 22:36

Uite aici dovada, Lena. L-am pus atunci pe sotior sa-i faca poza briosei roz decorata, dar doar acum am transferat pozele. Sunt cele mai bune briose, chiar si nedecorate, iar cat de curand am de gand sa folosesc aceasta reteta sa fac un mini-tort "Martisor" de 1 Martie. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 19 dec 2011, 16:29

Originala combinatia si ma gandesc sa incerc si eu reteta dupa perioada postului. Mi-e teama insa sa nu folosesc prea multa sfecla rosie, cam cat avea a ta? 250 gr e ok?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) amalia80 19 dec 2011, 16:33

Da, cam 200-250, una medie. Sa nu-ti fie frica, sigur nu ai ce strica aici.

zuzu2
zuzu2 18 mar 2011, 11:10

Arata apetisant.De unde ti-ai cumparat formele de briose?Eu nu am vazut asa forme pana acum.Felicitari pt tot ce faci.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) zuzu2 18 mar 2011, 11:41

Multumesc Zuzu, formele pt briose sunt de la kitchenshop.ro.

spiriduena
elena (spiriduena) 17 mar 2011, 00:31

Eu nu am deloc incredere in formele acestea de silicon, nu stiu exact de ce ( pare un fel de plastic ) si apoi cum sa-ti dai seama care sunt cu adeevarat de calitate ?

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 16 mar 2011, 00:04

Ce bine arata! yam-yam vreau si eu    ! Lena le-ai pus in forme si apoi in tava normala? sau in tava pentru briose?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena (Ellena) 16 mar 2011, 08:32

Am pus in formele mici de silicon Ellena

Arata toate comentariile