Ciuperci la cuptor, simple

Este o reteta foarte simpla, chiar banala - dar sincera sa fiu nu ma ducea capul s-o fac mai inainte. Abia de curand am descoperit cat de bune sunt ciupercile asa simple, facute in cuptor. Plus la toate este repede, dietetic, sanatos si cu toate astea...delicios.

Le puteti servi ca orice - garnitura, mancare, aperitiv, etc - depinde de ocazie. Eu le fac pe post de aperitiv atunci cand am musafiri care tin post sau sunt vegetarieni, sunt sigura ca nu veti da gres cu ele.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
sa aveti in vedere ca dupa coacere scad cam de 2 ori - sa vedeti cum calculati portiile
Ulei de masline
2 linguri
Piper negru, sare
1 lingurite
puneti dupa gust din ambele

Pasi de urmat

1

Ciupercile se spala si se curata bine.

2

Porniti cuptorul, tava o ungeti cu putin ulei.

3

Turnati ciupercile in tava, aveti grija sa fie intr-un singur nivel - nu umpleti prea mult tava.

4

Puneti tava la cuptor - veti observa pe parcus ca ciupercile lasa apa si scad in volum. Recomand, ca sa nu asteptati prea mult pana scade apa singura, luati tava si atent mentineti cu un capac sau farfurie ciupericle si scurgeti sucul lasat.

5

Le lasati sa se coaca in continuare pana incep sa se rumeneasca - mai scoateti tava de 1-2 ori din cuptor si o scuturati pentru a intoarce ciupercile pe toate partile (sa se rumeneasca) - sau le amestecati cu o lingura/spatula.

6

Observati cam cu cat scad ciupercile - am avut tava plina cu ciuperci proaspete aici. Asta este, doar aveti grija cand calculati portiile.

7

Dupa ce s-au rumenit frumos pe toate partile, le scoateti din cuptor, potriviti de sare si piper si ...gata!

Le serviti cu ce va place, sunt delicioase.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (2-3 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (8 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

Madalina278
Madalina278 25 nov 2016, 19:52

Sunt lângă cuptor. Am ciupercile în cuptor. Abia aștept să gust. Dar după miros cred că vor fi delicioase. Dar spuneti-mi reci se pot servi? Cum sunt mai bune?

Multumesc!

lena
Elena (lena) Madalina278 25 nov 2016, 20:53

Sunt bune calde, dar si reci :)

Papanasi
Papanasi 17 oct 2014, 12:53

Eu nu stiu niciodata daca sa curat coaja sau nu. Am citit fel de fel de pareri contradictorii. De obicei spal bine ciupercile si curat coaja unde mi se pare k nu e alba-alba.  

Nota mea pentru reteta:
viki40
viki40 03 dec 2013, 23:57

eu,nu le spal niciodata,inlatur stratul  subtire de pe suprafatza ....

Cristina Maria
Cristina Maria 23 oct 2013, 20:00

Imi plac ciupercile la cuptor, asa simple. Fac reteta asta de cate ori am ocazia :)

Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 ian 2012, 00:28

Eu le-am adaugat rozmarin. Fara sare. A fost o garnitura minunata! Tu cat le-ai tinut incat sa nu lase apa?

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 ian 2012, 20:12

Le-am tinut mai mult, au lasat apa apoi s-a uscat si s-au rumenit :)

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 12 ian 2012, 14:06

super gustoase!!!! 

Nota mea pentru reteta:
dragosana82
dragosana82 05 apr 2011, 13:01

abia astept sa o incerc.......

Nota mea pentru reteta:
adrianamo
adrianamo 05 apr 2011, 12:46

Abia astept sa-mi fac..

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 05 apr 2011, 11:24

Super! Simplu, gustos, hranitor si sanatos!

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 05 apr 2011, 10:30

Un aport de proteine vegetale acum in post, si oricind alta data, e mereu binevenit!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile