Legume la tigaie

Legume la tigaie

Aici am in vedere amestecurile de legume congelate la punga - legumele proaspete se fac altfel, in alta ordine si alt timp de preparare.

Fiindca suntem comozi, dar sanatos vrem sa mancam - solutia noua si foarte comoda sunt aceste amestecuri congelate la punga. Sofiei ii plac foarte mult, este un intreg ritual la noi cu alesul culorilor, si ma bucur ca la ea culoarea preferata este verde (stiti cum "creste" inima mamei cand copilasul mananca bine si sanatos:)

Metoda este simpla, chiar banala dar poate totusi cineva nu o cunoaste, si am zis sa va dau mici detalii cum sa le faceti mai gustoase.

Atentie! In varianta de post folositi doar ulei simplu.

Ingrediente

Amestec mexican congelat la punga
1 kg
Ulei de masline
1 lingura
Unt
1 lingura
in varianta de post puneti inca 1 lingura de ulei in plus
Sare
0.5 linguri
puneti dupa gust
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita optional

Pasi de urmat

Pas 1

Asa arata amestecul mexican pe care il folosesc si cumpar cel mai des - prefer sa iau punga de 1 kg ca sa ne ajunga pentru 4-5 portii, si pt a 2-a zi.

Atentie, inainte de preparare amestecul nu trebuie dezghetat nici intr-un caz - se pune direct din punga scoasa de la congelator.

Legume la tigaie - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie mai adanca puneti uleiul si untul.

Sa va explic de ce anume asa combinatie - uleiul de masline nu va lasa untul sa se arda si ii va pastra aroma. In plus uleiul de masline la incalzire/prajire nu elimina substante cancerigene, deci daca vreti legume cu adevarat si gustoase si sanatoase folositi acest ulei sau altele la fel de sanatoase.

Legume la tigaie - Pas 2
Pas 3

Dupa ce s-a topit untul adaugati legumele congelate din punga. Amestecati cu o paleta si lasati la foc mediu spre mare sa se caleasca.

Nu faceti focul mic nici intr-un caz, veti astepta mult si bine sa se faca legumele.

Periodic mai amestecati, dar nu exagerati - sa nu faceti legumele terci.

Legume la tigaie - Pas 3
Pas 4

Sunt gata atunci cand vedeti la o urmatoare amestecare ca nu mai sunt legume congelate si cand gustati una din ele, este putin crocanta - al dente, dar nu cruda si nu congelata.

Atunci adaugati sarea, piper si ceva verdeata uscata din preferintele voastre - la mine a fost patrunjel si busuioc.

Legume la tigaie - Pas 4
Pas 5

Le serviti imediar fierbinti sau reci, sunt la fel de delicioase in ambele cazuri.

Stiu ca variante ar mai fi dar v-am pus reteta de baza - pentru cine nu stie sau poate nu le facea bine si gustos.

Pofta Buna!

Legume la tigaie - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

Trandafir albastru
Trandafir albastru 20 Mar 2018, 18:25

Am și câteva poze dar nu le pot incarca.multumesc pt rețete.

Trandafir albastru
Trandafir albastru 20 Mar 2018, 18:23

E superbă.am făcut-o de două ori și de fiecare data a fost apreciată de copii.

Nota mea pentru reteta:
NataliaBabaian652
Natalia Babaian (NataliaBabaian652) 07 Jun 2016, 11:46

Buna ziua Lena, daca voi folosi legume congelate care contin conopida, brocoli, oare voi face rau? Si legumele cand se decongeleaza la pragit nu se lasa apa? Multumesc!

lena
Elena (lena) Natalia Babaian (NataliaBabaian652) 07 Jun 2016, 11:48

Va fi bine si cu broccoli sau conopida, nu le tineti prea mult la gatit sa nu se inmoaie prea mult. Nu lasa apa legumele daca sunt de buna calitate si le gatiti la foc iute :)

tiki
tiki 31 May 2014, 21:59

Buna. Si eu fac f, des garnitura din amestec mexican. Astazi insa am facut din curiozitate sa incerc niste forme (food moulds) primite acuma. Eu am fiert si niste orez  ptr.culoare. A iesit f. fain.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 07 Feb 2014, 13:12

fiindca am vazut reteta ta m-am gindit sa o prepar, dar... nu aveam decit pastai si ardei congelat si am hotarit sa curat un morcov, sa-l pun in congelator p.u citeva minute, am deschis o cutie cu porumb...si gata. apoi am facut ca in cele expuse in pasii tai si am savurat o mincare usoara si delicioasa. multumesc Lena, ca intotdeauna!!!

Nota mea pentru reteta:
Anonim
Anonim 30 Sep 2013, 22:01

Pana acum le fierbeam si nu ieseau tocmai bune... acum sunt delicioase!

Si, Cori: Legumele congelate isi pastreaza mai bine vitaminele!

Nota mea pentru reteta:
Ludmila G-M
Ludmila G-M 01 Apr 2012, 17:57

FOARTE GUSTOS!!! Mai ales sotului i-a placut. Ador site-ul tau, Lena, e foarte usor sa gatesti alaturi de tine!!!

Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 01 Mar 2012, 14:32

Am facut si cu amestec de legume mexican (congelate) si sunt foarte bune

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 24 Dec 2011, 00:13

Fac si eu legume trase la tigaie destul de des, pt. a manca mai sanatos, cica. Acum nici in legume nu mai ai incredere.  Dar numai ca in general folosesc legume proaspete si sunt foarte bune si gutoase. Le mai consum si cu putin sos de soia. 

Poza mea pentru reteta:
Lilicica
Lilia (Lilicica) 21 Mar 2011, 11:52

Noi facem des, Ameliei ii plac, dar si noua. Si le folosim ca baza si ptr paste, orez, etc. 

Eu nu le prajesc, ca sa evit grasimile in plus. Le fierb direct, iar la final, cine doreste isi pune unt sau ulei. Eu le pun doar sare. 

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile